Recenzie ” Fata criminalului” de Abigaela Bîlbîie

Titlu: Fata Criminalului
Autor: Abigaela Bîlbîie
An apariție : 2016
Editura: Stepout Publishing House
Nr. Pagini: 316
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 12.06.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Fata criminalului” de Abigaela Bîlbîie
Acordă o notă

Lansată de curând, mai precis la 7 iunie 2016, cartea ”Fata criminalului”  scrisă de tânăra debutantă Abigaela Bîlbîie, este rezultatul încurajărilor primite de la cei care îi urmăreau cu asiduitate blogul personal. Acolo s-a născut poveste dintre Young Soon și Tae Hyun, doi adolescenți sud-coreeni prinși într-o frumoasă poveste de dragoste, într-o vreme ”când anotimpurile o luaseră razna”.

images (5)

Cele două personaje, prinse în păienjenișul unor întâmplări ale oamenilor maturi, par a fi Yin și Yang, Lumina și Întunericul, două universuri distincte dar care, datorită unor motive inexplicabile, au fost sortite să se verse unul în celălalt într-un amestec de clipe și eternități, vitralii și iconoclasme lăuntrice.

”Atâta vreme cât vom persista în a separa yin și yang nu putem spera să-i atingem… dacă cineva vrea să ajungă undeva cu bicicleta nu va putea să împingă ambele pedale concomitent căci va rămâne pe loc. Pentru a avansa trebuie să împingă o pedală și să o elibereze pe cealaltă, simultan. Mișcarea completă constă în împinge/eliberează. Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte.” Cam așa este și cu cei doi eroi sud-coreeni, care ne poartă într-o lume prinsă în dansul șchiop dintre două fante de lumină, Sinceritatea epilogului existențial și malițiozitatea din lumea oamenilor mari.

Deși la un momentdat s-ar părea că drumurile celor doi se vor separa definitiv, totuși acest lucru nu se întâmplă, pentru că, deși în basmele occidentale, inevitabil binele distruge răul, în Orient, ideea fundamentală este de a armoniza cele două forțe, reprezentate de Yin și Yang. Astfel, când una dintre cele 2 forțe încearcă să se extindă (să o înghită pe cealaltă), automat apare în interiorul ei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Abigaela Bîlbîie.

Stilul este facil, unul care nu iese cu nimic în evidență, cel puțin nu la prima vedere. Este o carte care se citește extrem de ușor. Dar nu acest lucru este cu adevărat important, și faptul că fiecare fărâmă de cuvânt din această carte reușește să pătrundă în cotloanele cufundate în semiobscuritate ale felului de a fi din existența omului de rând, presărând stropi de apă vie smulsă din zborul îngerilor sincerității netrunchiate.

Deși acțiunea se petrece în Coreea de Sud, aceasta s-ar fi putut întâmpla și în România sau oriunde altundeva. Este o carte reprezentativă pentru tânăra generație, pierdută și regăsită în tangajul întrebărilor redundante care, nu de puține ori, ucid beatitudinea lucrurilor mărunte.

13417541_849760021795990_1685992538123921239_n

Inocența scrisului, manifestată de juna scriitoare, nu ciuntește în vreun fel din incisivitatea și dorința povestirii de acapara cititorul într-o altfel de lume, una aproape arcadiană, unde poți găsi oricând nectarul și ambozia unor suflete neprihănite.

Lectură plăcută vă doresc!

Aspecte Pozitive:

Sinceritatea stilului juvenil asigură câștigarea ca și cititori a tinerei generații.

Aspecte Negative:

Uneori se apropie de un iz de fantasy care poate anula incisivitatea textului.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Cat am putut sa imi dau seama, cartea pare interesanta 🙂 . Nu am auzit pana acum de autoare; mersi de recomandare.

POST A COMMENT.