Recenzie ”Eşti mai puternic decât crezi” de Aurelia Grosu

de | aug. 29, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EŞTI MAI PUTERNIC DECÂT CREZI PE libris.ro

Un suflet atât de sensibil, care a reuşit să treacă prin toate cumpenele vieţii, cărora le-a dat un sens, pe care îl împărtăşeşte cu noi în această carte. Vă mărturisesc că nu am mai notat nimic în carneţel. Pagină cu pagină am fost tot mai captivată de emoţiile de printre rânduri şi nu voiam să pierd esenţa trăirilor povestite.

“Viaţa unui om înseamnă mai mult decât cronologie. Trecutul fiecăruia este asemenea unei galerii de artă.” (pag.7)

De-a lungul operei sunt prezentate mai multe poveşti de viaţă, care în final te lasă cu un gust nostalgic “Ce e viaţa asta!”. Acţiunile şi efectul lor asupra sufletului de femeie sunt prezentate într-un mod debordant de sincer și tranșant. Această senzație m-a făcut să mă simt atât de aproape de sufletul eroinei evenimentelor.

“Am mers acasă, în frigul meu, şi m-am băgat în pat. Mi-am pus plapuma pe cap şi m-am ridicat în genunchi. A fost un gest copilăresc care cred că a izvorât din dorinţa mea de mic copil de a fi şi eu ascultată şi luată în seamă.” (pag. 48)

Limbajul este unul literar, dar cât se poate de natural. Citind, aveam aceeași senzație pe care o simt când cea mai bună prietenă a mea, îmi povestește cu încredere cele mai profunde întâmplări. Pagină după pagină am fost ca într-o călătorie printr-un suflet de femeie, din cameră în cameră.

Multe întâmplări au fost în întuneric emoțional. Nu știam uneori dacă va mai putea trece eroina prin alt hop sau cum va rezolva alte conflicte. Va mai avea putere? Și nu după multe pagini, venea o încurajare, născută din puterea interioară a femeii.

O putere generată de credința pe care a dobândit-o în drumul vieții, tot trecând prin atâtea descurajări. “Din perspectivă umană, vedem pierderea a ceva anume din viaţă ca pe o mare distrugere. Dar Dumnezeu ar putea să-ţi spună:

„Nu, tu acum eşti în peşteră. Dar asta nu înseamnă că ai ajuns la sfârşitul vieţii. Înseamnă că e vremea să-ţi reorientezi viaţa. E vremea să începi din nou, să înveţi din nou, să te dezvolţi mai mult, să-ţi exersezi capacităţile şi credinţa.” (pag. 146) A fost o carte care nu mi-a dat citate motivaționale, ci mi-a dat lecții de viață. Am trăit alături de naratoare, am simțit împreună cu ea procesul prin care a reușit după multe lupte să prindă aripi. Dacă ai simțit uneori că viața este nedreaptă sau că ce ți s-a întâmplat ție nu i s-a mai întâmplat nimănui și nu știi cum vei trece peste, îți recomand să savurezi această carte.

Am auzit de multe ori expresia “Traumele din copilărie mi-a marcat personalitatea”. A fost pe buzele mele de multe ori. Am avut o perioadă în care simțeam că sunt defectă datorită traumelor și ca nu voi mai putea fi niciodată un om normal.

Dar Aurelia Grosu ne demonstrează că se poate. “Am trecut prin văi adânci, prin locuri pustii, sufletul mi-a fost gol şi răvăşit, oamenii m-au dispreţuit şi judecat, dar… bucuria a luat locul tuturor acestor poveri şi acum sunt UN OM ÎNTREG!” (pag. 161) Dacă va avea un final motivator sau povestea va lua o întorsătură în ultimele momente veți afla citind opera. Va merita!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EŞTI MAI PUTERNIC DECÂT CREZI PE libris.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Eşti Mai Puternic Decât Crezi
Autor: Aurelia Grosu
An apariție : 2013
Editura: SELF PUBLISHING
Nr. Pagini: 162
Limba: Română
Gen Literar: Spiritualitate, ezoterism
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 227

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

"Ultimul mesaj" de Laura Dave este un thriller antrenant, dar și psihologic apărut la Editura Litera, în colecția Buzz Books. Este despre dispariția subită a unui bărbat în urma unei acuzații de fraudă la compania la care lucra. Deși asta e lăsat să se vadă la o primă...

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Am descoperit proza Ralucai Poenaru absolut întâmplător, la o lansare de carte, și cum am scris și la recenzia cărții respective, m-a impresionat mult. Când am văzut că a scris și literatură pentru copii, am fost foarte entuziasmată. Am început cu Pericol. Cartea...

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Nu mai țin minte cum am ajuns la cartea aceasta. Nu m-a impresionat deloc. Cred că trebuie să fi fost simpatică dacă autorul a scornit-o pe loc, sau în drum spre casă după ce a cumpărat lapte, și le-a spus-o dintr-un foc copiilor săi. Dar pentru o carte publicată.. mi...

5 1 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2032 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments