Recenzie ”Gânduri de buzunar” de Bogdan Lazarescu

by | Jul 16, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA GÂNDURI DE BUZUNAR PE libris.ro

Posteriorul unei siluete atent sculptate ne invită într-o călătorie a cuvintelor aromate cu sentimente de dragoste, din perspectiva artistică și afectivă a autorului.

Dor, iubire, drăgălășenie, nostalgie, dorință, pasiune, căldură – sunt doar câteva din emoțiile care dau naștere poeziilor.

Sensibilitatea autorului, profunzimea și romantismul autentic reies pagină cu pagină tot mai intens pe parcursul lecturii.

“şi-atâta timp a trecut de l-al nost’ „la revedere” când mi-ai schimbat, c-un sărut, bucuria în durere.”(pag. 8)

Aș asemăna cartea cu un platou cu prajituri diverse care au toate ca punct comun dulceața rafinată a unui desert făcut cu dragoste.

Pentru iubitorii de liric, poate fi o delicatesă cu arome subtile de romantism, iar pentru cei care nu sunt fani liric, poate fi o ocazie bună să guste din poezie.

mi-e dor să te alint, să-ți spun că eşti frumoasă iar tu, crezând că mint, să-mi zici: „eei, lasă-lasă”.  (pag. 115)

Volumul cuprinde 52 de poezii așternute organizat pe paginile parcă îmbrăcate în emoții misterioase în spatele versurilor.

“pe al tău trup, în ape dulci scăldat, se prelingeau culori din curcubeu.” (pag. 123)

Mi-a plăcut în mod special o poezie de la pagina 60, scrisă într-un stil mai diferit. Felul în care versurile se scaldă în pagină formează ca întreg un romb complet care încadrează ochii unei persoane vii în memoria autorului.

Curajul de a lăsa emoțiile din suflet să se răsfire pe fereastra sufletului spre cititor mi-a creat impresia unui bărbat asumat, un romantic în detaliu care trăiește fiecare clipă cu o profunzime interioară.

“plâng… în mine s-a rupt și ultima coardă a pianului din care ale dragostei acorduri răsunau;” (pag.63)

Recomand lecturarea pe un fond muzical de pian, vioară, sunete din natură sau orice vă liniștește mintea pentru a putea simți fiecare fir de emoție întrepătruns printre versuri.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA GÂNDURI DE BUZUNAR PE libris.ro

Titlu: Gânduri De Buzunar
Autor: Bogdan Lazarescu
An apariție : 2020
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 154
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 16.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Tate îl întâlnește pe Miles într-una dintre cele mai grele zile din viața sa. Atunci când îl  găsește în apartamentul fratelui ei plângând, ea nu se poate gândi decât la faptul că Miles este un bărbat care suferă. A doua zi, el nu mai seamănă cu bărbatul care cu o...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1355 zile și a scris până acum 695 articole. Se află pe poziția 1 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments