Recenzie “Din Spania, cu dragoste” de Elena Armas

de | oct. 15, 2022 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DIN SPANIA CU DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

Din Spania cu dragoste – Elena ArmasÎn general, cărțile de comedie romantică au multe clișee și parcă nu te mai reușesc să te surprindă cu nimic. Cu toate acestea, avem nevoie de ele atunci când vrem să ne relaxăm și, de ce nu, să ne amuzăm. Chiar dacă multe dintre aceste cărți sunt previzibile, au ceva care reușesc să-ți aducă zâmbetul pe buze. Acest lucru este valabil și pentru Din Spania, cu dragoste, de Elena Armas, pe care nu am putut să o las din mână.

Nu pot să spun că este chiar o carte imprevizibilă, dar nici plictisitoare nu e. Autoarea a scris o poveste amuzantă, care te cucerește încă de la primele pagini. Catalina “Lina” Martin urmează să meargă la nunta surorii ei peste patru săptămâni și nu are un partener, deși le-a spus rudelor ei din Spania că are un iubit alături de care e foarte fericită. În realitate, protagonista nu are pe nimeni și nu știe cum să găsească pe cineva dispus să o însoțească de la New York în Spania peste doar câteva săptămâni.

Disperarea Linei de a-și găsi un partener este cauzată de faptul că fostul ei iubit, Daniel, are pe cineva și e logodit. Este fratele mirelui, așa că nu are cum să lipsească de la nuntă. Cum să apară Lina singură, mai ales că relația lor eșuată reprezintă unul dintre motivele pentru care a plecat din Spania?

Colegul ei de muncă, Aaron Blackford, pe care Lina nu-l poate suporta de la început – și viceversa, după cum era ea convinsă –, se oferă să o însoțească la marele eveniment. Lina îl refuză imediat și nu își imaginează cum ar putea merge împreună peste Atlantic. Ei nu pot rezista câteva minute fără să-și arunce săgeți unul altuia, cum să stea câteva zile împreună?!

Dacă îți place recenzia cărții DIN SPANIA CU DRAGOSTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Elena Armas

“Aveam o singură certitudine: noi doi nu eram prieteni. Aaron Blackford și cu mine abia dacă ne toleram. Ne comportam răutăcios unul cu celălalt, scoteam în evidență greșelile celuilalt, ne criticam stilurile diferite de lucru, de gândire, de viață. Condamnam ceea ce ne deosebea, Cândva, aș fi aruncat cu săgeți de darts într-o poză de-a lui. Sunt convinsă că și el ar fi făcut la fel cu o poză de-a mea. Ne antipatizam. Pe deasupra, el provocase vrajba noastră, nu eu. Deci care era explicația? De ce se prefăcea că îmi oferă ajutor și de ce să-i fac pe plac, acceptându-i propunerea?”

În cele din urmă, văzând că nu are nicio soluție, Lina acceptă propunerea colegului ei nesuferit.

Deși nu îl putea suporta, Lina nu trece cu vederea trăsăturile lui fizice. Aaron era un bărbat rece și cu o atitudine sobră, dar extrem de chipeș, cu ochii de un albastru ca oceanul.

Cei doi fac un pact ca Aaron să se dea drept iubitul ei timp de trei zile, cât durează călătoria în Spania. Bineînțeles, și Lina trebuie să facă ceva pentru falsul ei partener. Protagonista îl însoțește la o licitație, acolo unde descoperă o parte din viața lui pe care nu și-ar fi imaginat-o.

Ziua plecării în Spania sosește cu pași repezi, iar Lina și Aaron își încep, așadar, planul secret. Sperând că familia ei nu va bănui nimic din această prefăcătorie, Lina pășește alături de colegul ei de la muncă – care îi va deveni șef în curând – în această aventură.

Doar că, la un moment dat, lucrurile se schimbă. Aaron îi dezvăluie Linei o parte a lui despre care nu multe persoane știau. În scurt timp, relația lor nu mai este doar de fațadă, ci apar sentimente reale. Cum este posibil, din moment ce ei s-au antipatizat încă de când s-au întâlnit pentru prima dată? Erau ca șoarecele și pisica, iar Lina nu ar fi crezut vreodată că cineva ca el ar putea fi capabil de sentimente.

Lina nu l-a urât niciodată pe Aaron, doar nu-i era tocmai simpatic. Iar el nu înceta să-i amintească micile greșeli pe care le făcea. Nu era amabil și nici nu încerca să fie prieten cu ea. Ba chiar i-a spus acest lucru după ce au mers împreună la licitație.

“— Să fiu prietenul tău a fost mereu ultima mea grijă.”

Lina a ajuns în situația asta doar pentru că și-a mințit familia în legătură cu viața ei amoroasă!

Replicile dintre Lina și Aaron m-au amuzat foarte mult și chiar m-au făcut să râd de-a lungul lecturii, lucru care nu mi se întâmplă prea des. Trecerea de la replicile tăioase la flirt a fost una relativ rapidă.

Ceea ce m-a surprins a fost faptul că Aaron e cel care a făcut primul pas în relația lor. El a avut inițiativa de a o însoți pe Lina la nuntă. Tot el este cel care începe să iasă din rolul de iubit și să se comporte ca unul adevărat. Personajul masculin te cucerește imediat, iar pe măsură ce citește descoperi că nu a avut o viață tocmai ușoară. Este acel gen de bărbat care afișează o atitudine rece cu ceilalți și pe care trebuie doar să-l descoperi.

Lina, în schimb, este total opusul lui Aaron. Are o fire explozivă, fiind o persoană sociabilă, dar te și surprinde. Îi place să dețină controlul, dar realizează că sunt momente în care, pur și simplu, trebuie să se lase purtată de val.

Din Spania, cu dragoste, o comedie romantică pentru toată lumea

Din Spania, cu dragoste este cartea perfectă dacă vrei să te relaxezi și să te amuzi copios. Povestea este relatată din perspectiva Linei, la persoana I, așa că cititorul are acces la ceea ce gândește ea despre Aaron. Iar gândurile nu sunt întotdeauna unele pozitive. 

Mi-au plăcut și personajele secundare din carte, mai ales familia Linei, la fel de gălăgioasă și extrovertită ca ea. În același timp, familia ei este foarte protectoare și iubitoare, dorindu-și tot ce e mai bun pentru protagonistă. Rosie, prietena și colega de muncă a Linei, îi este mereu alături, fiind persoana perfectă cu care putea sta liniștită la o bârfă, ca fetele.

Nu știu dacă povestea scrisă de Elena Armas va surprinde cititorul. Ceea ce știu este că lectura va fi una foarte plăcută pentru cei pasionați de un romance cu toate ingredientele!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DIN SPANIA CU DRAGOSTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DIN SPANIA CU DRAGOSTE
Autor: Elena Armas
Traducător: Cristina Stan
An apariție : 2022
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2539

Alte recenzii de la Elena Armas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

5 1 vote
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 1223 zile și a scris până acum 123 articole. Se află pe poziția 8 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments