Recenzie ”Efectul de madreperla” de Ștefania Coșovei

Titlu: Efectul De Madreperla
Autor: Ștefania Coșovei
An apariție : 2016
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 130
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 23.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Efectul de madreperla” de Ștefania Coșovei
Acordă o notă

Dincolo de armonioasa îmbinare a realului și a irealului, dar mai ales dincolo de șuvoiul de cuvinte caligrafiate cu sârg de un suflet care nu se teme de tentaculele lipicioase ale infinitei căutări, Ștefania Coșovei ne răsfață în volumul de proză scurtă intitulat ”Efectul de manderperlă”, apărut anul acesta la editura TracusArte, cu jocul imaginilor și cuvintelor care respiră prin sineala povestirilor în care, adeseori, irealul pare mai real decât însăși realul.

efectul-de-madreperla-stefania-cosovei

Într-o lume care se teme, din păcate de la o vreme din ce în ce mai mult, de sinceritatea cuvintelor și a trăirilor neșlefuite de rațiune, Ștefania Coșovei mânuiește condeiul întâmplărilor și neîntâmplărilor asemeni unui cruciat care nu prozelește, ci doar îmbie, cu un tact magnetizant, la eliberarea sufletului din hrăpărețul marsupiu al unei nejustificate claustrații.

Este atât de multă esență pură în această creație, încât, volens nolens, ajungi unul din cei care își vor afla panaceica regăsire de sine parcurgând ataraxia unor întâmplări bulgakoviene, în care totul pare posibil. Trăire la intensitate maximă, psihanalitic catharsis picurat în vene de caligrafierea sertarelor lăuntrice în ritmul unor personaje pitorești care știu să-și trăiască cu o disperată ardoare viața până la ultimul strop de vigoare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ștefania Coșovei.

O carte foarte bună!

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI EFECTUL DE MADREPERLA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Esența pură respiră intensă t.răire în fiecare cuvânt

Aspecte Negative:

După ce ai terminat de citit cartea nu poți preciza cu exactitate dacă ai trăit sau ai netrăit pâna să cunoști această creație.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.