Recenzie ”Cicatrici pe suflet” de A. Beatrice

by | Aug 19, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CICATRICI PE SUFLET PE abeatrice.ro

V-ați desenat vreodată sufletul, inima? Dacă ați avea acum o foaie albă în față cum le-ați reprezenta? Ce frumos, nu?! Să îți oglindești sufletul prin culori, să îi dai o formă inimii tale în funcție de ceea ce simte în clipa prezentă. Mai avem noi timp, în această lume agitată, de profunzimea noastră?

Cicatrici pe suflet de  A. Beatrice ne încurajează să ne apropiem de interiorul nostru, să facem cunoștință cu el, dacă nu i-am mai acordat atenție, și să conștientizăm că nimic nu este mai important ca armonia noastră interioară. 

Găsim aici metode prin care să facem ordine în emoțiile noastre, să eliminăm ce este nociv, ce ne disturbă pacea și să păstrăm doar ceea ce este benefic pentru noi. 

Personajele sunt denumite cu litere, ca toate în final să construiască secretul iubirii darului pe care toți l-am primit – propriei vieți.

B., o femeie aparent fericită, care cu sinceritate mărturisește că inima ei nu este împlinită, ne conduce prin firul narativ. Are pe parcursul vieții sale experiențe plăcute și mai puțin plăcute în relațiile sentimentale. Din toate trage concluzii pe care le împărtășește în intimitate cu cititorul.

Pentru o secundă l-am văzut pe el. Nu pe cel pe care l-am iubit, ci pe cel care mi-a lăsat cele mai adânci cicatrici. Cel care m-a rănit atât de tare încât simpla amintire a lui încă mă face să mă doară. (pag. 39

Parcursul cărții este îmbrăcat în figuri de stil, predominant metafore, care ne ajută să vizualizăm anumite scene mai ușor, ne stârnesc imaginația, putând astfel să intrăm total în atmosfera creată de autoare. 

Pasiune, emoții, dăruire, nostalgie, experiență, profunzime și un simț fin al durerilor sufletului uman, urmată de tratamentul vindecător al lor – toate împărtășite nouă.

Vreau să știi că te iert. O fac pentru că, deşi nu meriţi acest lucru, eu merit să trăiesc o viaţă liniştită, fără bagaje emoţionale. (pag. 44)

Citind, am avut sentimentul că scriitoarea și-a deschis inima ca o carte pentru noi, cititorii, ca în final aceasta să înflorească prin puterea dăruirii.

Ce oamenii să alegi în jurul tău? Cum menții armonia interioară? Ce să elimini pentru a putea fi fericit? De cine depinde bucuria ta? Cum gestionezi momentele dureroase?  

Dacă îți dorești să afli răspunsul pentru aceste întrebări în timp ce te bucuri de lecturarea unei cărți scrise cu inima pentru suflete, atunci Cicatrici pe suflet de A. Beatrice te așteaptă să o savurezi complet.

Nu vă mai așteptați să deveniți oameni mișto dacă nu mișcați nici măcar un deget în sensul ăsta. Nu vă temeți să greșiți. Nu vă temeți de situații inconfortabile. (pag. 129)

Vă recomand să o citiți relaxați, într-o seară sau într-un weekend, să savurați acest timp de lectură ca pe o cină pentru sufletul vostru. Când l-ați invitat ultima dată la ceva delicios?

Aștept să-mi spuneți cum a fost.

Vă pup cu inspirație și emoții!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CICATRICI PE SUFLET PE abeatrice.ro

Titlu: Cicatrici Pe Suflet
Autor: A. Beatrice
An apariție : 2020
Editura: HOFFMAN
Nr. Pagini: 139
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 19.08.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1346 zile și a scris până acum 686 articole. Se află pe poziția 1 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments