Recenzie ” Fulger în plină vară” de P.G. Wodehouse

Titlu: Fulger în Plină Vară
Autor: P.G.Wodehouse
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 19.05.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA FULGER ÎN PLINĂ VARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 

Cu un dezvoltat simț al umorului, unul tipic britanic, scriitorul P.G. Wodehouse creează, în romanul ” Fulger în plină vară”, o uluitoare poveste în care așează aristocratismul englez într-o crevasă labirintică, în care amalgamul trăirilor, cu trădări, iluzii și snobismul exacerbat, desenează o lume pierdută  în lume, aproape ca un tablou care încearcă să ignore vuietul ireversibilității.

Între atemporalitatea senzorială și dualismul firii umane, scriitorul britanic își strecoară cu  abilitate spumosul dialog, în care desele răsturnări de situații, garantat de îngâmfarea obtuzelor personaje, deșirând o intrigă situată între surâs și grimasă, zbor și abandon.

Stilul, păstrând sinuoasele întortocheri britanice, prin intermediul căruia încearcă să spună multe în puține cuvinte, este îmbietor. Uneori năvalnic, alteori așteptând și docil, reușește să muște în cele mai neașteptate momente de intenționată amorțire a cititorului, anumite întâmplări, cu uimitoarea lor încrengături, reușind să pălmuiască revigorant așteptările iubitorilor de literatură.

Astfel, chenarul castelului Blandings devine martorul unor narcotizante povești de iubire, dar și a unui arivism sâsâitor care îți șerpuiește tendențiozitatea în săruturi ostracizatoare de dorințe expansive și învolburătoare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de P.G.Wodehouse.

Personajele sunt inoculante, subversive, gratinate de o anumită savoare în care verosimilul și neverosimilul, într-o combinație extrem de bine proporționată, zugrăvește condiția umană cu o minuțiozitate demnă de invidiat.

O carte de neratat.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FULGER ÎN PLINĂ VARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Umorul britanic cunoaște în această carte sublimul amestec între sobrietatea britanică și imprevizibilul de situație al personajelor flamboaiante.

Aspecte Negative:

Totuși o anumită casantă maleabilitate se simte în scrisul autorului britanic.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.