Recenzie ”Descătușare” de Penelope Douglas

de | oct. 3, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA DESCĂTUȘARE ARE REDUCERE PE:

Când am citit pentru prima dată această serie, volumul trei nici măcar nu apăruse în limba engleză. Știam care vor fi personajele principale și tocmai, de aceea, așteptarea a fost teribil de lungă, dar a meritat din plin. Chiar dacă au fost unele aspecte cu care nu am empatizat, per total, Penelope Douglas nu m-a dezamăgit nici de această dată. De asemenea, Descătușare mi-a oferit șansa de a-mi schimba părerea formată despre anumite personaje și să cunosc o latură nouă a lor. Mai simplu spus, a învățat-o pe adolescenta din mine să nu judece oamenii după acțiunile lor din prezent.

Unul dintre protagoniștii acestei cărți este K.C. Carter. În volumele anterioare nu am suportat-o absolut deloc. Mi se păruse o prietenă îngrozitoarea și îmi venea să o bat pentru ceea ce i-a făcut lui Tate. Eh, acum tot ce știam despre ea s-a dovedit a fi doar o minciună, un rol pe care îl joacă pentru a evita ca prietenii săi să afle adevărul despre ea. De când se știe, fiecare detaliul al vieții sale a fost planificat cu mare atenție, iar mama sa a avut grijă ca ea să urmeze întotdeauna calea corectă. Și fix așa a procedat. Nu s-a abătut niciodată de la regulile părinților săi, a încercat să fie fiica perfectă, a păstrat distanța de posibilele probleme și, chiar dacă mai mult a suferit decât a fost fericită, a fost împreună cu Liam timp de cinci ani. Ironic, a fost nevoie de o singură noapte și o greșeală stupidă pentru ca viața să îi fie dată peste cap. Drept pedeapsă, a fost obligată să se întoarcă în Shelburne Falls și, pe parcursul verii, să fie tutorele unor elevi din fosta ei școală. Oh, și dacă credeați că acestea sunt singurele sale probleme, vă înșelați. Adevărata bombă e pe cale să explodeze.

Cel de al doilea protagonist este Jaxon Trent pe care îl cunoaștem din Intimidare unde ne este prezentat drept fratele mai mic a lui Jared. Pe măsură ce înaintăm cu lectura volumelor din această serie, suntem martori la transformarea sa dintr-un adolescent slab și speriat la tânărul înalt și incredibil de sexy din prezent. A crescut, s-a maturizat, este mai responsabil, a învățat să meargă cu capul sus și să nu privească niciodată în trecut. Și cea mai importantă trăsătură a sa – este foarte inteligent și un bun cunoscător a tot ceea ce înseamnă tehnologie. Singurul lucru care a rămas neschimbat la el sunt sentimentele sale pentru fata din vecini.

K.C. îl cunoaște pe Jax de azi de zile. El e persoana care îi urmărea, în mod constant, fiecare mișcare pe care o făcea, dar ea nu i-a acordat niciodată atenție, încercând să stea cât mai departe de el. Peste ani, soarta îi aduce din nou în același loc și reușește să îi bulverseze pe amândoi. Jaxon face diverse fapte care îi forțează limitele tinerei, dar în același timp, o determină să își rezolve problemele care o măcinau de ceva vreme. Totuși, atunci când K.C. îl împinge pe tânăr spre barierele propriilor limite cunoaște o versiune întunecată a acestuia, cei doi ajungând să își provoace suferință reciprocă. Întrebare care să pe buzele tuturor este: va fi oare iubirea lor mai puternică decât demonii din trecut a celor doi?

Cu cât sufereai mai mult, cu atât supraviețuiai mai mult. Suferința îi forma pe oameni în moduri diferite și ceea ce pe o persoană o distrugea pe alta o putea face mai puternică.

Descătușare a fost minunată. De fapt nu, absolut fantastică. Am avut parte de multă intrigă, un plot bine gândit, dar în același timp, autoarea a abordat o problemă reală a societății noastre și anume, modul în care un comportament urât al părinților influențează modul de creștere a copiilor. Mă bucur că din ce în ce mai mulți autori abordează această problemă în cărțile lor încercând să tragă un semnal de alarmă.

Ți-a plăcut recenzia cărții DESCĂTUȘARE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Penelope Douglas

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DESCĂTUȘARE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Descătușare
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 3.10.2021
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 9

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Mi-am făcut o cafea tare. Am deschis larg geamul și am lăsat să intre aerul rece, îmbibat de aromele unei lungi ploi de vară. În casă e liniște și copila-mi doarme dusă. Este momentul perfect să-mi aleg o carte de pe raft și, pentru că am o stare de liniște lăuntrică,...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 439 zile și a scris până acum 40 articole. Se află pe poziția 18 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments