Recenzie: ’’Înainte să te cunosc’’ de Jojo Moyes

by | Dec 29, 2018 | Beletristică, Dragoste, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN”Înainte să te cunosc de Jojo Moyes” e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.


Will Traynor și Louisa Clark, două entități care aparent nu au nimic în comun, două suflete care trăiesc și privesc viața în moduri diferite.

Dincolo de aparențe, iubirea nu știe carte, nu are opreliști și nu caută scuze. Sufletul nu are formă, mărime sau culoare. Nu are interese, nu speculează și nu întreabă cine e mai bun pentru el… pur și simplu, doar simte.

El s-a îndrăgostit pe loc, din prima clipă de când ea a intrat pe ușă. Total atipică, venită parcă dintr-o altă epocă, o bombă de culoare, deghizată parcă în hainele bunicii, Lou intră în viața lui de-a valma, neștiind ce o așteaptă.

Pe cât de nesuferit este el la început, datorită bolii cu care din păcate se confruntă, Louisa începe cu fiecare zi pe care o petrece alături de Will, să își ia rolul de îngrijitoare în serios. Deși urletele lui animalice au scopul de a o îndepărta din viața lui, Lou, veșnic veselă și vorbăreață, pare să-i încurce serios planurile.

Will Traynor fusese în urmă cu doi ani, înainte de accidentul de motocicletă care l-a transformat în tetraplegic, un bărbat atrăgător, pasionat de sporturi extreme, un prosper om de afaceri, înconjurat de lux și de femei frumoase.

Lou Clark are puține așteptări de la viață. Venind dintr-o familie modestă, ea nu are planuri mărețe în legătură cu propriul viitor. Se complace într-o relație de 7 ani cu Patrick, iubitul ei, cu care nu are însă absolut nimic în comun. Cu toate acestea, Lou ne arată cum să trăiești cu zâmbetul pe buze, într-o lume anostă.


”Ai vrut doar să te uiți la fotografiile mele. Întrebându-te cât de groaznic e să duci o astfel de viață minunată și apoi să devii o legumă…”


Conviețuirea alături de Will zi de zi, pare a fi un coșmar care nu se mai termină. Cu toate încercările ei de a-l face să râdă, de a-l convinge să iasă la plimbare, bărbatul pare să aibă o inimă de piatră și un caracter imposibil. Până într-o zi…

Iritată de atitudinea lui sfidătoare, Lou hotărăște să nu îi mai permită atacurile verbale și începe să-i plătească cu aceeași monedă. Dar, surpriză… se pare că această schimbare de atitudine este una benefică, deoarece între ei doi se înfiripă o frumoasă prietenie. 

Atât filmul cât și cartea ”Înainte să te cunosc”, le-am urmărit pas cu pas, cu o curiozitate de copil, cu o inimă de femeie îndrăgostită, cu un suflet empatic față de situațiile dure cu care viața ne surprinde, uneori.

Ce faci atunci când te îndrăgostești de o persoană care are zilele numărate, care nu mai are poftă de viață și pe care totuși, punându-te în locul lui, îl înțelegi și nu reușești să  găsești niciun motiv ca să-l condamni?


”Ești întipărită în inima mea. Ai fost din prima zi în care te-ai ivit în casa noastră, cu hainele tale ridicole, cu glumele tale proaste și incapacitatea totală de a ascunde ceea ce simțeai. Mi-ai schimbat viața…”


Vă doresc vizionare și lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC?

Vezi toată lista de cărți scrise de Joyo Moyes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Înainte Să Te Cunosc
Autor: Joyo Moyes
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 29.12.2018
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 901 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments