Recenzie ”Drumul către libertate” de Yeonmi Park

de | sept. 27, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE ARE REDUCERE PE:

Lumea, viețuind între libertate și dictatură, între zbor și ștreang, a fost martora nenumăratelor drame: flageluri abomniabile, masacre știute sau neștiute, procese regizate, dar, mai ales, absurdele ideologii politice ale unor minți dezaxate care au întins peste milioane de zbuciumate destine ghilotina asupririi.

”Drumul către libertate” este o carte care cuprinde cutremurătoarele trăiri ale refugiatei nor-coreene Yeonmi Park, cu pleiada avatarurilor îndurate într-un chenar în care libertatea era doar o iluzie vândută cetățenilor la un preț concret și extrem de costisitor: propriul suflet.

Cei care au trăit înainte de 1989, probabil că intuiesc care este calapodul povestirii, pentru că, până la un anumit punct, chiar și ei au trăit și au simțit cumplitele vremuri de bejanie ale neamului care a îngurgitat pe nemestecate falsele ideologii ale îndobitocirii.

Dacă îți place recenzia cărții DRUMUL CĂTRE LIBERTATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Yeonmi Park

dar, pentru cei tineri, cei care au gustat doar din fructul libertății, atât cât s-au priceput sau au putut, această carte este o pildă, un soi de avertisment pentru ceva ce nu trebuie să se mai întâmple vreodată. Prețul libertății, sfinte, serafice, mai ales prin prisma nenumăratelor victime care au fost înghițite de hămesitele pagini ale istoriei, trebuie conștientizat, simțit și respirat în fiecare clipă a existenței, ba chiar sanctificat de idealurile verosimile ale noilor generații.

În ciuda faptului că mărturiile tinerei nor-coreene Yeonmi Park au fost stilizate, din punct de vedere literar, de către oamenii din această branșă, totuși meritul sincerei extrovertiri îi aparține, pentru că juna asiatică a reușit la un moment dat să facă reala diferență între ” libertatea lor” și  ” Libertatea oamenilor liberi”, conștientizând, cu o uimire adolescentină, faptul că lucrurile prohibite de ideologiile nord-coreene chiar nu i-aufăcut rău.

Cartea nu are valențe de viitoare capodoperă, căci unitățile frazeologice întrebuințate în paginile sale nu uimește prin estetism și prin relatarea netrunchiată, fără a pica în tangajul truismelor sau a lamentabilelor puncte de vedere neverosimile.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DRUMUL CĂTRE LIBERTATE
Autor: Yeonmi Park
An apariție : 2015
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 286
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1319

Alte recenzii de la Yeonmi Park:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2845 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments