Recenzie „Hai să ne rujăm împreună” de Laura Ilinca

de | iul. 25, 2022 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HAI SĂ NE RUJĂM ÎMPREUNĂ PE editurahermann.com

           

Premisa literaturii contemporane e să scoată din anonimat acele zone gri ale existenței noastre, să ne armonizeze simțămintele și să ne facă să medităm asupra condiției noastre umane. Vrem sau nu vrem, dar autorii moderni merg, de cele mai dese ori, pe calea senzaționalismului, în încercarea de a capta atenția cititorului grăbit, consumator de „fast food” literar. Or, actualmente e greu să te lași cucerit de o povestire molcomă, plină de detalii și emoții spuse cu o sinceritate deosebită.

Exact așa aș defini romanul „Hai să ne rujăm împreună!” de Laura Ilinca, o poveste sinceră despre o dragoste inegală, despre prejudecăți aduse la absurd, despre nevoia de a te regăsi într-o lume gata să-ți sară la beregată pentru fiecare greșeală comisă.Personajele creionate de Laura Ilinca sunt Ana și Mag, doi tineri în circumstanțe diferite, cu caractere aproape diametral opuse, dornici de iubire, dar care trebuie să treacă un test de maturitate, în încercarea de a fi cu adevărat fericiți.

Hai să ne rujăm împreună!” este o mostră de literatură contemporană proaspătă, perfectă pentru a descătușa așteptările cititorului și a-l aduce în fața unei situații care se poate consuma în orice moment. Este o scriitură matură, onestă, caldă, bună pentru a descoperi tot ce înseamnă educația spiritului.

Laura Ilinca pare să ne arate un fel de roman hibrid între volume de dragoste și de meditație, un mix între sentimente, orgoliu, deturnarea superficialității și câștigul incontestabil al educației. Ana și Mag sunt doi tineri pe care viața îi pune la încercarea de a răzbi prin hățișurile complezenței. Prin urmare, povestea lor romantică este un melanj între tot ce semnifică obligații și dorințe.

Trebuie să recunosc că unele pasaje ale romanului mi s-au părut extrem de spirituale, de calde, ireproșabil scrise și plăsmuite într-un mare fel. Altele ar fi cerut poate o reinterpretare, dar cred că acest lucru ține mai degrabă de percepția mea în calitate de cititor.

Cu siguranță, acest roman merită din plin atenția publicului și o să îl recomand cu încredere cititorilor dornici de cărți frumoase, încărcate de sentimentalism și de calmul unor relații în care se pune suflet. Într-un final, exact asta poate să plaseze o carte deasupra noianului de titluri comerciale. Sper că Laura Ilinca va continua să studieze dimensiunea umană a relațiilor de dragoste și va scoate în lumina reflectoarelor, la propriu și la figurat, povești demne de a fi rostite.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HAI SĂ NE RUJĂM ÎMPREUNĂ PE editurahermann.com

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Hai Să Ne Rujăm împreună
Autor: Laura Ilinca
An apariție : 2022
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 12963

Alte recenzii de la Laura Ilinca:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2220 zile și a scris până acum 106 articole. Se află pe poziția 9 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments