Recenzie „Furie și Furtună” de Jennifer L. Armentrout

de | sept. 6, 2021 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Recenzii cărți

Un fior de teamă mi-a accelerat pulsul, dar l-am ignorat. Teama putea fi utilă. Putea ascuți simțurile, dar totodată și copleși. Era o limită periculoasă, fragilă, și nu eram tocmai dispusă să trec dincolo de ea.

Jennifer L. Armentrout revine în atenția fanilor din întreaga lume cu o nouă serie ce se anunță a fi de succes și pe piața din România. Scriitoarea de bestselleruri New York Times ne aduce în prim-plan o poveste despre luptă, sacrificiu și iubire, plasată într-o lume deja cunoscută de către cititori.

-Ești însetat de sânge.

-Am învățat să fiu.

„Furie și Furtună” de Jennifer L. Armentrout este primul volum din seria Mesagerul, spin-off al seriei Apocalipsa elementelor și spune povestea celui pe care publicul l-a îndrăgit în seria anterioară și pentru care și-ar fi dorit un final fericit, Zayne.

Primul volum ne introduce în viața lui Trinity, o tânără cu probleme grave de vedere, care însă este cea mai puternică armă întâlnită vreodată – un nefilim. Ea a trăit toată viața într-o comunitate de gardieni pentru a fi protejată de amenințările lumii exterioare. Dar într-o zi comunitatea sa primește vizitatori care aduc vești rele. Ceva ucide gardienii, iar acel ceva nu este un demon.

Printre vizitatori se numără și Zayne, gardianul îndrăgit de public în Apocalipsa elementelor, care este acum un bărbat distrus, izolat, pe drumul spre a se vindeca. Din momentul în care o întâlnește pe Trinity simte o legătură inconfundabilă cu aceasta, lucru care îl derutează, însă nu-l face să stea departe de ea.

-De obicei, mi se spune că sunt frumoasă, înainte să mi se ceară să-mi scot tricoul.

-Doar de-atât e nevoie ca să-ți scoți tricoul? Ești foarte frumoasă, Trinity.

Atunci când întreaga comunitate este atacată, iar Protectorul lui Trinity este răpit de demoni, fata decide să plece cu Zayne și oamenii lui în DC, acolo unde crede că îl va găsi pe Misha. Din acest moment cei doi ajung să împartă un apartament, iar chimia dintre ei emană scântei ori de câte ori sunt în aceeași cameră.

Primul volum a început greoi pentru mine. Acțiunea nu m-a prins de la început, iar cu Trinity nu am relaționat foarte bine. Dar pe parcurs lucrurile au început să se miște și chiar am reușit să fiu absorbită în poveste.

Relația dintre Zayne și Trinity mi-a plăcut. Cei doi încep prin a se tachina reciproc, iar modul în care au fost descrise interacțiunile dintre ei a fost de-a dreptul delicios. Zayne nu pot să spun că m-a surprins, el este în principiu același om pe care îl cunoaștem în Apocalipsa elementelor, cu toate că este mai rece decât înainte. Trebuie să recunosc că, la început, am crezut că nu are calitățile necesare pentru a fi personajul principal într-o serie, dar acest lucru s-a schimbat spre final.

-Deci este plin de stele?

-Da, este. Dar cele care contează sunt cele pe care le vezi.

Romanul este narat doar din perspectiva lui Trinity, în stilul cu care Armentrout ne-a obișnuit deja și ne oferă o rescriere a poveștii și lumii ce ne sunt prezentate pentru prima dată în seria anterioară, dar acest lucru nu afectează plăcerea lecturii.

Chiar dacă am sfârșit prin a-mi plăcea volumul, începutul său m-a lăsat dorindu-mi mai mult, exact din acest motiv voi acorda nota 9 acestui roman.

Titlu: FURIE ȘI FURTUNĂ
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1569

Alte recenzii de la Jennifer L. Armentrout:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray
Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray

Evident, am fost influențată de apariția filmului, însă am de spus în apărarea mea faptul că nu am văzut filmul și nici măcar nu știu ideea principală. Doar știu că este ciudățel și că Emma Stone joacă magistral, în rest, haide să vedem cum este cartea, pentru că...

0 0 votes
Article Rating
Laura a fost redactor Booknation.ro și a scris 36 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments