Recenzie „Expoziție de litere” de Rareș Costea

Titlu: Expoziție De Litere
Autor: Rares Costea
An apariție : 2016
Editura: Hoffman
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 31.05.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Am13267745_1004774649599319_7654107578734827408_n intrat în literatura lui Rareș Costea  încă de dinainte de a-i citi cartea, prin intermediul blogului său, pe care vi-l recomand. Am avut prilejul de a cunoaște astfel un om sensibil în cel mai inefabil mod, dar, mai mult de atât, am avut ocazia de a cunoaște un om care reflectă realitatea cum (foarte) puțini scriitori contemporani reușesc.

Expoziție de litere e despre proză scurtă și poezie. Sau nu. Uitați ce am zis. Expoziție de litere e despre efemeritatea umanului în timp și spațiu și mai ales, în viața altor oameni. Nu am citit de mult ceva atât de haotic, dar care își găsește ordinea și sensul în mijlocul acelui haos. Aș putea zice că Expoziție de litere e o materializare a ce a fost și a ce va fi. Dacă va fi.

Prima jumătate a cărții e alcătuită dintr-o mulțime de poezii, iar a doua parte din proză scurtă. Ce mi-a plăcut cu adevărat la Expoziție de litere este faptul că nu încearcă să promoveze fericirea sau tristețea în exclusivitate, cum fac alte cărți, ci pur și simplu ilustrează stările prin care, fie că recunoaștem sau nu, trecem toți la un moment dat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rares Costea .

Pe la jumătatea cărții, am simțit nevoia să mă opresc. Să iau o pauză și să mă decontectez. Simțeam cum fiecare pagină mă sugrumă încet prin cuvintele în care, deși nu am realizat atunci, mă regăseam atât, atât de mult. Și atunci am simțit cum, doar prin puterea unor cuvinte așternute pe hârtie, te poți re-crea, poți să devii cu adevărat Om.  

Expoziție de litere de Rareș Costea e genul de carte care își face cuib în encefalul tău stâng. Merită mai mult decât citită. Merită trăită și respirată, pentru că scriitorul transpune pe hârtie o lume în care nu ai cum să nu te integrezi. Expoziție de litere prezintă într-un mod lucid destinul lupului singuratic, care de cel mai multe ori poate fi conducătorul haitei. De citit. De iubit!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.