Recenzie ”Descătușare” de Penelope Douglas

de | oct. 3, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA DESCĂTUȘARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Când am citit pentru prima dată această serie, volumul trei nici măcar nu apăruse în limba engleză. Știam care vor fi personajele principale și tocmai, de aceea, așteptarea a fost teribil de lungă, dar a meritat din plin. Chiar dacă au fost unele aspecte cu care nu am empatizat, per total, Penelope Douglas nu m-a dezamăgit nici de această dată. De asemenea, Descătușare mi-a oferit șansa de a-mi schimba părerea formată despre anumite personaje și să cunosc o latură nouă a lor. Mai simplu spus, a învățat-o pe adolescenta din mine să nu judece oamenii după acțiunile lor din prezent.

Unul dintre protagoniștii acestei cărți este K.C. Carter. În volumele anterioare nu am suportat-o absolut deloc. Mi se păruse o prietenă îngrozitoarea și îmi venea să o bat pentru ceea ce i-a făcut lui Tate. Eh, acum tot ce știam despre ea s-a dovedit a fi doar o minciună, un rol pe care îl joacă pentru a evita ca prietenii săi să afle adevărul despre ea. De când se știe, fiecare detaliul al vieții sale a fost planificat cu mare atenție, iar mama sa a avut grijă ca ea să urmeze întotdeauna calea corectă. Și fix așa a procedat. Nu s-a abătut niciodată de la regulile părinților săi, a încercat să fie fiica perfectă, a păstrat distanța de posibilele probleme și, chiar dacă mai mult a suferit decât a fost fericită, a fost împreună cu Liam timp de cinci ani. Ironic, a fost nevoie de o singură noapte și o greșeală stupidă pentru ca viața să îi fie dată peste cap. Drept pedeapsă, a fost obligată să se întoarcă în Shelburne Falls și, pe parcursul verii, să fie tutorele unor elevi din fosta ei școală. Oh, și dacă credeați că acestea sunt singurele sale probleme, vă înșelați. Adevărata bombă e pe cale să explodeze.

Cel de al doilea protagonist este Jaxon Trent pe care îl cunoaștem din Intimidare unde ne este prezentat drept fratele mai mic a lui Jared. Pe măsură ce înaintăm cu lectura volumelor din această serie, suntem martori la transformarea sa dintr-un adolescent slab și speriat la tânărul înalt și incredibil de sexy din prezent. A crescut, s-a maturizat, este mai responsabil, a învățat să meargă cu capul sus și să nu privească niciodată în trecut. Și cea mai importantă trăsătură a sa – este foarte inteligent și un bun cunoscător a tot ceea ce înseamnă tehnologie. Singurul lucru care a rămas neschimbat la el sunt sentimentele sale pentru fata din vecini.

K.C. îl cunoaște pe Jax de azi de zile. El e persoana care îi urmărea, în mod constant, fiecare mișcare pe care o făcea, dar ea nu i-a acordat niciodată atenție, încercând să stea cât mai departe de el. Peste ani, soarta îi aduce din nou în același loc și reușește să îi bulverseze pe amândoi. Jaxon face diverse fapte care îi forțează limitele tinerei, dar în același timp, o determină să își rezolve problemele care o măcinau de ceva vreme. Totuși, atunci când K.C. îl împinge pe tânăr spre barierele propriilor limite cunoaște o versiune întunecată a acestuia, cei doi ajungând să își provoace suferință reciprocă. Întrebare care să pe buzele tuturor este: va fi oare iubirea lor mai puternică decât demonii din trecut a celor doi?

Cu cât sufereai mai mult, cu atât supraviețuiai mai mult. Suferința îi forma pe oameni în moduri diferite și ceea ce pe o persoană o distrugea pe alta o putea face mai puternică.

Descătușare a fost minunată. De fapt nu, absolut fantastică. Am avut parte de multă intrigă, un plot bine gândit, dar în același timp, autoarea a abordat o problemă reală a societății noastre și anume, modul în care un comportament urât al părinților influențează modul de creștere a copiilor. Mă bucur că din ce în ce mai mulți autori abordează această problemă în cărțile lor încercând să tragă un semnal de alarmă.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DESCĂTUȘARE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Penelope Douglas sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DESCĂTUȘARE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Descătușare
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 3.10.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 266 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 19 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments