Recenzie ”Drumul către libertate” de Yeonmi Park

Titlu: Drumul Către Libertate
Autor: Yeonmi Park
An apariție : 2015
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 286
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 27.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Lumea, viețuind între libertate și dictatură, între zbor și ștreang, a fost martora nenumăratelor drame: flageluri abomniabile, masacre știute sau neștiute, procese regizate, dar, mai ales, absurdele ideologii politice ale unor minți dezaxate care au întins peste milioane de zbuciumate destine ghilotina asupririi.

”Drumul către libertate” este o carte care cuprinde cutremurătoarele trăiri ale refugiatei nor-coreene Yeonmi Park, cu pleiada avatarurilor îndurate într-un chenar în care libertatea era doar o iluzie vândută cetățenilor la un preț concret și extrem de costisitor: propriul suflet.

Cei care au trăit înainte de 1989, probabil că intuiesc care este calapodul povestirii, pentru că, până la un anumit punct, chiar și ei au trăit și au simțit cumplitele vremuri de bejanie ale neamului care a îngurgitat pe nemestecate falsele ideologii ale îndobitocirii.

dar, pentru cei tineri, cei care au gustat doar din fructul libertății, atât cât s-au priceput sau au putut, această carte este o pildă, un soi de avertisment pentru ceva ce nu trebuie să se mai întâmple vreodată. Prețul libertății, sfinte, serafice, mai ales prin prisma nenumăratelor victime care au fost înghițite de hămesitele pagini ale istoriei, trebuie conștientizat, simțit și respirat în fiecare clipă a existenței, ba chiar sanctificat de idealurile verosimile ale noilor generații.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Yeonmi Park.

În ciuda faptului că mărturiile tinerei nor-coreene Yeonmi Park au fost stilizate, din punct de vedere literar, de către oamenii din această branșă, totuși meritul sincerei extrovertiri îi aparține, pentru că juna asiatică a reușit la un moment dat să facă reala diferență între ” libertatea lor” și  ” Libertatea oamenilor liberi”, conștientizând, cu o uimire adolescentină, faptul că lucrurile prohibite de ideologiile nord-coreene chiar nu i-aufăcut rău.

Cartea nu are valențe de viitoare capodoperă, căci unitățile frazeologice întrebuințate în paginile sale nu uimește prin estetism și prin relatarea netrunchiată, fără a pica în tangajul truismelor sau a lamentabilelor puncte de vedere neverosimile.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Dezvelirea cortinei societății nord-coreene dezvăluie hilarul unei lumi aparte.

Aspecte Negative:

Anumite ferchezuiri stilistice știrbesc din autenticitate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.