🔥 CARTEA GRAFFISTA ARE REDUCERE PE:

Fanny Andre este o autoare de origine franceză pe care am descoperit-o în vara aceasta. Scrie atât nuvele cât și romane din categoriile fantastic, romance și young adult.

Autoarea în vârstă de 37 de ani, locuiește în Alpi și din 2010 se dedică carierei literare având publicate o serie de cărți de-a lungul timpului. În 2022 o să-i fie publicată și o carte de bucate ceea ce dovedește faptul că are curajul să dezbată în cărțile sale o varietate de subiecte diferite.

În țara noastră nu este tradusă decât Graffista momentan, un roman care poate fi inclus în genul romance, young adult și erotic fiind dedicat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Graffista – despre ce-i vorba?

Cartea ne-o aduce în prim plan pe Lena, o tânăra franțuzoaică de 23 de ani. O tânăra care tocmai picase anul la Facultatea de Arte, care bea prea mult, făcea sex ocazional mai tot timpul și ducea o viață absolut haotică.

Dacă îți place recenzia cărții GRAFFISTA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fanny Andre

Această realizează că viața ei a pornit pe un drum greșit într-o dimineață când se trezește dezbrăcâtă și mahmură pe gresia din apartamentul unui necunoscut cu care evident a petrecut noaptea.

Acesta este momentul ei de cotitură când realizează că vrea să facă ceva bun cu viață ei și când se hotărăște să-și recucerească iubitul din adolescență care a părăsit-o fără nicio explicație și s-a mutat la Londra împreună cu familia sa.

Așa că fără multe planuri și bani, Lena se mută la Londra pentru a-l recuceri pe Caden. Doar că realitatea îi pregătește mereu surprize la care nu s-ar fi gândit. Această îl găsește pe Caden logodit pentru a se căsători cu o femeie de societate perfectă așa cum Lena nu va fi niciodată. În plus Caden nu mai este astăzi tânărul rebel de altă dată ci un adevărat om de afaceri. Va lupta Lena să-și recucerească iubitul sau se va da bătută în față sorții? Cine este Ellen și care este rolul ei în relația dintre Lena și Caden? Asta va las pe voi să descoperiți în acest roman colorat, efervescent și perfect de savurat în atmosfera de vacanță a verii.

Graffista – impresii personale

Este o carte ușoară, perfectă pentru vacanță fără un subiect complicat care se citește cu mare ușurință. Avem o Cenușăreasa modernă pasionată de graffiti hotărâtă să-și recucerească prințul transformat în om de afaceri. Cartea ne  prezintă alternant scene din trecutul celor doi combinate cu scene din prezent odată ce aceștia se reîntâlnesc în Londra.

Lena este o tanara rebelă care refuză să se maturizeze și să renunțe la visele ei supunându-se normelor societății. Aspect care o face deopotrivă atrăgătoare pentru Caden dar și în contradicție directă cu tot ceea ce el încearcă să realizeze pe plan profesional și familial. Caden este un rebel pasionat de poezie ascuns sub costumul unui om de afaceri.

Sunt tineri, sunt simpatici și sunt savurosi împreună. Este o carte care debordează de senzualitate și sexualitate. Scenele de sex dintre cei doi sunt intens și foarte detaliat prezentate. Motiv pentru care și încadrarea de +18 ani pentru cititori.

„Len. Te rog să nu te căsătoreșți cu mine. Te rog să nu mă iubeșți din tot sufletul, așa cum o fac eu, tot mai mult cu fiecare bătaie a inimii. Nu mă iubi într-atât încât să-ti faci toate proiectele de viitor împreună cu mine și să nu mai poți trăi față mine…Pentru că nici eu nu voi fi acolo, alături de ține. Nici eu nu te iubesc.”

Ce nu mi s-a părut tocmai potrivit este jocul cu „nu” pe care cei doi îl tot joacă pe întreg parcusul cărții.  Amândoi afirmă că nu se iubesc dar asta înseamnă de fapt că se iubesc fără margini. Mi se pare deopotrivă pueril și periculos în același timp. cu atât mai mult cu cât trăim într-o societate care se chinuie să dărâme mitul bărbătesc conform căruia atunci când o femeie spune că nu vrea să facă sex de exemplu, de fapt vrea dar nu ți-o spune direct. Nu este nu în orice limba și referitor la orice aspect. Așa că acest „nu” cu sens afirmativ din carte mi se parte nepotrivit cu atât mai mult cu cât autoarea vizează categoria young adult o categorie ușor de influențat.

Ca personaje nu pot să spun că am rezonat cu ei pentru că mi se par slabi din punct de vedere al personalității. Se lasă influențați și conduși de lumea înconjurătoare, poate și datorită lipsei de maturitate și a vârstei fragede.

Cât privește partea erotică este lejeră, romantică și plină de poezie. E evident că se iubesc și că au o chimie bună. Însă mi se pare că autoarea lungește povestea fără sens. Probabil că dacă ar fi făcut-o ceva mai scurtă, ar fi fost mai alertă și poate ei că personaje ar fi fost percepuți ca mai puțin delăsători.

Va aștept cu impresii în comentarii.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GRAFFISTA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Graffista
Autor: Fanny Andre
An apariție : 2018
Editura: ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Erotica
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 685

Alte recenzii de la Fanny Andre:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1458 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 11 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments