Recenzie “Cel mai tandru libertin” de Elizabeth Hoyt

by | Apr 8, 2021 | Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CEL MAI TANDRU LIBERTIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

„Cel mai tandru libertin” de Elizabeth Hoyt, aparută la editura Alma în 2016, în colecţia „Iubiri de poveste” m-a tentat încă de la apariţie. Urmăream autoarea de ceva timp dar nu am reuşit până recent să ajung la cărţile ei. Ei bine, avem o poveste uşor încurcată, cu mistere, legaturi amoroase, şantaje şi ameninţări.

Cartea se deschide minunat, cu o scenă care nu are cum să nu îţi stârnească un zambet. Eve Dinwoody face o vizită domnului Harte (pe numle său de botez Asa Makepeace)  pentru a-l înştiinţa că intenţionează să retragă finanţarea pentru teatrul pe care acesta îl restaurează. Fratele domnişoarei Dinwoody o numise administratora fondurilor sale, aşa că este de datoria ei să se asigure că acesta investeşte în cele mai profitabile afaceri. Lucrurile nu sunt fireşte colorate în alb şi negru. Aşa că cei doi pornesc împreună pe drumul salvării gradinii Harte’s Folly, cu Asa încercând să o convinga pe Eve că banii fratelui ei sunt cheltuiţi corespunzător, în timp ce aceasta încearcă să îşi facă loc în lumea teatrului si să îi dea o mână de ajutor acestui domn arogant, încăpăţânat şi uneori prea violent.

Povestea nu este nici pe departe atat de simplă. Atât Eve cât şi Asa au un trecut tulburator. Coşmarurile ei o ţin departe de atingerea oricărui bărbat, iar Asa a întrerupt legatura cu familia lui. Au de învăţat unul de la altul, au de construit nu doar un prezent solid, cât şi o grădina cu un teatru care va fi minunăţia Londrei.

Ce m-a mai atras la cartea noastră a fost faptul ca Eve nu este prezentată ca fiind cea mai frumoasă femeie. Aspectul ei este unul comun, care poate ar trece neobservat în alte circumstanţe. Personalitatea ei, inteligenţa, sensibilitatea şi vulnerabilitatea sunt trăsăturile care o fac cu adevarat remarcabilă, în ochii lui Asa. Mi-a placut treaba asta mult. Avem atracţie fizică între cei doi, câteva scene super fierbinţi, unele din ele un pic forţate. Iniţierea lui Eve în tainele plăcerii are loc treptat, iar Asa se dovedeşte a fi un foarte bun profesor.

Pe lângă partea romantică, avem şi câteva teme puternice asupra cărora Elizabeth Hoyt atrage atenţia. Frumoasa prietenie dinte Eve si protectorul ei de culoare Jean-Marie este în centrul atenţiei. Mai apoi, povestea lui aminteşte despre sclavie şi cât de scandaloasă era o relaţie amoroasă între albi si negri. Avem si o relatie amoroasă între doi bărbaţi. Da, cred ca este o carte care are de toate pentru toţi (mai mult romantism, bineînţeles).

Acestea fiind spuse,  „Cel mai tandru libertin” merită atenţia voastră, mai ales dacă sunteţi iubitori ai genului. Finalul este foarte, foarte interesant şi cu siguranţă veţi vrea să aflaţi mai multe despre unele personaje. Mai mult nu spun!

Vă aştept cu păreri în comentarii: aţi citit cartea? Cum vi s-a părut? Aţi vrea sa o citiţi? Ce cărţi aţi citit ale autoarei ? Până la următorul articol, lecturi minunate să aveţi!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CEL MAI TANDRU LIBERTIN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Elizabeth Hoyt sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CEL MAI TANDRU LIBERTIN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cel Mai Tandru Libertin
Autor: Elizabeth Hoyt
An apariție : 2016
Editura: ALMA
Nr. Pagini: 274
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 8.04.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Anca-Stefania Ilcu este redactor Booknation.ro de 7 zile și a scris până acum 1 articole. Se află pe poziția 33 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anca-Stefania Ilcu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments