Recenzie: ’’Înainte să te cunosc’’ de Jojo Moyes

Titlu: Înainte Să Te Cunosc
Autor: Joyo Moyes
An apariție : 2012
Editura: Litera
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Recenzie de Cristina Dobrescu
Publicată la 29.12.2018
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO


”Înainte să te cunosc de Jojo Moyes” e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.


Will Traynor și Louisa Clark, două entități care aparent nu au nimic în comun, două suflete care trăiesc și privesc viața în moduri diferite.

Dincolo de aparențe, iubirea nu știe carte, nu are opreliști și nu caută scuze. Sufletul nu are formă, mărime sau culoare. Nu are interese, nu speculează și nu întreabă cine e mai bun pentru el… pur și simplu, doar simte.

El s-a îndrăgostit pe loc, din prima clipă de când ea a intrat pe ușă. Total atipică, venită parcă dintr-o altă epocă, o bombă de culoare, deghizată parcă în hainele bunicii, Lou intră în viața lui de-a valma, neștiind ce o așteaptă.

Pe cât de nesuferit este el la început, datorită bolii cu care din păcate se confruntă, Louisa începe cu fiecare zi pe care o petrece alături de Will, să își ia rolul de îngrijitoare în serios. Deși urletele lui animalice au scopul de a o îndepărta din viața lui, Lou, veșnic veselă și vorbăreață, pare să-i încurce serios planurile.

Will Traynor fusese în urmă cu doi ani, înainte de accidentul de motocicletă care l-a transformat în tetraplegic, un bărbat atrăgător, pasionat de sporturi extreme, un prosper om de afaceri, înconjurat de lux și de femei frumoase.

Lou Clark are puține așteptări de la viață. Venind dintr-o familie modestă, ea nu are planuri mărețe în legătură cu propriul viitor. Se complace într-o relație de 7 ani cu Patrick, iubitul ei, cu care nu are însă absolut nimic în comun. Cu toate acestea, Lou ne arată cum să trăiești cu zâmbetul pe buze, într-o lume anostă.


”Ai vrut doar să te uiți la fotografiile mele. Întrebându-te cât de groaznic e să duci o astfel de viață minunată și apoi să devii o legumă…”

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Joyo Moyes.


Conviețuirea alături de Will zi de zi, pare a fi un coșmar care nu se mai termină. Cu toate încercările ei de a-l face să râdă, de a-l convinge să iasă la plimbare, bărbatul pare să aibă o inimă de piatră și un caracter imposibil. Până într-o zi…

Iritată de atitudinea lui sfidătoare, Lou hotărăște să nu îi mai permită atacurile verbale și începe să-i plătească cu aceeași monedă. Dar, surpriză… se pare că această schimbare de atitudine este una benefică, deoarece între ei doi se înfiripă o frumoasă prietenie. 

Atât filmul cât și cartea ”Înainte să te cunosc”, le-am urmărit pas cu pas, cu o curiozitate de copil, cu o inimă de femeie îndrăgostită, cu un suflet empatic față de situațiile dure cu care viața ne surprinde, uneori.

Ce faci atunci când te îndrăgostești de o persoană care are zilele numărate, care nu mai are poftă de viață și pe care totuși, punându-te în locul lui, îl înțelegi și nu reușești să  găsești niciun motiv ca să-l condamni?


”Ești întipărită în inima mea. Ai fost din prima zi în care te-ai ivit în casa noastră, cu hainele tale ridicole, cu glumele tale proaste și incapacitatea totală de a ascunde ceea ce simțeai. Mi-ai schimbat viața…”


Vă doresc vizionare și lectură plăcută!

🔥 CARTEA ’’ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC’’ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O poveste de dragoste frumoasă, care te face să visezi cu ochii deschiși. Pe lângă emoții, există și un mesaj motivațional din care toți avem de învățat. Rămâne să descoperiți fiecare care este acela...

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.