Recenzie ” Femeia din Orient Expres” de Lindsay Jayne Ashford

Titlu: Femeia Din Orient Expres
Autor: Lindsay Jayne Ashford
An apariție : 2018
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 27.02.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Femeia din Orient Expres” de Lindsay Jayne Ashford
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI FEMEIA DIN ORIENT EXPRES PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Apărută la Editura Nemira sub semnătura britanicei Lindsay Jayne Ashford cartea ” Femeia din Orient Expres” o are ca personaj principal pe Agatha Christie, nu ca scriitoare de succes și nici ca o încercare de biografie a inegalabilei autoare, ci ca o femeie proaspăt divorțată care încearcă să fugă din calea răvășitoarei dureri, exilându-se la Bagdad, un soi de capăt al colonizării britanice.

Cartea aceasta chiar are un farmec aparte, în mare parte datorită misterului în care se coboară, dar și din care se înalță maiestuos, țâșnind precum o zeitate prin intermediul celor trei personaje feminine, Agatha, Nancy și Katherine, pe care autoarea le zugrăvește undeva între incisivitate și vulnerabilitate, cu trăirismul tremurat al eșuării și al spaimei de a merge înainte în noile lor roluri repartizate de capriciosul destin.

Cu abilitatea unui pasionat al jocului de puzzle, scriitoarea reușește să lege aparentul paralelism al celor trei existențe apelând la mister, încrengături de personaje secundare, decoruri când occidentale, când orientale, însă fără a se axa prea mult pe latura descriptivismului fizic decât în mod pasager, preferând senzorialul și arta dialogului din care cititorul poate deduce intensitatea vulcanică a întâmplărilor.

Ritmul narațiuni își sporește intensitatea odată cu fiecare pagină a cărții, întinzându-și tentaculele limbajului fluent și lipsit de pretenții academice peste sufletele cititorilor indiferent de statutul social sau de nivelul de înțelegere al fiecăruia.

Nu există tentația însiropării sau a unei infuziuni de sentimentalism efeminat, totul petrecându-se într-o notă de realism maleabil în care existențele personajelor se întrepătrund între lumina și bezna cuvintelor și necuvintelor, cu demolări de mistere, de lucruri nespovedite la timpul potrivit care, după ani de recesive suferințe ajung să doară cumplit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lindsay Jayne Ashford.

Este o carte despre prietenie, despre înfruntarea vicisitudinilor, despre dorința și necesitatea de a merge înainte prin hățișurile vieții într-o croșetare a raționalului și senzorialului într-un păienjeniș al adevăratei existențe.

O carte magnetizantă.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI FEMEIA DIN ORIENT EXPRES PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cu un mister dezvăluit treptat autoarea creează o carte interesantă.

Aspecte Negative:

O anumit sobrietate britanică anulează entuziasmul zborului.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.