Recenzie „Cum îți vei măsura viața?” de Clayton M. Christensen

de | nov. 24, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM ÎȚI VEI MĂSURA VIAȚA? ARE REDUCERE PE:

Aș vrea să încep această recenzie prin a îmi motiva alegerea legată de citirea acestei cărți: m-a impresionat o statistică realizată de cei de la Bookster care făcea referire la una dintre cele mai citite cărți din librăria lor – Cum îți vei măsura viața? de Clayton M. Christensen. 
Când am început să citesc această carte, cel mai mult m-a șocat faptul că autorul are cancer în stadiu terminal și dorința lui este aceea de a lăsa ceva în urma lui.

Într-unul dintre capitolele cărții aflăm conform autorului: „Ce ne pune în mișcare?

„Nu poți avea o discuție relevantă despre fericire fără a înțelege ce anume ne pune în mișcare, la propriu și la figurat. Atunci când ne trezim că ne-am împotmolit într-o carieră care ne face nefericiți – sau chiar într-un mod de viață care nu ne mulțumește -, acest lucru este adeseori rezultatul unei neînțelegeri fundamentale a ceea ce ne motivează cu adevărat. ”

„Teoria motivației sugerează că trebuie să vă puneți niște întrebări mult diferite decât cele pe care suntem obișnuiți să ni le punem cei mai mulți dintre noi.

Dacă îți place recenzia cărții CUM ÎȚI VEI MĂSURA VIAȚA?, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Clayton M. Christensen

Munca aceasta are vreo semnificație pentru mine?

Serviciul acesta îmi va da șansa să mă dezvolt?

Voi putea învăța lucruri noi?

Voi avea posibilitatea să mă bucur de recunoaștere și realizare?

Mi se va acorda responsabilitate?

„A înțelege ce anume ne pune în mișcare este un pas decisiv pe calea spre împlinire personală. Trebuie să găsim o stare de echilibru între urmărirea aspirațiilor și a țelurilor noastre, și valorificarea ocazilor favorabile neanticipate.”

Cred că această carte are forța motivațională necesară de a ne dirija mintea către ceea ce este cel mai important pentru noi atât în carieră, cât și în viața noastră personală. Mă umple de bucurie cum o carte îți poate oferi un asemenea entuziasm doar pe baza unor cuvinte care se traduc în ceea ce ne dorim pe termen lung.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM ÎȚI VEI MĂSURA VIAȚA? CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cum îți Vei Măsura Viața?
Autor: Clayton M. Christensen
An apariție : 2013
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 235
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 172

Alte recenzii de la Clayton M. Christensen:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 1271 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments