Recenzie ”Dincolo de măști” de Stoica Andreea Lorena

de | iul. 19, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DINCOLO DE MĂȘTI PE traveleruniquevibes.com

Dincolo de măști poate fi privită ca o încercare a unei adolescente de a găsi o cale să facă pace și să ajungă la un numitor comun cu lumea, cu societatea. De a încerca să se prezinte, ca parte a unui colectiv, în speranța că șansele de a se integra, de a fi acceptată, așa cum este în realitate, vor crește și relația nu va fi sortită eșecului și nu va atinge o extremă ireparabilă. 

Dar este și un semnal de alarmă tras pentru a opri această tendință a adulților de a pune etichete, de a gândi bazându-se pe prejudecăți, de a emite judecăți de valoare după aparențe și aspectul exterior. 

Lore, o adolescentă de 16 ani, hotărâtă să cucerească lumea, ne îndeamnă să scormonim un pic mai adânc când relaționăm cu tinerii, să privim în spatele măștilor, să încercăm să-i descoperim, să le oferim oportunitatea de a demonstra cât pot și din ce sunt alcătuiți de fapt. Urăște etichetele și își consideră generația nedreptățită. Și poate că are dreptate. Poate ar trebui să ne oprim un pic și să analizăm și dintr-un punct nou de vedere și mai profund, să judecăm cu inima, nu numai cu ochii. Să ne aducem aminte că și noi am fost acolo și ne-a fost greu să dăm piept în fiecare zi cu lumea asta haotică și plină de pericole. 

Este o expunere a problemelor și provocărilor de care un adolescent se lovește zilnic. Bullyingul, frica de nou, teama de eșec, nesiguranța și multe altele, probleme ce pot fi depășite ușor cu puțină comunicare și încredere, dar care pot lăsa traume adânci dacă rămân nerezolvate. Probleme care închistează și care dau senzația, privind din exterior, a unui adolescent țepos și antisocial sunt analizate de autoare și pentru fiecare în parte expune propria experiență și modul în care a reușit să le rezolve.

Sunt chestiuni cu care fiecare adolescent se confruntă. Frica și respectul de sine sunt greu de împăcat, dar cu puțină încredere și sprijin orice obstacol poate fi depășit. Lumea unui adolescent se sfârșește și începe în fiecare zi, în ritm amețitor. Micile drame sunt tragedii de nedepășit în ochii lor neexperimentați. Și totul poate fi înțeles și rezolvat cu puțină comunicare, de aceea nu te sfii niciodată să ceri ajutor și sfat de la cei care îți sunt aproape: părinți, prieteni, profesori. E o perspectivă de atitudine până la urmă. Fii pozitiv, gândește pozitiv, caută soluția și nu dispera. Atât lacrima, cât și zâmbetul sunt trăiri firești și ambele au rostul lor. 

Probabil cel mai bun sfat pe care Lore îl dă în cărticica sa, sfat care poate fi urmat și de adulți, nu numai de adolescenți, este să renunți la a-i judeca pe alții și să te concentrezi pe propria persoană. Caută-ți punctele forte, caută calitățile cu potențial și exploatează-le. Urmează-ți visurile și nu renunța la primul eșec pentru că greșelile sunt făcute la orice vârstă, nu numai la cea a adolescenței. 

Vă îndemn s-o citiți pe Lore, orice vârstă ați avea, și sper să vă ajute să căpătați mai multă încredere în ceea ce puteți și vă dea imboldul necesar de a mai face încă un pas către ceea ce vă doriți.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DINCOLO DE MĂȘTI PE traveleruniquevibes.com

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dincolo De Măști
Autor: Stoica Andreea Lorena
An apariție : 2020
Nr. Pagini: 129
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 192

Alte recenzii de la Stoica Andreea Lorena:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2084 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments