🔥 CARTEA DIETA PRIN POST ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cred că sunt puțini oameni care sunt mulțumiți cu greutatea lor. Este internetul plin de rețete, diete, sfaturi, programe șamd. Acum 20 de ani, toată lumea se pricepea la fotbal și la politică, azi toată lumea se pricepe la slăbit.

Mă număr printre cei de mai sus, dar nu cred în diete, cred ca rețeta este simplă. La un moment dat, am avut însă o discuție cu medic ce mi-a recomandat Dieta prin post, carte scrisă de Michael Mosley și Mimi Spencer.

Spre deosebire de alte diete, aceasta putea fi folosită pe termen lung, ca un mod de viață.  Asta m-a interesat, pentru că vreau să-mi optimizez și fizicul, nu doar gandirea laterală, de exemplu.  M-a atras, mai ales că eu caut ceva serios, ce se poate aplica în fiecare zi. Ca atare am căutat și cumpărat cartea cu încredere, așteptând să fie metoda care să facă minuni și să mă ajute să scap de ghiozdan. Nu prea s-a întâmplat asta, din păcate.

Este o carte interesantă, ce propune o metodă revoluționară pentru a slăbi. Se bazează pe niște studii și pe niște experimente, nefinalizate încă. Pe scurt, principiul este de a te întoarce la origini (dar nu cum te sfătuiesc oamenii prin trafic). Adică, se ia exemplul strămoșilor noștri, care nu mâncau tot timpul pentru că n-aveau de mâncare, e clar. Se propune astfel un sistem bazat pe rații, adică perioade de foame vs perioade de mâncare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Michael Mosley.

De exemplu, o zi pe săptămână să mănânci maxim 500 de calorii. Sunt propuse diferite variante, se explică exact de ce să faci asta. În teorie, ceea ce scrie în carte pare să aibă logică, sunt teorii interesante deși mă repet, nestudiate până la capăt.

Se merge pe ideea că perioadele astea de foame ar face bine și creierului și întregului trup și că te-ar ajuta să slăbești, într-un mod neintruziv și fără să-ți pierzi din masa musculară, ci direct din grăsime.

Am încercat să o aplic, dar nu prea mi s-a părut că funcționează. Este posibil însă ca eu să nu fi respectat 100% instrucțiunile, deși nu sunt grele. Cred însă că majoritatea dietelor, ca să funcționeze, trebuie să ai timp și un program care să-ți permită să aplici tot ce trebuie.

🔥 CARTEA DIETA PRIN POST ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Dieta Prin Post
Autor: Michael Mosley
,
Mimi Spencer
An apariție : 2013
Editura: Adevar Divin
Nr. Pagini: 243
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Infra Sun
Autor: Infra Sun
Redactor de 964 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Infra Sun
Infra Sun mai scrie și pe https://infrasunete.eu