Recenzie „Flori pentru Zoe” de Antonia Kerr

by | Dec 8, 2015 | Chick Lit & Romance, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FLORI PENTRU ZOE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

flori pentru zoe carte

Am deschis cartea Antoniei Kerr crezând că este o lectură calmă de duminică ce prezintă o altă romanţă siropoasă. În mod surprinzător, lectura este de o profunzime şi o forţă narativă deosebite. Succesiunea poveştilor nu se desfășoară în ordine cronologică, astfel că m-a făcut treptat să îmi doresc să aflu amănunte detaliate. M-am forţat să citesc încet. De ce am făcut-o? Pentru că am vrut să prelungesc şi să savurez lectura.

În cele 128 de pagini sunt comprimate o mulţime de istorisiri alambicate care nu-şi pierd farmecul, ba dimpotrivă, şi-l sporesc pe parcurs. Am rezonat cu toate personajele, majoritatea lor fiind destul de excentrice încât să intrige sau să îi creeze cititorului un ataşament emoţional puternic.

Personajul principal, Richard, un bărbat de 60 de ani, cu o carieră de succes îşi povesteşte viaţa amoroasă picantă, lăsând o impresie puternică de cuceritor izvorâtă din însăşi slăbiciunea lui faţă de femeile frumoase, de obicei foarte tinere.

Ultima femeie din viaţa lui, Zoe, emană o voluptate care îl tulbură profund pe Richard, luându-l prin surprindere și făcându-l să se simtă mai viu ca niciodată. Această poveste de dragoste este cu totul deosebită deoarece a apărut exact în momentul când bărbatul era adâncit într-o depresie specifică vârstei şi singurătăţii cel mai probabil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Antonia Kerr

El rememorează momentul întâlnirii şi al căderii în mrejele unei poveşti al cărei sfârşit nu pare deloc previzibil :

„Atunci, ea m-a răsplatit cu un sărut pe obraz şi a dispărut legănându-şi şodurile în noaptea caldă şi mohorâtă. Nu mai e nevoie să spun că n-am mai putut să dorm; e adevărat, băusem ceva, dar ceea ce mă tulbura era parfumul pe care Zoe îl lăsase în inima mea aflată în cădere liberă. Eram Titanicul şi ea aisbergul: m-aş fi scufundat rapid gâlgâind, în vreme ce ea ar fi rămas acolo neclintită, ca o victorie a naturii.“

Recomand această carte celor ce sunt în căutarea unei istorisiri neobişnuite în care este imposibil să nu găsească cel puţin nişte descrieri colorate, încărcate de cuvinte accesibile dar așternute cu multă grijă sau celor care apreciază literatura de factură romantico-modernistă.

Structura cărţii este minuţios creată astfel încât să lase frâu liber imaginaţiei fiecăruia. Există o sumedenie de dialoguri asezonate cu o multitudine de trăiri, speranţe şi dezvăluiri spectaculoase.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FLORI PENTRU ZOE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Flori Pentru Zoe
Autor: Antonia Kerr
An apariție : 2012
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Catrangiu este redactor Booknation.ro de 1710 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 96 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Catrangiu aici.
Îmi plac tare multe lucruri pe lumea asta: lectura, pictura, muzica, dansul, limbile străine, filmele bune, natura, animalele, copiii, florile, drumețiile lungi…Dacă cineva m-ar întreba vreodată ce aș lua cu mine pe o insulă pustie aș răspunde: “Cât mai multe cărți!” Nu degeaba am așezat lectura pe primul plan în ierarhia lucrurilor care mă bucură. Pentru următoarele zece lucruri, autori cunoscuți sau mai puțin cunoscuți au creat imagini fascinante în imaginația mea așternute pe filele de un alb imaculat ale cărților. Deși sunt mândra posesoare a unei biblioteci personale impresionante în care există destule cărți ce merită să fie recitite, nu ezit să cumpăr în continuare cărți, așteptând să descopăr noi autori, noi stiluri și noi personaje interesante.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments