Recenzie ”Gânduri de buzunar” de Bogdan Lazarescu

by | Jul 16, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA GÂNDURI DE BUZUNAR PE libris.ro

Posteriorul unei siluete atent sculptate ne invită într-o călătorie a cuvintelor aromate cu sentimente de dragoste, din perspectiva artistică și afectivă a autorului.

Dor, iubire, drăgălășenie, nostalgie, dorință, pasiune, căldură – sunt doar câteva din emoțiile care dau naștere poeziilor.

Sensibilitatea autorului, profunzimea și romantismul autentic reies pagină cu pagină tot mai intens pe parcursul lecturii.

“şi-atâta timp a trecut de l-al nost’ „la revedere” când mi-ai schimbat, c-un sărut, bucuria în durere.”(pag. 8)

Aș asemăna cartea cu un platou cu prajituri diverse care au toate ca punct comun dulceața rafinată a unui desert făcut cu dragoste.

Pentru iubitorii de liric, poate fi o delicatesă cu arome subtile de romantism, iar pentru cei care nu sunt fani liric, poate fi o ocazie bună să guste din poezie.

mi-e dor să te alint, să-ți spun că eşti frumoasă iar tu, crezând că mint, să-mi zici: „eei, lasă-lasă”.  (pag. 115)

Volumul cuprinde 52 de poezii așternute organizat pe paginile parcă îmbrăcate în emoții misterioase în spatele versurilor.

“pe al tău trup, în ape dulci scăldat, se prelingeau culori din curcubeu.” (pag. 123)

Mi-a plăcut în mod special o poezie de la pagina 60, scrisă într-un stil mai diferit. Felul în care versurile se scaldă în pagină formează ca întreg un romb complet care încadrează ochii unei persoane vii în memoria autorului.

Curajul de a lăsa emoțiile din suflet să se răsfire pe fereastra sufletului spre cititor mi-a creat impresia unui bărbat asumat, un romantic în detaliu care trăiește fiecare clipă cu o profunzime interioară.

“plâng… în mine s-a rupt și ultima coardă a pianului din care ale dragostei acorduri răsunau;” (pag.63)

Recomand lecturarea pe un fond muzical de pian, vioară, sunete din natură sau orice vă liniștește mintea pentru a putea simți fiecare fir de emoție întrepătruns printre versuri.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA GÂNDURI DE BUZUNAR PE libris.ro

Titlu: Gânduri De Buzunar
Autor: Bogdan Lazarescu
An apariție : 2020
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 154
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 16.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1297 zile și a scris până acum 665 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments