Recenzie ,,Du-te cu el” de Agnes Ledig

by | Dec 23, 2020 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DU-TE CU EL PE Cartepedia

Prezentarea de pe coperta din spatele cărții reprezintă motivul pentru care am ales să citesc ,,Du-te cu el”, de Agnes Ledig. Nu citisem nimic scris de această autoare, până acum, dar mi-a plăcut atât de mult cartea încât, voi continua să includ și celelalte romane ale ei în lista mea de lectură. Din câte am văzut, mai există o carte tradusă și publicată la noi, ,,Chiar înainte de fericire”. Sper să apară în curând și celelalte. Cartepedia.ro, poți să pui o vorbă bună, te rugăm?

,,Du-te cu el” cuprinde trei povești de dragoste, legate între ele, care trec de orice fel de barieră: a timpului, a vârstei, și de cea socială. Povestea principală este a lui Romeo și a Julietei, moderni bineînțeles, doi necunoscuți care au șansa să se întâlnească într-un moment de cumpănă din viața lor.

Romeo este un tânăr pompier care a fost rănit grav în timpul unei intervenții și care ajunge la spital, sub supravegherea Julietei. Aceasta este o infirmieră cu suflet bun, care alege mereu să îi pună pe ceilalți pe primul loc, uitând complet de ea însăși. Acțiunea cărții urmărește viața celor doi, atât în relația dintre ei, cât și în interacțiunea cu celelalte personaje.

A doua poveste este aceea a surorii adolescente a lui Romeo, Vanessa, care are parte de o maturizare bruscă, fiind nevoită să înfrunte situații neobișnuite pentru un adolescent. Progresul pe care Vanessa îl face este evidențiat de notițele scrise în jurnalul ei, notițe în care se observă schimbarea personajului de la un capitol la altul. Relația ei de iubire trece de bariera socială și lasă în urmă orice fel de prejudecăți.

A treia poveste de dragoste cuprinsă în carte este aceea a bunicii lui Juliette, Malou. Aici, iubirea trece de bariera timpului, demonstrând cititorului că niciodată nu este prea târziu pentru ați găsi adevărata dragoste. Malou este un personaj cheie, bine evidențiat, în ciuda faptului că aparițiile sale în evoluția acțiunii sunt rare.

,,Du-te” cu el este o carte cu un mesaj puternic. Mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost construită povestea, accentul pus pe fiecare personaj în parte și modul cum a evoluat acțiunea. Personajul meu preferat a fost, bineînțeles, Juliette. Am rezonat cu sentimentele și luptele sale interioare, însă tind să cred că a fost mult prea permisivă în anumite situații. Juliette a dat dovadă de un altruism ieșit din comun, ceea ce m-a deranjat puțin. Însă, transformarea sa a fost evidentă și m-am bucurat pentru fiecare pas mic pe care îl făcea pentru ea însăși.

Relația dintre Romeo și Juliette a fost una bazată pe prietenie, în primul rând, și s-a dezvoltat exact la momentul oportun. Cred că cele două personaje au reprezentat plasa de siguranță a celuilalt, ambii fiind prezenți atunci când era cea mai mare nevoie de ei acolo. Oare nu asta reprezintă iubirea adevărată?

Cartea se citeste ușor și reușește să îți capteze atenția încă de la început. Poveștile sunt împletite atât de armonios, încât nici nu îți dai seama când se face trecerea de la povestea unui personaj la cea a altuia. Fiecare își are rolul bine definit și contribuie în mod activ la evoluția acțiunii. Finalul cărții m-a făcut să plâng. În primul rând, de tristețe pentru că această poveste se termină, iar în al doilea rând, de bucurie pentru că personajele au avut parte de finalul mult dorit.

,,Du-te cu el” este genul de carte care te lasă fără cuvinte. Nu știu dacă aș fi ales să o citesc în altă împrejurare, însă mă bucur atât de mult că am făcut-o acum, încât nu o să încetez să o recomand mai departe. Este o carte care te face să plângi la final. O carte care îți transmite emoția fiecărui personaj. O carte care te ține legat încă de la primul capitol. ,,Du-te cu el” este o carte pe care trebuie să o citești. Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DU-TE CU EL PE Cartepedia

Titlu: Du-te Cu El
Autor: Agnes Ledig
An apariție : 2020
Editura: ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 347
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 23.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Ruta face treabă foarte bună când vine vorba de ficțiune istorică. E dedicată, e implicată, sapă adânc și scoate toată mizeria dosită la suprafață. Nu se dezminte nici în Fântânile Tăcerii, o carte dureroasă despre dictatura ce și-a așternut mantia sărăciei și terorii...

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. Romanele sale i-au adus numeroase premii, fiind nominalizat în repetate rânduri la premiul Nobel. Unul dintre cele mai cunoscute titluri ale sale Pădurea Norvegiană a fost ecranizat în...

Recenzie „Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier

Recenzie „Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier

Tracy Chevalier povesteşte că, după primul roman scris, nu avea nici o idee despre ce subiect să abordeze pentru următorul roman. Într-o dimineaţă, s-a uitat mai atentă l-a posterul pe care-l avea în dormitor. Posterul reprezenta celebra pictură ”Fata cu cercel de...

0 0 vote
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 460 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 13 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments