🔥 CARTEA INGREDIENTELE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

tn1_barreau_-_ingredientele

În ultima vreme am primit foarte multe cărți drept cadou. Ingredientele iubirii e una dintre ele. O carte relativ mică, ușoară, draguță scrisă de un tânăr scriitor şarmant: Nicolas Barreau.

Totuși, spre marea mea dezamăgire (și a tuturor domnișoarelor și doamnelor) am descoperit faptul că Nicolas Barreau ar fi doar un pseudonim al scriitoarei de origine germană Daniela Thiele. Sau cel puțin așa susține jurnalistul și criticul literar Elmar Krekeler într-un articol pentru cotidianul nemțesc Die Welt. Însă asta nu știrbește în nici un fel frumusețea poveștii ce are toate ingredientele pentru a fi un adevărat succes!

Aurélie Bredin a moștenit de la tatăl său un mic restaurant pe Rue Princesse. Iubitul ei, Claude, o părăsește – iar asta o aruncă într-o depresie profundă.  Abătută cutreieră străzile Parisului și, mânată de o forță divină, intră într-o librărie unde descoperă o carte ce îi va schimba pentru totdeauna viața!

Citind Surâsul femeilor, Aurélie descoperă că ea este eroina romanului, iar micuțul ei restaurant cochet joacă și el un rol important în poveste. Astfel, tânăra își propune să îl cunoască pe misteriosul scriitor englez Robert Miller. Însă, editorul André Chabanais, îndrăgostit iremediabil de ea, îi pune tot felul de piedeci.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nicolas Barreau

De fapt, André mai are încă un secret – el e singurul care știe adevărul despre Robert Miller. Însă nu voi dezvălui mai multe, vă las pe voi să aflați care este acest secret și să descoperiți care sunt ingredientele iubirii.

O poveste absolut delicioasă care vă va prinde cu siguranţă! Capitolele sunt povestite, alternativ, atât din perspectiva lui Aurélie cât și din cea a lui André! Lectura este foarte relaxantă, sentimentele sunt foarte frumos descrise, comicul este și el prezent, eroul îndeplinește toate cerințele pentru a fi “Mr. Wrong”1, iar de eroină nu ai cum să te lipești! Felicitări, Nicolas Barreau sau DanielaThiele – oricine-ai fi! Am apreciat și faptul că autorul a inclus și rețeta pentru menu d’amour – un meniu special pe care îl pregătește Aurélie!

Ce nu mi-a plăcut e faptul că se termină prea brusc, parcă simțeam nevoia și a unui capitol cât de mic povestit și din perspectiva eroinei. Însă, vă recomand Ingredientele iubirii din tot sufletul- vă va lăsa un gust foarte plăcut!


1. Mr. Wrong – în traducere mot-a-mot, Domnul Greșit, băiatul rău

🔥 CARTEA INGREDIENTELE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Ingredientele Iubirii
Autor: Nicolas Barreau
An apariție : 2013
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste de iubire delicioasă. Romantism, umor, un erou şarmant și o eroină superbă! Ce ar mai fi de spus?

Aspecte Negative:

Finalul este puțin cam abrupt.

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2057 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă