🔥 CARTEA FLORI PENTRU ZOE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

flori pentru zoe carte

Am deschis cartea Antoniei Kerr crezând că este o lectură calmă de duminică ce prezintă o altă romanţă siropoasă. În mod surprinzător, lectura este de o profunzime şi o forţă narativă deosebite. Succesiunea poveştilor nu se desfășoară în ordine cronologică, astfel că m-a făcut treptat să îmi doresc să aflu amănunte detaliate. M-am forţat să citesc încet. De ce am făcut-o? Pentru că am vrut să prelungesc şi să savurez lectura.

În cele 128 de pagini sunt comprimate o mulţime de istorisiri alambicate care nu-şi pierd farmecul, ba dimpotrivă, şi-l sporesc pe parcurs. Am rezonat cu toate personajele, majoritatea lor fiind destul de excentrice încât să intrige sau să îi creeze cititorului un ataşament emoţional puternic.

Personajul principal, Richard, un bărbat de 60 de ani, cu o carieră de succes îşi povesteşte viaţa amoroasă picantă, lăsând o impresie puternică de cuceritor izvorâtă din însăşi slăbiciunea lui faţă de femeile frumoase, de obicei foarte tinere.

Ultima femeie din viaţa lui, Zoe, emană o voluptate care îl tulbură profund pe Richard, luându-l prin surprindere și făcându-l să se simtă mai viu ca niciodată. Această poveste de dragoste este cu totul deosebită deoarece a apărut exact în momentul când bărbatul era adâncit într-o depresie specifică vârstei şi singurătăţii cel mai probabil.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antonia Kerr.

El rememorează momentul întâlnirii şi al căderii în mrejele unei poveşti al cărei sfârşit nu pare deloc previzibil :

„Atunci, ea m-a răsplatit cu un sărut pe obraz şi a dispărut legănându-şi şodurile în noaptea caldă şi mohorâtă. Nu mai e nevoie să spun că n-am mai putut să dorm; e adevărat, băusem ceva, dar ceea ce mă tulbura era parfumul pe care Zoe îl lăsase în inima mea aflată în cădere liberă. Eram Titanicul şi ea aisbergul: m-aş fi scufundat rapid gâlgâind, în vreme ce ea ar fi rămas acolo neclintită, ca o victorie a naturii.“

Recomand această carte celor ce sunt în căutarea unei istorisiri neobişnuite în care este imposibil să nu găsească cel puţin nişte descrieri colorate, încărcate de cuvinte accesibile dar așternute cu multă grijă sau celor care apreciază literatura de factură romantico-modernistă.

Structura cărţii este minuţios creată astfel încât să lase frâu liber imaginaţiei fiecăruia. Există o sumedenie de dialoguri asezonate cu o multitudine de trăiri, speranţe şi dezvăluiri spectaculoase.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FLORI PENTRU ZOE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Flori Pentru Zoe
Autor: Antonia Kerr
An apariție : 2012
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2015
Nota recenzorului: n/a

Oana Catrangiu
Autor: Oana Catrangiu
❝ Îmi plac tare multe lucruri pe lumea asta: lectura, pictura, muzica, dansul, limbile străine, filmele bune, natura, animalele, copiii, florile, drumețiile lungi…Dacă cineva m-ar întreba vreodată ce aș lua cu mine pe o insulă pustie aș răspunde: “Cât mai multe cărți!” Nu degeaba am așezat lectura pe primul plan în ierarhia lucrurilor care mă bucură. Pentru următoarele zece lucruri, autori cunoscuți sau mai puțin cunoscuți au creat imagini fascinante în imaginația mea așternute pe filele de un alb imaculat ale cărților. Deși sunt mândra posesoare a unei biblioteci personale impresionante în care există destule cărți ce merită să fie recitite, nu ezit să cumpăr în continuare cărți, așteptând să descopăr noi autori, noi stiluri și noi personaje interesante. ❞
Redactor de 1572 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Catrangiu