Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

de | mai 20, 2024 | Recenzii cărți

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună. Modul în care povestea este relatată este destul de originală, fiind un calup de interviuri, clipuri sau anumite fragmente, astfel încât cititorul pune fiecare piesă de puzzle până când ajunge la concluzia cărții.

Toată lumea și-ar da și viața pentru un loc aici.

Home reprezintă un grup de cluburi exclusiviste, unde cei bogați și celebri pot petrece până dimineața, pentru a se retrage mai apoi în apartamente luxoase, departe de privirile indiscrete ale fanilor și ale presei. Cea mai spectaculoasă locație este Island Home, o stațiune bine păzită, aflată în largul coastei britanice, iar cea mai râvnită invitație a deceniului este, de departe, cea la petrecerea de lansare, care durează trei zile.

Dar, în culise, tensiunile au atins punctul culminant: proiectul ambițios și costisitor i-a împins pe managerul Home Group și pe cei din echipa sa la capătul răbdării.

Toți au ceva de ascuns – fapt evident chiar înainte ca oamenii frumoși, cu secretele lor urâte, să pună piciorul pe insulă. Pe măsură ce lucrurile iau o întorsătură sinistră, iar numărul de cadavre începe să crească, unii dintre membrii clubului Island Home încep să-și dorească să nu fi fost trecuți niciodată pe lista invitaților.

Ned și Adam sunt proprietarii Clubului, care face parte dintr-un lanț exclusivit de hoteluri. Din cauza unor probleme financiare și a unor calcule greșite, Ned și Adam nu sunt foarte siguri că pot ține pe linia de plutire Clubul, așa că trebuia să găsească o soluție.

Perspectivele narative sunt numeroase, uneori parcă prea numeroase pentru a putea înțelege acțiunea 100% și toate descriu Clubul din punctul lor de vedere și acțiunile oamenilor din echipă, ce își doresc cu disperare să țină afacerea pe picioare. Ce nu mi-a plăcut este faptul că nu am reușit să mă atașez deloc de personaje, pentru că toate urmăreau un scop financiar, drept urmare mi s-au părut goi pe dinăuntru și cam atât. Atunci când celebrități încep să moară în această stațiune, Island Home, o investigație este demarată și aflăm cum anume aceste persoane celebre au ajuns in acest punct.

Un alt minus al acestei cărți mi s-a părut exagerarea în descrieri și în a ne spune constant cât de frumoasă și cât de bogată este această stațiune, lucru care am simțit că mă copleșește. Deși ideea a fost bună și cartea a fost aleasă pentru clubul de lectură a lui Reese Witherspoon, nu pot spune că a fost una dintre lecturile prefarate. Pornește de la o premisa bună, are o idee de bază inteligentă și care are potențial pentru un thriller, însă se pierde foarte mult în detalii și drept urmare, ne face și pe noi să ne pierdem interesul.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Nemira

Titlu: Clubul
Autor: Ellery Lloyd
An apariție : 2024
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 330
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 16770

Alte recenzii de la Ellery Lloyd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 4 luni, 26 zile și a scris până acum 567 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments