Recenzie „De vorbă cu emma” de Vitali Cipileaga

by | Jan 3, 2016 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DE VORBĂ CU EMMA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

de vorba cu emmaDe vorbă cu emma de Vitali Cipileagă este, în esență, înlănțuirea mai multor definiții acordate iubirii ca sentiment general, iubirii nu față de partener, nu. De vorbă cu emma încearcă să treacă drept iubirea în sine, fața de tot ce înseamnă viu, pur, tânăr.

E una dintre cărțile care se încadrează în așa-zisa categorie ”light”. Nu trebuie să fii cititor experimentat pentru a o înțelege, trebuie doar să intri într-o stare de bine și de vis și să absorbi cuvintele dintr-un neant inocent și aparte.

Hai pur și simplu să fim împreună. Să ne trezim dimineața de la aceeași aromă de cafea. Să ne simțim împliniți de la același sărut. Să ne ținem de mână într-o lume plină de oameni reci și să ne fie cald. Hai să nu așteptăm imposibilul.

S-ar putea ca dragostea perfectă nici să nu existe. Or, perfecte sunt diminețile împreună cu tine. Hai să nu ne pese de vorbele altora. Sunt seci și fără sentiment. Hai să iubim și să fim.

În centrul acțiunii sunt Greg și firește, Emma. Povestea dintre cei doi este paradoxul pe care încă nu-l înțeleg și misterul pe care nu l-am elucidat. Iubire și tristețe și împăcare și lacrimi, presărate cu prea puțină subiectivitate. Mi-ar fi plăcut ca autorul să surprindă mai „la obiect” acțiunile dintre cei doi, întrucât la finalul lecturii am rămas ușor confuză și cu zeci de întrebări care și-acum îmi tulbură nopțile. Te pierzi la un moment dat în gândurile, meditațiile și aspirațiile personajelor, creându-se o relativă identificare între tine, cel care citește, și el, personajul care-ți vorbește printre rânduri.

“Să trăiești dincolo de monotonia lumii și   dincolo de superstițiile ei bolnăvicioase.”

De vorbă cu emma  surprinde cu exactitate bucăți de viață și le leagă strâns între coperți. Reușește să întărească ideile deja formate despre iubire și schimbările de stare care vin atașate odată cu aceasta. Autorul creionează portretul vieții fiecăruia dintre noi, parcurgând etapele într-un mod firesc și perfect normal, reușind să captureze esența vieții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Vitali Cipileagă

Fragmente din carte se regăsesc și pe blogul autorului, dar răsfoind paginile cititorul înțelege mult, mult mai bine mesajul transmis în toată splendoarea lui.

De vorbă cu emma e cartea care merită mai mult decât citită; merită trăită și simțită, merită atașată encefalului tău stâng, ca să-ți amintească secundă de secundă ce este cu adevărat iubirea.

Titlu: De Vorbă Cu Emma
Autor: Vitali Cipileagă
An apariție : 2015
Editura: BESTSELLER
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.01.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Scriitura este lejeră și deloc sofisticată, accesibilă publicului larg.

Aspecte Negative:

Prea multe definiții ale iubirii care, într-un final, se anulează reciproc.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori. La șase ani de la...

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Grace Carter nu știe ce înseamnă să fii adolescent. Viața ei este plină de urlete, de responsabilități și de tristețe. Visează să ajungă la New York și la Paris, visează o viață diferită de tot haosul pe care îl trăiește acum. Iar totul este mai aproape decât ar fi...

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1969 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

A fost frumoasă cartea, iar citatele pur și simplu le-am adorat și încă le ador. Felicitări pentru rândurile frumoase!
Uite și recenzia mea aici, dacă vrei să te uiți: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/01/de-vorba-cu-emma-vitali-cipileaga.html