Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

by | Oct 29, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA INOCENȚIIDE TINO NEACȘU PE editurauniversitara.ro

În adieri și raze de toamnă azi vă fac cunoștință cu trei eroi – Dan, Robert și George – care pornesc în călătoria numită viață. Volumul Inocenții scris de Tino Neacșu prezintă firul vieții pe trei planuri.

Cartea cuprinde două părți: Caruselul și Sensul vieții, fiecare din ele împletind trei fire, viețile celor trei eroi. Nu ai timp să te plictisești o secundă. În timp ce afli ce mai face Dan, te gândești cu curiozitate cum mai sunt Robert și George, când unul din ei se bucură îți amintești de tristețea celorlalți sau savurând fericirea altuia, te înțeapă nostalgia celuilalt..

Este o idee genială de a prezenta viața din trei unghiuri diferite.

Deși este o carte cu trei eroi, nu vă gândiți că personajele feminine nu sunt prezente. Ba chiar sunt în număr mai mare. Prin prisma celor trei bărbați cunoaștem diferite fete, femei care trec prin viața lor. Cine va rămâne pe același drum și care va fi doar o adiere, vă las pe voi să descoperiți.

Dan își face de lucru cu blonda. Plaja este mai animată acum, dar tot este mai bine decât oriunde în altă parte. (pag. 92)

Acțiunile se petrec în atmosfera din România la sfârșitul anilor 1980. Firul desfășurării începe din liceu și apoi, prin vâltoarea vieții, ei experimentează facultatea, oportunități de muncă, relații care implică sentimente sau doar aventuri cu artificii și căsătorie. Cei trei eroi au success, eșuează, gustă din platoul vieții pe îndelete.

“M-am trezit că mă bate cineva pe umăr, m-am întors și…era Violeta. Cum, Doamne Dumnezeule, a ajuns fata asta aici? M-am întors și am îmbrățișat-o.” (pag. 253)

Sunt puși în situația de a face alegeri, de a decide între două căi, de a-și asuma responsabilitatea sau a suporta consecințele. 

Bucurii, provocări, suspans, tumult de emoții. 

O carte perfectă pentru zilele de toamnă. 

“Nu încetasem nicio clipă să o iubesc, acum îmi dădeam seama. Nici nu mai doream să aflu ce se întâmplase, ce anume îi provocase această metamorfoză, mi-era de-ajuns că cu mine, lângă mine.” (pag. 340)

Dincolo de relatarea evenimentelor, cartea este o invitație la a aprecia viața, a o trăi din plin, a înțelege că fiecare destin are părțile bune și mai puțin bune, dar că mereu apare o rază de soare după un nor.

Fiecare este responsabil de propriul fir și cum alege să și-l împletească. 

De la inocență la înțelepciune – un drum tumultos, cu aer caracteristic, în funcție de erou.

Vă doresc lectură plăcută, vă îmbrățișez cu empatie și până data viitoare gustați cu poftă din viață!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA INOCENȚIIDE TINO NEACȘU PE editurauniversitara.ro

Titlu: Inocențiide Tino Neacșu
Autor: Tino Neacsu
An apariție : 2020
Editura: EDITURA UNIVERSITARă
Nr. Pagini: 346
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1413 zile și a scris până acum 720 articole. Se află pe poziția 1 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments