🔥 CARTEA RECENZIE FREDDIE MERCURY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Peter Freestone l-a cunoscut pe Freddie și a fost un prieten cât și un angajat al său timp de doisprezece ani. Doisprezece ani în care a cunoscut fiecare latură a lui, fiecare preferință, dorință, fiecare trăsătură care îi contura caracterul. Peter a fost pentru Freddie ceea ce se poate numi un adevărat prieten dar care își făcea slujba cu o adevărată dedicație. De la costumele, perucile, halatele pe culori și prosoapele pe care avea grijă să le aibă cu el în spatele scenei, până la paharele de Cristal, de Stolichnaya, până la petrecerile, suferințele și momentele lui de glorie, în toate aceste momente Phoebe a fost acolo.

Freddie s-a lăsat mereu surprins de ceea ce venea după colț, de surprizele vieții, fiind un om extravagant, excentric, înfocat și imprevizibil. Dedicat muzicii cu toată ființa sa, omul Freddie Mercury a iubit artistul Freddie Mercury, cu toate părțile sale, bune și rele. Era un om de o bunătate zguduitoare, dăruind cadouri chiar și femeilor de serviciu și, în special, pisicilor sale pe care le trata ca pe niște oameni. Greșeala pe care acest om genial a făcut-o a fost critica aspră pe care o folosea asupra sa, țintind mereu către perfecțiune, chiar și atunci când se afla deja acolo…

Un lucru minunat și greu de trecut neobservat era gustul acestuia pentru orice, ca rezultat al abilităților sale de designer de interior, cât și dragostea sa pentru opere de artă și plăcerea de a colecționa. În toată casa lui nu se putea găsi un lucru care să nu fie cumva o operă de artă sau o piesă foarte importantă, din acest motiv, toptanul de piese și de obiecte valoroase dădeau casei aerul de muzeu pe care Freddie nu îl putea suporta. A studiat la arte, a fost muzician, compozitor, scenaristul videoclipurilor, a fost întruchiparea definiției unui artist, fiind și cel care chema designeri atunci când achiziționa o nouă casă iar acela sfârșea în ipostaza unui schimb de roluri, Freddie acaparând discuția și venind cu ideile pe care designerul doar le aproba sau le dezaproba.

Firea vulcanică și atracția pentru conflicte îi aduceau adesea cei mai bizari iubiți și cele mai incendiare scandaluri cu persoane care ulterior ajungeau să rămână în viața lui, cearta fiind cea care îi apropia pe veci sau cu persoane care dispăreau pentru totdeauna. De aceea, pentru început, prietenii trebuiau să se poarte ,, cu mănuși” în preajma lui, un aspect negativ întrucât el a iubit mereu confortul și libertatea pe care o putea avea lângă cei dragi, fiind pur și simplu incompatibil cu anumiți oameni, din păcate.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Peter Freestone

Cu toate acestea, pot spune că Freddie Mercury a dus o viață minunată, o viață genială în care a făcut tot ce și-a dorit, o viață în care el a dictat totul, a dictat însăși viața și a petrecut cele mai frumoase momente din aceasta înconjurat de dragostea prietenilor lui, prieteni împrăștiați pe tot globul pământesc. Era imposibil să nu te îndrăgostești de sufletul lui și, să fim serioși, cine nu ar fi vrut să fie prietenul lui? De la cadourile scumpe și petrecerile de milioane pe care le dedica prietenilor, acesta le dedica ceva mult mai important: fidelitatea, încrederea și dragostea sa, fiind cele mai importante lucruri pentru el într-o relație de prietenie.

Probabil că niciodată nu a găsit iubirea adevărată, iubirea pentru Mary Austin, așa cum a spus și Peter, fiind cu totul alt tip de iubire. Pentru câteva sute de pagini, avem posibilitatea de a călători prin viața unei legende, până în finalul vieții sale…

🔥 CARTEA RECENZIE FREDDIE MERCURY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Recenzie Freddie Mercury
Autor: Peter Freestone
An apariție : 2018
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 358
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 24.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Mihaela Ruxandra Dinu
Autor: Mihaela Ruxandra Dinu
Ruxandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 117 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu