Recenzie „Finalul” de Elle Kennedy

de | sept. 10, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Inspir parfumul dulce al părului ei și o strâng mai tare. Are dreptate. Nu e deloc destul timp pentru noi.

Elle Kennedy este una dintre cele mai iubite autoare de literatură pentru tineri la acest moment. Kennedy a cucerit milioane de tineri cu seria ei OFF Campus, ce spune povestea a patru prieteni, jucători de hochei, și a modului în care reușesc să cunoască dragostea. Elle Kennedy este scriitoare de bestselleruri internaționale și se bucură de succes și la noi în țară, până acum fiind tradusă integral seria OFF Campus.

„Finalul” de Elle Kennedy este ultimul volum din seria care i-a adus faima la nivel internațional autoarei și ne aduce în prim-plan toate cele patru îndrăgite cupluri ale seriei. Facultatea s-a terminat, iar viața i-a luat prin surprindere pe eroii noștri care învață să ia lumea în piept, navigând printre joburi, griji, iubiri și decizii care le schimbă viața.

Sunteți pe aceeași scară, urcând către aceeași destinație, dar pentru Dean treptele sunt în altă ordine și înaintează pe teren alunecos. Tu te simți stabilă pe scară, dar el nu. El simte nevoia ca voi doi să stați pe aceeași treaptă.

Romanul este împărțit în patru povești, fiecare concentrându-se pe un cuplu. Avem de-a face cu o căsătorie spontană, o cerere în căsătorie, o sarcină neașteptată și o nuntă. Vă las pe voi să ghiciți cine sunt protagoniștii fiecărui scenariu.

Toate cele patru povestiri sunt scrise la prezent, din perspectiva ambelor părți ale cuplului, având loc în aceeași perioadă de timp. „Finalul” ne dă șansa să ne reîntâlnim cu personajele noastre preferate și să ne oferă sfârșitul perfect pentru întreaga serie.

Mi-au plăcut mult toate cele patru povești cu ei, stilul de scriere m-a prins mai mult decât în restul seriei și umorul a fost absolut delicios. Am iubit povestea lui Dean&Allie și am râs cu lacrimi. I-am privit cu drag pe Logan&Grace trăindu-și iubirea. Am mers cu Tucker&Sabrina într-o călătorie plină de peripeții. Și am fost alături de Garret&Hannah pe un drum plin de schimbări.

-Ce s-a întâmplat cu coronița ta și cu bijuurile, iubițica mea?

-Le-am dat cadou, răspunde ea, punându-și obrazul pe umărul meu.

-De ce?

-Pentru că Lili și Maria au vrut și ele să fie prințese, dar nu aveau chestii de prințese. Le-am dat eu chestiile mele de prințesă.

-Ești sigură că nu o să fii tristă că ți-ai împărțit lucrurile? o întreb eu pe Jamie.

-Da! Ar trebui să fie mai multe prințese.

A fost o întâlnire dulce-amară, pentru că mi-a plăcut mult dinamica dintre ei, m-am îndrăgostit de Jamie, care e într-adevăr un copil perfect, și m-a prins atât de mult, încât nu m-am putut opri până când nu am terminat cartea. Iar atunci când am ajuns la final, mi-a părut rău că toată această experiență s-a încheiat.

Îi ofer nota 10 din 10. Un final așa cum toate ar trebui să fie.

Titlu: FINALUL
Autor: Elle Kennedy
An apariție : 2022
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 4547

Alte recenzii de la Elle Kennedy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Laura a fost redactor Booknation.ro și a scris 36 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments