🔥 CARTEA FRUMOASA ADORMITĂ ȘI FUSUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

frumoasa-adormita-si-fusul Aflasem de ceva timp că Editura Nemira va lansa colecția Nemi, cu cărți pentru copii (pentru copiii din noi, mai bine spus). Când am primit Frumoasa adormită și fusul, mi-am făcut o cană fierbinte de cafea și m-am pus pe lecturat. O cărticică unică, din punctul meu de vedere, pe care aș citi-o și reciti-o la infinit.

Frumoasa adormită și fusul de Neil Gaiman e nu numai o poveste a copilăriei adaptată, ci și un adevărat deliciu vizual, ilustratorul Chris Riddell creionând niște imagini mai mult decât sublime.

Cu o zi înainte de a se căsători, o regină pleacă să salveze o prințesă din mrejele unui blestem vechi de zeci de ani, care ținea adormit un regat întreg. Alături de trei pitici foarte curajoși, pleacă în căutare de răspunsuri în meleaguri îndepărate, împăienjenite de cele mai întunecate vrăji. Deși la început vei fi convins că știi povestea pe de rost, citind, vei vedea că te înșeli amarnic și că totul ți-e mai mult decât necunoscut, un necunoscut care atrage prin autenticitatea scrisului.

În ultimul timp, se tot reinterpretează basme celebre și iubite; avem și adaptări cinematografice după Albă-ca-Zăpada sau Cenușăreasa, care se bucură de un foarte mare succes. În opinia mea, Frumoasa adormită și fusul reprezintă o îmbinare omogenă a tuturor basmelor și a reușit să mă facă să plâng și să râd. Să mă pierd în mine și să-mi amintesc de ce a fost. De ce nu va mai fi. 

Fiind un basm, te aștepți poate ca cititor să găsești un final colorat și vesel, în care prințul pe cal alb apare și rupe toate blestemele și mulțumită lui prințesa e salvată.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Neil Gaiman.

În Frumoasa adormită și fusul unicitatea stă, de fapt, în alegerea inspirată a eroului principal. De ce salvatorul suprem să fie un El? De ce să nu fie o Ea? Și reușește să te facă să te întrebi: Oare nu pot fi chiar eu propriul meu salvator? 

“There are choices,” she thought, when she had sat long enough. “There are always choices.”

Mi-ar fi plăcut să fie o idee mai lungă, să tindă oarecum spre infinit. Dar mergând pe principiul calitate, nu cantitate, Frumoasa adormită și fusul de Neil Gaiman, cu ilustrații de Chris Riddell e basmul meu preferat, și cred că te ajută cu adevărat să devii, să înțelegi în profunzimea lor anumite lucruri, iar, în caz că ești fată, îți va spori înzecit încrederea în tine. Și da, poți fi propriul tău salvator!

Mai mult decât un basm. O copilărie țesută în culori alb-negru, un destin presărat cu magie și o frescă pictată cu blesteme.

🔥 CARTEA FRUMOASA ADORMITĂ ȘI FUSUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Frumoasa Adormită și Fusul
Autor: Neil Gaiman
An apariție : 2016
Editura: Editura Nemira (colecția Nemi)
Nr. Pagini: 69
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.05.2016
Nota recenzorului: n/a
Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1713 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com