Recenzie ” Femeia din Orient Expres” de Lindsay Jayne Ashford

by | Feb 27, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FEMEIA DIN ORIENT EXPRES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Apărută la Editura Nemira sub semnătura britanicei Lindsay Jayne Ashford cartea ” Femeia din Orient Expres” o are ca personaj principal pe Agatha Christie, nu ca scriitoare de succes și nici ca o încercare de biografie a inegalabilei autoare, ci ca o femeie proaspăt divorțată care încearcă să fugă din calea răvășitoarei dureri, exilându-se la Bagdad, un soi de capăt al colonizării britanice.

Cartea aceasta chiar are un farmec aparte, în mare parte datorită misterului în care se coboară, dar și din care se înalță maiestuos, țâșnind precum o zeitate prin intermediul celor trei personaje feminine, Agatha, Nancy și Katherine, pe care autoarea le zugrăvește undeva între incisivitate și vulnerabilitate, cu trăirismul tremurat al eșuării și al spaimei de a merge înainte în noile lor roluri repartizate de capriciosul destin.

Cu abilitatea unui pasionat al jocului de puzzle, scriitoarea reușește să lege aparentul paralelism al celor trei existențe apelând la mister, încrengături de personaje secundare, decoruri când occidentale, când orientale, însă fără a se axa prea mult pe latura descriptivismului fizic decât în mod pasager, preferând senzorialul și arta dialogului din care cititorul poate deduce intensitatea vulcanică a întâmplărilor.

Ritmul narațiuni își sporește intensitatea odată cu fiecare pagină a cărții, întinzându-și tentaculele limbajului fluent și lipsit de pretenții academice peste sufletele cititorilor indiferent de statutul social sau de nivelul de înțelegere al fiecăruia.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lindsay Jayne Ashford

Nu există tentația însiropării sau a unei infuziuni de sentimentalism efeminat, totul petrecându-se într-o notă de realism maleabil în care existențele personajelor se întrepătrund între lumina și bezna cuvintelor și necuvintelor, cu demolări de mistere, de lucruri nespovedite la timpul potrivit care, după ani de recesive suferințe ajung să doară cumplit.

Este o carte despre prietenie, despre înfruntarea vicisitudinilor, despre dorința și necesitatea de a merge înainte prin hățișurile vieții într-o croșetare a raționalului și senzorialului într-un păienjeniș al adevăratei existențe.

O carte magnetizantă.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FEMEIA DIN ORIENT EXPRES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Femeia Din Orient Expres
Autor: Lindsay Jayne Ashford
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cu un mister dezvăluit treptat autoarea creează o carte interesantă.

Aspecte Negative:

O anumit sobrietate britanică anulează entuziasmul zborului.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1908 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments