Recenzie: ’’Înainte să te cunosc’’ de Jojo Moyes

by | Dec 29, 2018 | Beletristică, Dragoste, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO”Înainte să te cunosc de Jojo Moyes” e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.


Will Traynor și Louisa Clark, două entități care aparent nu au nimic în comun, două suflete care trăiesc și privesc viața în moduri diferite.

Dincolo de aparențe, iubirea nu știe carte, nu are opreliști și nu caută scuze. Sufletul nu are formă, mărime sau culoare. Nu are interese, nu speculează și nu întreabă cine e mai bun pentru el… pur și simplu, doar simte.

El s-a îndrăgostit pe loc, din prima clipă de când ea a intrat pe ușă. Total atipică, venită parcă dintr-o altă epocă, o bombă de culoare, deghizată parcă în hainele bunicii, Lou intră în viața lui de-a valma, neștiind ce o așteaptă.

Pe cât de nesuferit este el la început, datorită bolii cu care din păcate se confruntă, Louisa începe cu fiecare zi pe care o petrece alături de Will, să își ia rolul de îngrijitoare în serios. Deși urletele lui animalice au scopul de a o îndepărta din viața lui, Lou, veșnic veselă și vorbăreață, pare să-i încurce serios planurile.

Will Traynor fusese în urmă cu doi ani, înainte de accidentul de motocicletă care l-a transformat în tetraplegic, un bărbat atrăgător, pasionat de sporturi extreme, un prosper om de afaceri, înconjurat de lux și de femei frumoase.

Lou Clark are puține așteptări de la viață. Venind dintr-o familie modestă, ea nu are planuri mărețe în legătură cu propriul viitor. Se complace într-o relație de 7 ani cu Patrick, iubitul ei, cu care nu are însă absolut nimic în comun. Cu toate acestea, Lou ne arată cum să trăiești cu zâmbetul pe buze, într-o lume anostă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Joyo Moyes

”Ai vrut doar să te uiți la fotografiile mele. Întrebându-te cât de groaznic e să duci o astfel de viață minunată și apoi să devii o legumă…”


Conviețuirea alături de Will zi de zi, pare a fi un coșmar care nu se mai termină. Cu toate încercările ei de a-l face să râdă, de a-l convinge să iasă la plimbare, bărbatul pare să aibă o inimă de piatră și un caracter imposibil. Până într-o zi…

Iritată de atitudinea lui sfidătoare, Lou hotărăște să nu îi mai permită atacurile verbale și începe să-i plătească cu aceeași monedă. Dar, surpriză… se pare că această schimbare de atitudine este una benefică, deoarece între ei doi se înfiripă o frumoasă prietenie. 

Atât filmul cât și cartea ”Înainte să te cunosc”, le-am urmărit pas cu pas, cu o curiozitate de copil, cu o inimă de femeie îndrăgostită, cu un suflet empatic față de situațiile dure cu care viața ne surprinde, uneori.

Ce faci atunci când te îndrăgostești de o persoană care are zilele numărate, care nu mai are poftă de viață și pe care totuși, punându-te în locul lui, îl înțelegi și nu reușești să  găsești niciun motiv ca să-l condamni?


”Ești întipărită în inima mea. Ai fost din prima zi în care te-ai ivit în casa noastră, cu hainele tale ridicole, cu glumele tale proaste și incapacitatea totală de a ascunde ceea ce simțeai. Mi-ai schimbat viața…”


Vă doresc vizionare și lectură plăcută!

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Înainte Să Te Cunosc
Autor: Joyo Moyes
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 29.12.2018
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

O poveste de dragoste frumoasă, care te face să visezi cu ochii deschiși. Pe lângă emoții, există și un mesaj motivațional din care toți avem de învățat. Rămâne să descoperiți fiecare care este acela...

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 590 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 23 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments