Recenzie „Ingredientele iubirii” de Nicolas Barreau

de | aug. 2, 2017 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

Romanul Ingredientele iubirii, apărut în anul 2010, a devenit în scurt timp un bestseller internațional. Nicolas Barreau surprinde într-un stil captivant și un decor parizian povestea dintre Aurelie, o tânără care deține un mic restaurant în Paris și un scriitor pe care face orice să îl întâlnească în realitate.

Totul începe atunci când Aurelie este părăsită de iubitul ei și rătăcește prin ploaie pe străzile Parisului. Se refugiază într-o librărie mică și înghesuită, unde găsește cartea care îi va schimba viața – Surâsul femeilor, în care ea era personajul principal.  Aurelie se îndrăgostește de autorul cărții, un englez pe nume Robert Miller.

Încearcă în zadar să se întâlnească cu el pentru că editorul cărții, André Chabanais, singurul despre care se știe că îl cunoaște personal pe scriitor, îi tot pune bețe-n roate. Atunci când se întâlnesc la editură, André se îndrăgostește de Aurelie, iar de aici începe o adevărată aventură.

Se pare că Nicolas Barreau a descoperit ingredientele unui roman de dragoste de succes: personaje autentice, situații pline de umor, descrieri ale locurilor cochete din Paris, gastronomia franceză și nu în ultimul rând – puterea pe care o au cărțile. Lectura este ușoară, iar povestea este spusă alternativ, atât din punctul de vedere al protagonistei, cât și din perspectiva masculină.

Când suntem nefericiți, fie nu vedem absolut nimic și lumea devine complet absurdă, fie vedem lucrurile neobișnuit de clar și, dintr-o dată, totul pare să capete sens.

Ingredientele iubirii îți arată până unde poate ajunge un bărbat pentru a cuceri inima femeii iubite – și cum personajul nostru o face prin intermediul cărților. Lucrurile nu sunt ceea ce par, iar situația se complică din ce în ce mai mult: Cine e misteriosul Robert Miller?, Va reuși André să o cucerească pe Aurelie?, Care sunt adevăratele ingrediente ale iubirii?

La sfârșitul cărții se află mai multe rețete pe care Aurelie le prepară în micul ei restaurant – Le Temps des Cerises – de pe Rue Princesse. În completarea referințelor culinare, pe tot parcursul lecturii, cititorii se pot delecta cu informații interesante legate de artă, literatură și film.

Ingredientele iubirii sunt următoarele: o eroină încântătoare, un erou misterios, mult romantism, un strop de Paris și foarte, foarte mult șarm. – Ellen Sussman, autoare bestseller New York Times

 

Titlu: INGREDIENTELE IUBIRII
Autor: Nicolas Barreau
An apariție : 2013
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1441

Alte recenzii de la Nicolas Barreau:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Corneanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 12 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Corneanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

O carte pe care de abia astept sa o citesc. Momentan ma asteapta cuminte in biblioteca 🙂