🔥 CARTEA DOUĂ ORFELINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

doua orfelineCartea scriitorului francez face parte din colecția romanelor celebre, dezvăluind o vibrantă poveste înțesată de tristețe, dragoste, răutate, ură, bucurie, aceasta fiind, poate, cea mai cunoscută carte semnată de Adolphe D’Ennery.

Totul începe cu rodul unei iubiri interzise,dintre fiica unui marchiz și un soldat de rând, mort pe câmpul de luptă. Acest dar era o fetiță pe care tânăra marchiză, promisă contelui de Linieres de către tatăl său, decide să o protejeze ascunzând-o în casa unor cunoscuți ai servitoarei sale de încredere, Marion.

Astfel, viitoarea contesă speră ca fiica ei pe care o numește Luiza să ducă o viață departe de intrigile nobilimii. Lucrurile se complică, însă, iar mică creatură este părăsită pe treptele catedralei Nôtre-Dame, în gerul năprasnic al iernii.

În paralel cu această poveste emoționantă, facem cunoștință cu Teresa și Michel Gerard, doi tineri îndrăgostiți care decid să se mute la Paris, dar care dau în curând de greutățile viații de zi cu zi, confruntându-se cu o situație financiară precară. Aceștia din urmă aveau, la rândul lor, o nou-născută pe nume Henrieta.

Dorind să îi găsească fetiței sale o familie cu o stare economică mai bună, Michel Gerard decide să o lase pe micuță Henrieta pe pragul unei case străine, dar o descoperă pe drăgălașa bebelușă Luiza. Aceasta era însoțită de monede de aur și un bilet pe care îi era scris numele.

Michel decide să îi aducă cele două fetițe Teresei și, având acum suficienți bani, să se mute la țara, lăsând în urmă străzile aglomerate ale Parisului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Adolphe D'Ennery

De-a lungul anilor, cele două fetițe se transformă în femei frumoase, educate, pline de bunătate și inocență, tatăl lor moare, iar, din păcate, Luiza orbește inexplicabil. După moartea mult iubitei lor mame, cele două surori se hotărăsc să își încerce norocul la Paris, întâmpinând aceleași dificultăți financiare ca cele avute de părinții lor, și nu doar atât, dar Henrieta este răpită de către un tânăr nobil capricios și răsfățat, iar biată Luiza este păcălita de către o bătrână cerșetoare, care o obligă să ‘munceasca’ și să trăiască în condiții mizerabile.

Henrieta este salvată,totuși, de către cavalerul Roger de Vaudrey, nepotul Dianei, contesă de Linieres. Aceștia se îndrăgostesc unul de altul, dar iubirea lor este greșit înțeleasă, iar Roger este întemnițat, și Henrieta ajunge într-o închisoare pentru femei, urmând să fie trimisă în Orleans.

Luiza este,în cele din urmă, salvată din mâinile cerșetoarei de către Pierre, un tocilar care este fiul acelei bătrâne. Cei doi se îndrăgostesc pe nesimțite,dar destinul are câteva surprize rezervate pentru cei doi.

Deci,se vor regăsi vreodată Luiza și mama sa, contesa de Linieres? Acesta să fie sfrasitul poveștii de dragoste dintre Henrieta și Roger- unul tragic? Ce se întâmplă cu Pierre și Luiza? Încurcături ce par fără ieșire, situații neașteptate… toate într-o singură carte!

🔥 CARTEA DOUĂ ORFELINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Două Orfeline
Autor: Adolphe D'Ennery
An apariție : 2013
Editura: ORIZONTURI
Nr. Pagini: 270
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.10.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cartea aceasta descrie o poveste ce atinge cele mai sensibile corzi ale sufletului omenesc.

Aspecte Negative:

Limbajul este unul tipic anului 1875,si poate fi putin dificil de inteles.

Avatar
Autor: Denisa Mona
Redactor de 2087 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Denisa Mona