Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

de | mai 22, 2022 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HAR ȘI DESTIN ARE REDUCERE PE:

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă.

Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are un talent enorm și se pricepe de minune să creeze universuri și eroi de care orice persoană să se poată îndrăgosti. Magia cu care fiecare roman pare să fie scris fac din cărțile ei bestselleruri peste noapte și o ajută să se bucure de faimă în toată lumea.

Unde există credință există mereu speranță.

„Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout este al treilea și ultimul volum al seriei Mesagerul, aducând un final dulce-amărui aventurii prin care trec cei doi protagoniști Trinity și Zayne.

Dacă îți place recenzia cărții HAR ȘI DESTIN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jennifer L. Armentrout

După ce a fost nevoită să-l vadă pe Zayne dispărând din fața ochilor ei și s-a confruntat cu durerea agonizantă de a-l fi pierdut, Trinity încearcă să meargă mai departe, conștientă fiind că o parte din ea este moartă pentru totdeauna, însă faptul că trebuie să salveze omenirea din calea Mesagerului îi oferă un scop.

Romanul debutează cu o întâlnire neașteptată, Zayne se întoarce pe pământ ca înger, după ce a ales să cadă pentru a putea fi cu fata pe care o iubește și să lupte alături de ea. Alegerea lui nu a rămas nepedepsită și toate amintirile pe care le-a avut i-au fost șterse, în locul băiatului bun pe care îl știa Trinity rămânând acum un înger arogant, gata să ucidă fără să-i pese de repercusiuni.

Credința era un lucru alunecos, care rămânea cu tine și apoi îți scăpa printre degete, înainte să-ți dai seama.

Convinsă că Zayne este încă acolo, sub masca impenetrabilă a îngerului, Trinity caută ajutor la vrăjtoare pentru a-l aduce înapoi. Dar ajutorul vine cu un preț mare pentru tânără – credința. Ea trebuie să se încreadă în Dumnezeu și în cei din jurul ei pentru a-l aduce pe Zayne înapoi, lucru care ocupă mare parte din roman.

Mi-a plăcut că acțiunea a fost axată pe cei doi pentru prima dată în cele trei volume și am iubit modul în care Zayne revine în poveste, atitudinea lui ușor arogantă transformându-l în eroul de care aveam nevoie de la început și oferindu-i acel strop de „acel ceva” care mi se pare că a lipsit până acum. Dar deși mi-a plăcut acest aspect, întreaga luptă pentru salvarea omenirii a ajuns să fie grăbită și lipsită de spectacol.

-Orice te face să te simți mai bine.

Celălalt braț al lui m-a apucat de talie.

-Tu mă faci să mă simt bine.

Romanul surprinde câteva răsturnări de situație și întâmplările se leagă bine, autoarea nu lasă nimic la voia întâmplării, iar micile detalii chiar au făcut diferența. Apariția lui Lucifer pe pământ a adus un strop cam mare de amuzament cărții care, deși mi-a plăcut, mi s-a părut că pe alocuri nu se potrivea cu imaginea îngerului căzut, conducător al Iadului.

-Ce ți-am promis? Dacă se întâmplă ceva, îmi găsesc drumul înapoi.

M-a bucurat enorm relația dintre Zayne și Trinity, modul în care ajung să crească ca pereche și mă felicit pentru că am așteptat să citesc ultimul volum atunci când va fi fost tradus la noi, pentru că am impresia că, dacă l-aș fi citit imediat după primele două, nu l-aș fi apreciat așa cum am făcut-o.

Romanul mi-a oferit momente în care am zâmbit cu gura până la urechi și momente în care inima mi-a stat în piept. A fost ceea ce seria avea nevoie, chiar dacă au existat scăpări de care am vorbit mai sus.

-Merg cu tine oriunde vrei.

-Dar trebuie să ai un loc preferat.

-Prefer să fiu unde ești tu.

Așa cum ne-am obișnuit de la celelalte volume, povestea ne este narată de către Trinity, cu ușoară autoironie și amuzament, presărată de iubire și suferință, cu un strop de credință și teamă.

Nicio viață nu merită adusă înapoi.

Îi ofer nota 9. Este o serie pe care v-o recomand cu drag dacă iubiți scrierile lui Armentrout. Merită.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA HAR ȘI DESTIN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: HAR ȘI DESTIN
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2022
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 10399

Alte recenzii de la Jennifer L. Armentrout:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 672 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 21 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments