Recenzie ”Demonii vântului” de Daniela Zeca

Titlu: Demonii Vântului
Autor: Daniela Zeca
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 15.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Literatura română contemporană dezvăluie cititorilor o amplitudine tot mai mare de talent, debut și avangardism, iată de ce avem la dispoziție tot mai multe lucrări cu greutate, suplinite de bun gust și stilistică ireproșabilă. Este cazul și a lucrării Danielei Zeca, care a adus Dubaiul mai aproape de noi într-un roman spumos.

Istoria lui Saiyed, bijutierul orfan, care se descoperă în îmbrățișările mute ale pietrelor nestemate, nu ne poate lăsa indiferenți, mai ales că reprezintă o aventură orientală cu comori și mult aur. Deși nu veți găsi aici Șeherezade sau Alladini, povestea reprezintă o surprinzătoare împletire de evenimente și trăiri, scrise într-o manieră impecabilă, cu o varietate amplă de figuri de stil, turnuri de situație și o gamă amplă de personaje bine gândite, evocate corect.

Cu fiecare pagină parcursă romanul se învolbura deschizând porți tainice în trecut și ademenind oracule pentru viitor, iar eroul nostru nu făcea altceva decât să rememoreze existența sa aproape somnambulă. Lucrarea mi se pare una relevantă pentru că dezvoltă empatii, deschise frontiere și renunță la șabloane inutile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Daniela Zeca.

Autoarea recunoaște că acesta face parte dintr-o pseudo trilogie, care de altfel dezvoltă subiectul trihotomic al unui Eu, iar prezenta lucrare este dedicată formei Stăpânului, care culminează cu venerarea unui Șeic, aproape divin.

Sper că v-am intrigat și că în următoarele liste de lecturi veți include și prezentul titlu. Lecturi frumoase!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.