Suflete frumoase, ce mai faceți? ☺ Cum vă încălziți inimile în această perioadă înghețată de frig și distanță? Eu mă simt o norocoasă că vă am pe voi, vă pot împărtăși călătoriile mele prin magia cuvintelor și vă sunt recunoscătoare pentru prietenia voastră.
Surprizele se țin lanț în viața ta, când ești un pasionat de lectură. Iar astăzi vă împărtășesc o experiență cu totul inedită. O călătorie cu o atmosferă de basm, în care grandoarea regească ne poartă sufletele în aventuri de neuitat.
Un roman fantasy, scris de Liviu C. Tudose, care te ajută să te detașezi pentru câteva ore de toate gândurile tale și să pornești într-o vacanță memorabilă, pe tărâmuri magice.
Lectura mi-a stârnit o curiozitate de copil. În spatele cuvintelor, scriitorul a presărat și din dragostea lui pentru viață, entuziasm, scris. Toată cartea este ca un val de bucurie care îți umple sufletul într-un mod armonios. Este scrisă cu multă dedicare și pasiune.
“Cu greu își făcu corabia loc printre banchize…Era o corabie de mari dimensiuni, destinată transportului de alimente către han, punct de aprovizionare al tuturor locuitorilor care veneau aici din tot Ținutul de Nord.” (pag. 41)
Mi-au plăcut inclusiv tipul de hârtie ales pentru imprimarea cărții (un material fin, delicat, suav) și modul personal de scris pentru subtitluri și capitole, care mi-a amintit de mașinile de scris de mai demult. Este o plăcere pe care tehnologia nu ni-o poate oferi – aceea de a simți cartea pagină cu pagină. Și are una dintre cele mai armonioase coperți pe care le-am întâlnit în ultimele luni. Este o combinație dintre eleganță și jucăușenie, gheață și foc, iubire și război.
Chiar dacă este un roman fantasy și acțiunea predomină, își fac loc și emoțiile, ceea ce m-a încântat să descopăr:
“Mergeau unul lângă altul, ca doi copii ce tocmai se văzuseră pentru întâia oară. Nu se țineau de mâini, dar și le atingeau în joacă, ca și cum ar fi fost din greșeală, și-apoi își zâmbeau timizi.” (pag. 114)
În călătoria din acest roman veți întâlni multe personaje pe care le veți îndrăgi: cei patru guvernatori de ținuturi, Ștefan, Olimpia, Tudor și Elena, căpitani iscusiți care străbat mările, pe corăbii, un rege cu viața la limite, Amelia și Tudor, între care dragostea își face loc, hangiul Francisc și soția sa, Natalia și alte personaje episodice care sunt ca scânteile dintr-un șemineu.
Pe tărâmul unde suntem invitați ne așteaptă un regat de oameni luptători, încrezători în propriile forțe. Filip Tyrip ne poartă prin regatul de Nord, unde își dorește să întâlnească un mare Înțelept care îl va ajuta să salveze civilizația.
Regele Uscatului sau Regele Mării va câștiga lupta acerbă care ia naștere între ei? Va avea “legenda celor patru fii” vreo influență în acest Război?
“Loviți de bolovani, arși de stropii incinși de lava ce le scrilejeau pielea și carnea cu gândurile morții, cu plămânii care doreau să nu mai respire acel aer sufocant până la leșin, fințele umane deveniseră niște simple purtătoare de suflete, fiind la un pas de eliberarea finală.” (pag. 253)
Carte este potrivită pentru cititorii care își doresc o evadare cu arome de basm. Poate fi potrivită chiar și pentru copii.
Îi mulțumesc autorului că am avut oportunitatea să mă bucur de această călătorie prin Cercul de foc.
Pe voi vă îmbrățișez tare și vă trimit gânduri cu energie pentru o zi dinamică.
Merg să-mi mai fac un ceai cu caramel.
Vă aștept.
Pe data viitoare…