Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

de | ian. 28, 2023 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

Decizii scandaloase de Nova RileyNu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac.

„Decizii scandaloase” este un historical romance scris de Nova Riley

E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley pentru că nu se cunoaște exact numele său real sau alte informații despre identitatea sa.

Ideea e că nu mi-a displăcut deloc ficțiunea istorică închipuită de ea. Mai mult decât atât m-a impresionat prin amestecul dozat de mister, romantism și accente de thriller.

Cele două personaje principale, Emma și James, sunt atât de asemănătoare pe cât de opuse sunt genurile lor. Aceștia se atrag precum magneții deși în cea mai mare parte a timpului încearcă să se depărteze unul de altul. Povestea redată de romanul istoric și de dragoste este incitantă, senzuală, plină de forță și de exotism. Și îți promit că o vei citi dintr-o suflare.

Eu în doar o zi și jumătate(și asta necitind încontinuu), am și terminat de lecturat cartea

Vreau să subliniez faptul că nu trebuie să judeci cartea după copertă, așa cum imediat am sări să o facem la o primă vedere. Merită deschisă și răsfoită, citită din scoarță în scoarță, deoarece spune o poveste delicioasă de iubire rebelă între două personaje cu firi puternice.

Emma e răzvrătită și curajoasă, nicidecum firește pentru o domnișoară bună de măritiș din secolul optsprezece. Iese neînsoțită din casă, se avântă noaptea singură în pădure, se duelează ca un bărbat și dorește să aibă proprii bani din propria afacere, făcând ce îi place și fără să se mărite cu cineva doar din interes sau obligație.

James e un duce arătos și bogat, dar tare instabil, capricios și cu prea puține maniere de domn. De fapt, el ascunde în spatele comportamentului de Don Juan și vorbelor sale pline de sarcasm o fire blândă, un bărbat sensibil și ușor de rănit, care nu se deschide ușor și care are nevoie de cineva pentru a-l înțelege și iubi cu tot cu marele său secret.

Căci da, ducele nostru James poartă cu sine un secret teribil pe care odată împărtășit crede că va face să dispară din viața sa fix persoana de care crede că s-a îndrăgostit. Și ca să nu se întâmple asta sau ca să nu o facă să sufere pe Emma, alege să se comporte urât și să o îndepărteze el pe ea prin tot felul de cuvinte și purtări.

Și totuși, chiar și în umbra acestui secret groaznic, cei doi se îndrăgostesc fie că vor să o recunoască sau nu, și încep să ia decizii scandaloase pentru societatea și timpurile de atunci.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la „Decizii scandaloase” nu sunt personajele principale

Pe acestea chiar s-a întâmplat să le consider enervante și uneori puțin credibile în realitate. În schimb, mixul de pericol, îndrăzneală, crime sângeroase și pasiunea scânteietoare ce reiese din scenele de apropiere dintre Emma și James m-au cucerit la această lectură.

Cartea are peste 300 de pagini, dar se citește super ușor și repede deoarece narațiunea este lineară și te face să vrei să vezi unde ajunge încăpățânarea ducelui și firea senzuală, dar puterea de caracter a tinerei.

Titlu: DECIZII SCANDALOASE
Autor: Nova Riley
An apariție : 2022
Editura: LITERPRESS
Nr. Pagini: 316
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 2886

Alte recenzii de la Nova Riley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray
Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray

Evident, am fost influențată de apariția filmului, însă am de spus în apărarea mea faptul că nu am văzut filmul și nici măcar nu știu ideea principală. Doar știu că este ciudățel și că Emma Stone joacă magistral, în rest, haide să vedem cum este cartea, pentru că...

5 1 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 18 zile și a scris până acum 436 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments