Recenzie „Ingredientele iubirii” de Nicolas Barreau

Titlu: Ingredientele Iubirii
Autor: Nicolas Barreau
An apariție : 2013
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Corneanu
Publicată la 2.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Ingredientele iubirii” de Nicolas Barreau
Acordă o notă

Romanul Ingredientele iubirii, apărut în anul 2010, a devenit în scurt timp un bestseller internațional. Nicolas Barreau surprinde într-un stil captivant și un decor parizian povestea dintre Aurelie, o tânără care deține un mic restaurant în Paris și un scriitor pe care face orice să îl întâlnească în realitate.

Totul începe atunci când Aurelie este părăsită de iubitul ei și rătăcește prin ploaie pe străzile Parisului. Se refugiază într-o librărie mică și înghesuită, unde găsește cartea care îi va schimba viața – Surâsul femeilor, în care ea era personajul principal.  Aurelie se îndrăgostește de autorul cărții, un englez pe nume Robert Miller.

Încearcă în zadar să se întâlnească cu el pentru că editorul cărții, André Chabanais, singurul despre care se știe că îl cunoaște personal pe scriitor, îi tot pune bețe-n roate. Atunci când se întâlnesc la editură, André se îndrăgostește de Aurelie, iar de aici începe o adevărată aventură.

Se pare că Nicolas Barreau a descoperit ingredientele unui roman de dragoste de succes: personaje autentice, situații pline de umor, descrieri ale locurilor cochete din Paris, gastronomia franceză și nu în ultimul rând – puterea pe care o au cărțile. Lectura este ușoară, iar povestea este spusă alternativ, atât din punctul de vedere al protagonistei, cât și din perspectiva masculină.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nicolas Barreau.

Când suntem nefericiți, fie nu vedem absolut nimic și lumea devine complet absurdă, fie vedem lucrurile neobișnuit de clar și, dintr-o dată, totul pare să capete sens.

Ingredientele iubirii îți arată până unde poate ajunge un bărbat pentru a cuceri inima femeii iubite – și cum personajul nostru o face prin intermediul cărților. Lucrurile nu sunt ceea ce par, iar situația se complică din ce în ce mai mult: Cine e misteriosul Robert Miller?, Va reuși André să o cucerească pe Aurelie?, Care sunt adevăratele ingrediente ale iubirii?

La sfârșitul cărții se află mai multe rețete pe care Aurelie le prepară în micul ei restaurant – Le Temps des Cerises – de pe Rue Princesse. În completarea referințelor culinare, pe tot parcursul lecturii, cititorii se pot delecta cu informații interesante legate de artă, literatură și film.

Ingredientele iubirii sunt următoarele: o eroină încântătoare, un erou misterios, mult romantism, un strop de Paris și foarte, foarte mult șarm. – Ellen Sussman, autoare bestseller New York Times

 

ACUM GĂSEȘTI INGREDIENTELE IUBIRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    O carte pe care de abia astept sa o citesc. Momentan ma asteapta cuminte in biblioteca 🙂

POST A COMMENT.