Recenzie „Expoziție de litere” de Rareș Costea

de | mai 31, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA EXPOZIȚIE DE LITERE ARE REDUCERE PE:

Am13267745_1004774649599319_7654107578734827408_n intrat în literatura lui Rareș Costea  încă de dinainte de a-i citi cartea, prin intermediul blogului său, pe care vi-l recomand. Am avut prilejul de a cunoaște astfel un om sensibil în cel mai inefabil mod, dar, mai mult de atât, am avut ocazia de a cunoaște un om care reflectă realitatea cum (foarte) puțini scriitori contemporani reușesc.

Expoziție de litere e despre proză scurtă și poezie. Sau nu. Uitați ce am zis. Expoziție de litere e despre efemeritatea umanului în timp și spațiu și mai ales, în viața altor oameni. Nu am citit de mult ceva atât de haotic, dar care își găsește ordinea și sensul în mijlocul acelui haos. Aș putea zice că Expoziție de litere e o materializare a ce a fost și a ce va fi. Dacă va fi.

Prima jumătate a cărții e alcătuită dintr-o mulțime de poezii, iar a doua parte din proză scurtă. Ce mi-a plăcut cu adevărat la Expoziție de litere este faptul că nu încearcă să promoveze fericirea sau tristețea în exclusivitate, cum fac alte cărți, ci pur și simplu ilustrează stările prin care, fie că recunoaștem sau nu, trecem toți la un moment dat.

Pe la jumătatea cărții, am simțit nevoia să mă opresc. Să iau o pauză și să mă decontectez. Simțeam cum fiecare pagină mă sugrumă încet prin cuvintele în care, deși nu am realizat atunci, mă regăseam atât, atât de mult. Și atunci am simțit cum, doar prin puterea unor cuvinte așternute pe hârtie, te poți re-crea, poți să devii cu adevărat Om.  

Dacă îți place recenzia cărții EXPOZIȚIE DE LITERE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Rares Costea

Expoziție de litere de Rareș Costea e genul de carte care își face cuib în encefalul tău stâng. Merită mai mult decât citită. Merită trăită și respirată, pentru că scriitorul transpune pe hârtie o lume în care nu ai cum să nu te integrezi. Expoziție de litere prezintă într-un mod lucid destinul lupului singuratic, care de cel mai multe ori poate fi conducătorul haitei. De citit. De iubit!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EXPOZIȚIE DE LITERE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: EXPOZIȚIE DE LITERE
Autor: Rares Costea
An apariție : 2016
Editura: HOFFMAN
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1362

Alte recenzii de la Rares Costea :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2765 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments