Recenzie „#good vibes with Mai mult ca Perfectul” de DAL Aivi

de | oct. 11, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA #GOOD VIBES WITH MAI MULT CA PERFECTUL PE edituraparalela45

La început, când i-am văzut titlul am crezut că este o carte motivațională, apoi citind, mi-am dat seama că este un fel de hartă de trecut prin viață pentru un copil care este în proces de descoperire a Planetei. J

Cartea are 27 de capitol sau povestioare, intitulate după situația pe care o prezintă: “Să vă explic cum stă treaba cu relațiile” (pag. 35), Despre importanța animalului de companie (pag. 79) sau Don`t worry, be happy – plec în tabără!

De la început până la sfârșit este prezentată viața unui adolescent cu întâmplări, peripeții, supărări sau evenimente fericite. Din felul în care el reacționează la ele putem înțelege felul în care percep tinerii, în ziua de astăzi viața și ce impact au acțiunile celor din jur asupra lor.

“Cu manualele a fost un dezastru la începutul anului. Doar ăla de sport era nou. Celelalte, ca de obicei, rupte, pătate, mâzgălite, o frază nu deslușeai până la capăt. Așa că fiecare încerca să fure de la colegu’ unul mai frumos, mai bun, mai neerupt. La mine au ajuns cele mai proaste, până și cel de mate era ferfeniță.  M-am uitat repede stânga-dreapta, încercând să șutesc altele, dar toți țineau strâns de ale lor, nu-mi puteam însuși nimic. M-am resemnat că o să-mi petrec tot anul cu ele.” (pag. 19)

Chiar dacă este adresată copiilor, cred că poate fi o lectură de calitate și pentru adulți.

Felul umoristic în care sunt prezentate diferite situații din realitate îți mențin vie atenția și te fac să empatizezi cu personajul în care este imposibil să nu te regăsești, măcar în una întâmplările din viața lui.

 “Mai târziu, am găsit în fața blocului un pui de pisică. Era orfan, murdar și tremura de frig. L-am luat sus.

 Sufrageria a început să miroasă a pisică. Cu ocazia asta, mama a descoperit că mirosul de pisică plouată îi provoacă un rău și mai mare decât cel de pește.” (pag. 80)

Astăzi, când este tot mai greu să îi convingem pe copii să citească, povestioarele acestea pot stârni ușor interesul. E de ajuns să citești primul capitol, ca să îți dorești apoi să afli tot mai mult despre personaj.

Limbajul este unul clar, iar acțiunea este prezentată într-un mod ușor de urmărit. Modul de expunere  predominant este narațiunea, îmbinată fin cu dialogul.

„Eram opt olimpici în gară, cinci băieți și trei fete.  Râdeam și tremuram în același timp de emoție.

 Toți speram să ne întoarcem cu un premiu acasă.  Profu’ de mate ne însoțea. Până să urcăm în tren, iar s-a legat de freza mea.  Ca să scap de gura lui, am dat două ture cu scările rulante. Cu ocazia asta am descoperit că am frică de înălțime. La coborâre, m-am intersectat cu trei câini. Doi au fugit când m-au văzut, unul s-a luat după mine. Părea turbat, îi curgeau balele. Dar Radu, din a zecea, a zis că și lui taică-său îi curg balele în somn și sigur nu e turbat. Câinele avea o blană impresionantă, plină de scaieți. Semăna cu o oaie.” (pag. 96)

Este o carte care ar trebui să existe în fiecare bibliotecă personală. Pentru copii este ca un ghid de comportament în societate, iar pentru adulți este ca o tolbă de nostalgie din perioada copilăriei, adolescenței.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA #GOOD VIBES WITH MAI MULT CA PERFECTUL PE edituraparalela45

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: #good Vibes With Mai Mult Ca Perfectul
Autor: DAL Aivi
An apariție : 2019
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 11.10.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Volum distins cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului de manuscrise "Împlineste un vis", secțiunea Carte Științifică, ediția I, Editura Universitară, organizat în 2021. "Cine ne-a așezat pe noi, românii, între ruși care nu se mai satură de pământ, turci care nu se...

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1819 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments