Recenzie „Greșeala” de Elle Kennedy

de | apr. 2, 2022 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GREȘEALA ARE REDUCERE PE:

-Deci ai talent la cititul oamenilor? Pe mine poți să mă citești?

Eu zâmbesc.

-Nu. Pe tine încă nu te-am descifrat.

Râsetul lui răgușit mă încălzește pe dinăuntru.

-Nici eu nu m-am descifrat încă pe mine.

Elle Kennedy este una dintre autoarele de literatură pentru tineri ce pare că a renăscut, dacă luăm în considerare faima de care se bucură printre booktokeri, iar cărțile ei au ajuns subiect de discuție în multe cluburi de carte, fie ele online sau nu. Kennedy este cunoscută în principal pentru seria OFF Campus, ce spune povestea a patru prieteni, jucători de hochei, și a modului în care reușesc să cunoască dragostea. Elle Kennedy este scriitoare de bestselleruri internaționale și se bucură de succes și la noi în țară, până acum fiind traduse primele trei volume ale seriei OFF Campus.

„Greșeala” de Elle Kennedy este al doilea volum al seriei și spune povestea lui John Logan și al lui Grace Ivers. Trebuie să recunosc că am început această serie într-o ordine ciudată, acest volum fiind primul pe care l-am citit, urmând ca mai apoi să citesc și „Pactul”, OFF Campus 1.

Cartea se află de mult timp în biblioteca mea și, chiar dacă este plin TIK TOK-ul de recomandări privind seria, ceva m-a tot tras înapoi de fiecare dată când mă gândeam să încep această serie. Probabil faptul că era atât de lăudată m-a făcut să mă îndoiesc de valoarea ei propriu-zisă și… cred că am avut dreptate. Cel puțin într-o anumită măsură.

Povestea dintre Logan și Grace începe întâmplător. Cei doi ajung să se apropie foarte mult, chimia dintre ei fiind de necontestat, însă faptul că Logan se simte atras de iubita celui mai bun prieten al lui îl face să pună punct interacțiunii cu Grace, nedorind să o rănească în vreun fel. Umilită, Grace rupe orice legătură cu Logan și îl izgonește din viața ei. Pe cealaltă parte, Logan realizează că pasiunea sa pentru iubita prietenului său nu a fost niciodată reală și că, de fapt, își dorea să împărtășească o legătură la fel de profundă cu cineva.

Ajung la câteva concluzii.

Prima: niciodată nu m-am distrat atât de bine cu o fată.

A doua: nu vreau să se termine niciodată.

Și a treia…

Cred că mă îndrăgostesc de ea.

Odată cu această revelație, Logan face tot posibilul să o recucerească pe Grace. Este dispus să mute munții din loc doar pentru a-i demonstra că ce simte pentru ea e real și că tot ce i-a spus a fost doar o greșeală, de aceea duce la bun sfârșit lista fetei de gesturi romantice stânjenitoare cu cu vitejie.

Din momentul în care Grace se convinge de intențiile lui Logan, cei doi încep să iasă împreună și au parte de o relație liniștită. Chiar dulce pe alocuri.

L-am făcut să se descompună în bucățele.

Și el a făcut același lucru pentru mine.

Romanul este narat din perspectiva ambelor personaje principale, la prezent, povestea având și câteva salturi în timp pe parcursul ei. Stilul de scriere e simplu, fără ceva care să-l facă să iasă în evidență și poate fi plictisitor în anumite momente. Nu mi s-a părut că seria își merita faima, din simplu motiv că am citit cărți mult mai bune, de același gen, care au reușit să-mi rămână întipărite în minte prin povestea lor, dar și prin modul de scriere.

„Greșeala” este un roman ușor de parcurs, nu este un roman prost neapărat, doar că nu este la nivelul la care mă așteptam după ce am citit recenzii despre el. Am cumpărat și restul seriei, sperând că situația o să se mai schimbe.

Vremea încă este posomorâtă. Copacii se leagănă amenințător. Norii alcătuiesc o pătură groasă și întunecată, care se ondulează deasupra noastră. Cerul este mai degrabă negru decât cenușiu.

Cu toate astea, viitorul meu nu arătat niciodată atât de luminos.

Nu știu ce notă să-i acord acestui roman. A avut și părți bune și părți rele. O să mă mulțumesc prin a-i oferi nota 8/10.

Ți-a plăcut recenzia cărții GREȘEALA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Elle Kennedy

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GREȘEALA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Greșeala
Autor: Elle Kennedy
An apariție : 2020
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 2.04.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 2670

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 455 zile și a scris până acum 29 articole. Se află pe poziția 23 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments