🔥 CARTEA GRAFFISTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Fanny Andre este o autoare de origine franceză pe care am descoperit-o în vara aceasta. Scrie atât nuvele cât și romane din categoriile fantastic, romance și young adult.

Autoarea în vârstă de 37 de ani, locuiește în Alpi și din 2010 se dedică carierei literare având publicate o serie de cărți de-a lungul timpului. În 2022 o să-i fie publicată și o carte de bucate ceea ce dovedește faptul că are curajul să dezbată în cărțile sale o varietate de subiecte diferite.

În țara noastră nu este tradusă decât Graffista momentan, un roman care poate fi inclus în genul romance, young adult și erotic fiind dedicat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Graffista – despre ce-i vorba?

Cartea ne-o aduce în prim plan pe Lena, o tânăra franțuzoaică de 23 de ani. O tânăra care tocmai picase anul la Facultatea de Arte, care bea prea mult, făcea sex ocazional mai tot timpul și ducea o viață absolut haotică.

Această realizează că viața ei a pornit pe un drum greșit într-o dimineață când se trezește dezbrăcâtă și mahmură pe gresia din apartamentul unui necunoscut cu care evident a petrecut noaptea.

Acesta este momentul ei de cotitură când realizează că vrea să facă ceva bun cu viață ei și când se hotărăște să-și recucerească iubitul din adolescență care a părăsit-o fără nicio explicație și s-a mutat la Londra împreună cu familia sa.

Așa că fără multe planuri și bani, Lena se mută la Londra pentru a-l recuceri pe Caden. Doar că realitatea îi pregătește mereu surprize la care nu s-ar fi gândit. Această îl găsește pe Caden logodit pentru a se căsători cu o femeie de societate perfectă așa cum Lena nu va fi niciodată. În plus Caden nu mai este astăzi tânărul rebel de altă dată ci un adevărat om de afaceri. Va lupta Lena să-și recucerească iubitul sau se va da bătută în față sorții? Cine este Ellen și care este rolul ei în relația dintre Lena și Caden? Asta va las pe voi să descoperiți în acest roman colorat, efervescent și perfect de savurat în atmosfera de vacanță a verii.

Graffista – impresii personale

Este o carte ușoară, perfectă pentru vacanță fără un subiect complicat care se citește cu mare ușurință. Avem o Cenușăreasa modernă pasionată de graffiti hotărâtă să-și recucerească prințul transformat în om de afaceri. Cartea ne  prezintă alternant scene din trecutul celor doi combinate cu scene din prezent odată ce aceștia se reîntâlnesc în Londra.

Lena este o tanara rebelă care refuză să se maturizeze și să renunțe la visele ei supunându-se normelor societății. Aspect care o face deopotrivă atrăgătoare pentru Caden dar și în contradicție directă cu tot ceea ce el încearcă să realizeze pe plan profesional și familial. Caden este un rebel pasionat de poezie ascuns sub costumul unui om de afaceri.

Sunt tineri, sunt simpatici și sunt savurosi împreună. Este o carte care debordează de senzualitate și sexualitate. Scenele de sex dintre cei doi sunt intens și foarte detaliat prezentate. Motiv pentru care și încadrarea de +18 ani pentru cititori.

„Len. Te rog să nu te căsătoreșți cu mine. Te rog să nu mă iubeșți din tot sufletul, așa cum o fac eu, tot mai mult cu fiecare bătaie a inimii. Nu mă iubi într-atât încât să-ti faci toate proiectele de viitor împreună cu mine și să nu mai poți trăi față mine…Pentru că nici eu nu voi fi acolo, alături de ține. Nici eu nu te iubesc.”

Ce nu mi s-a părut tocmai potrivit este jocul cu „nu” pe care cei doi îl tot joacă pe întreg parcusul cărții.  Amândoi afirmă că nu se iubesc dar asta înseamnă de fapt că se iubesc fără margini. Mi se pare deopotrivă pueril și periculos în același timp. cu atât mai mult cu cât trăim într-o societate care se chinuie să dărâme mitul bărbătesc conform căruia atunci când o femeie spune că nu vrea să facă sex de exemplu, de fapt vrea dar nu ți-o spune direct. Nu este nu în orice limba și referitor la orice aspect. Așa că acest „nu” cu sens afirmativ din carte mi se parte nepotrivit cu atât mai mult cu cât autoarea vizează categoria young adult o categorie ușor de influențat.

Ca personaje nu pot să spun că am rezonat cu ei pentru că mi se par slabi din punct de vedere al personalității. Se lasă influențați și conduși de lumea înconjurătoare, poate și datorită lipsei de maturitate și a vârstei fragede.

Cât privește partea erotică este lejeră, romantică și plină de poezie. E evident că se iubesc și că au o chimie bună. Însă mi se pare că autoarea lungește povestea fără sens. Probabil că dacă ar fi făcut-o ceva mai scurtă, ar fi fost mai alertă și poate ei că personaje ar fi fost percepuți ca mai puțin delăsători.

Va aștept cu impresii în comentarii.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții GRAFFISTA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Fanny Andre sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GRAFFISTA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Graffista
Autor: Fanny Andre
An apariție : 2018
Editura: ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Erotica
Publicată la 24.07.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1145 zile și a scris până acum 75 articole. Se află pe poziția 10 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments