Recenzie: “Copilul E” de Steve Tasane

by | Jul 24, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA COPILUL E ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Steve Tasane îți oferă o denumire, o poveste, o carte – Copilul E. Pe parcursul lecturii vei pătrunde în viața copiilor fără nume, fără o viață proprie și vei realiza că ai de a face cu o poveste tristă. Aceasta este o carte potrivită pentru toate vârstele căci este scrisă într-un mod simplu dar cu un substrat complex.

Copilul E nu deține nimic în afară de o fotografie cu familia sa de mult pierdută. Acesta știe că are 10 ani și că trebuie să supraviețuiască alături de ceilalți copii din tabăra de refugiați. Te gândesti, poate, că neavând nimic de mâncare sau de îmbrăcat, îl va determina să devină egoist însă acesta devine exact contrariul. Copilul E încearcă neobosit să își anime prietenii, să le găsească mâncare și să îi facă să uite de locul în care sunt.

Simți o durere în suflet la fiecare pagină când realizezi că o groapă de gunoi este locul care îi ajută pe micuții refugiați să supraviețuiască sau că vânătăile provocate de paznici sunt văzute de aceștia ca niște curcubee pe pielea lor bătătorită. Însă ce ii doare cel mai mult este faptul ca nu au o carte de viață. Cea mai mare dorință a lor este să aibă o hârtie ce le prezintă numele, locul nașterii, numele părinților și poza lor în care nu au voie sa zâmbească. Pentru ei, atâta timp cât nu au această carte sunt ai nimănui, nu sunt luați în seamă de nimeni, de fapt…nu există.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Steve Tasane

Cartea te pune pe gânduri, te îndeamnă să mulțumești cerului că exiști și că ai ceea ce ai. De multe ori uităm să fim recunoscători pentru viața pe care o avem și suntem nemulțumiți de orice ni se oferă. Faptul că avem o carte de viață ar trebui sa ne umple inima de bucurie că suntem capabili și avem posibilitatea să ne dezvoltăm și să trăim în condiții normale.

Cartea de față este una tulburătoare care te sensibilizează până în adâncul inimii, o recomand cu toată încrederea și vă urez lectură plăcută!

🔥 CARTEA COPILUL E ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Copilul E
Autor: Steve Tasane
An apariție : 2019
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 24.07.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

- Este o carte pentru toate varstele. - Se citeste repede si usor. - Este emotionanta intr-un mod unic.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 392 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 46 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments