Hex Hall este prima carte din seria cu același nume, scrisă de Rachel Hawkins. Am citit-o de ceva vreme, însă cum am auzit că a apărut la noi și continuarea, am decis să o recitesc.

Îmi amintesc că a fost printre primele cărți fantasy citite, dar lecturată acum pentru a doua oară, am putut observa “stâlpul” care este prezent la Harry Potter sau Academia Vampirilor, ori la aproape toate cărțile fantasy, însă asta nu mi s-a părut după o problemă.

Inițial am văzut coperta în varianta originală, cea în engleză. Sunt folosite niște culori destul de deschise, care te duc cu gândul la o carte amuzantă, foarte ușor de citit, care este ca o gură de aer proaspăt. Varianta românească evidențiază latura mai întunecată și morbidă. Cel puțin așa mi se pare.

Sophie Mercer este o vrăjitoare, fiica unei mame normale și a unui tată vrăjitor, pe care nu l-a cunoscut niciodată. În noaptea balului, aceasta dorește să-și ajute prietena îndrăgostită, dar totul iese prost și ajunge la Hecate Hall, o școală de formare pentru vrăjitori, zâne și foarte puțini vampiri, cu toții niște copii Prodigium.

Încă din prima zi devine curioasă și își dă seamă că știe prea puține despre loc și toți cei de acolo, despre origini. Tot atunci, se îndrăgostește de Archer Cross, băiatul carismatic, misterios și drăguț. Nimic prea nou sub soare, nu?

Mi-a plăcut atât de mult cum a conturat personajele încât am reușit să trec peste acest aspect. Protagonista este foarte amuzantă, e o plăcere să privești lucrurile din perspectiva ei, prin faptul că găsește amuzament și seriozitate exact când trebuie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rachel Hawkins.

Elemente noi apar din început, sfârșitul primei zile mai exact, care nu a fost nicidecum unul normal și primitor pentru Sohpie. Până seara, protagonista are deja trei dușmani, este îndrăgostită lulea de un vrăjitor sexy, descoperă că are o colegă de cameră vampir, iar o fantomă înfricoșătoare o urmărește pretutindeni.

Curând află că cineva îi atacă în mod misterios pe elevii de la Hex Hall, iar primul suspect și principalul, este Jenna, vampirul care îi este colegă. La cină, celor din primul an li se derulează un scurt film care îi înspăimânta instant.

Este exact despre efectele exercitării puterilor în prezența oamenilor. Și despre o societate secretă, L’Occhio di Dio, al cărei scop declarat este exterminarea tuturor făpturilor Prodigium. În special a ei.

Hex Hall este un roman amuzant și întunecat, care te prinde rapid în mreje misterioase și nu-ți dă drumul nici măcar la final. Dacă dorești să o citești, îți recomand să faci rost de întreaga serie, pentru că imediat ce termini cu un volum, o să vrei să-l începi pe următorul.

Titlu: Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
An apariție : 2012
Editura: Litera
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Irina Nicoleta
Autor: Irina Nicoleta
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1061 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Nicoleta