Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

de | mart. 22, 2023 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INTENȚII ASCUNSE ARE REDUCERE PE:

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o serie. Am citit cartea acum câteva luni și deși am crezut că părerea mi se va schimba, nu a fost așa. „Intenții ascunse” sau „The Fine Print” este o carte medie, care din punctul meu de vedere nu reușește să aducă elemente care să o ridice sau particularizeze față de alte serii celebre. Vă spun imediat de ce…

Creez basme. Parcuri tematice. Firme de producție. Hoteluri de cinci stele. Totul ar putea fi al meu dacă aș renova parcul de distracții Dreamland. Ideea de a o angaja pe Zahra a fost bună în teorie, dar apoi am sărutat-o. Lucrurile au scăpat de sub control după ce i-am trimis un mesaj folosind un pseudonim. Când mi-am dat seama unde am greșit, era prea târziu. Oamenii ca mine nu au parte de finaluri fericite. Nu atunci când menirea noastră este să le distrugem – Rowan. 

După ce, beată fiind, am trimis un raport în care criticam cea mai scumpă atracție de la Dreamland, ar fi trebuit să fiu concediată. În schimb, Rowan Kane mi-a oferit o slujbă de vis. Care era șmecheria? Trebuia să lucrez pentru cel mai dificil șef pe care l-am întâlnit vreodată. Rowan a fost nepoliticos și a sărit calul, dar inimii mele nici că i-a păsat. Cel puțin nu până am descoperit ce secret ascunde șeful meu. A sosit vremea să-l învăț pe miliardar că banii nu pot repara totul. Mai ales nu sufletele – Zahra. 

Dacă îți place recenzia cărții INTENȚII ASCUNSE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Lauren Asher

Eroii cărții sunt Milionarii de la Dreamland, Rowan, Declan și Cal Kane, trei frați care și-au pierdut mama și au rămas în grija unui tată neglijent, abuziv și dependent. Deși nu aveau cea mai bună relație nici cu bunicul lor, atunci când acesta a murit le-a lăsat toată averea, miliarde de dolari. Însăăăăăă, nimic nu este simplu atunci când vine vorba despre familia Kane. Fiecare nepot a primit o misiune, iar dacă aceasta se va realiza cu brio și aprobată de avocatul familiei, frații vor primi partea lor de moștenire. Fiind vorba de milioane de dolari, evident că toți sunt în stare să facă orice pentru banii cuveniti, indiferent de mijloace.

Primul la rând este Rowan, cel care trebuie să revoluționeze parcul de distracții Dreamland și să își aducă aportul în acest business. Are un termen limită și trebuie să se folosească de orice și oricine pentru a-l atinge. Intriga a fost interesantă și faptul că acțiune este plasată într-un parc de distracții conferă un vibe frumos cărții, dar cam atât la capitolul originalitate. Doream aici lucrurile să fie mai elaborate și să se mearge mai departe și mai în amănunt cu această idee.

Dintre cele două personale, mi-a plăcut foarte mult de Zahra și de bucuria ei nefirească. Deși multe lucruri nu se „pupă” foarte mult cu realitatea, Zahra a știut să fie deosebită și să își păstreze personalitatea, chiar dacă mulți îi spuneau că nu trebuie să mai fie așa. Știți vorba aceea cu raza de soare, așa a fost ea, o gură de aer proaspăt pentru restul acțiunii. Rowan în schimb a fost plat, cu foarte puține sinusoide și sincer, m-am săturat de formatul bărbatului rece, fără sentimente care descoperă dragostea adevărată și se schimbă.

Nu mai cred în acest pattern și a început să mă enerveze, pentru că îl văd peste tot și aștept altceva. Am înțeles, nu a avut parte de dragoste și frații lui nu au fost chiar cei mai supportive, dar acest stereotip se duce prea într-un mod exagerat și nu simt că empatizez cu personajul, pentru că nu găsești elemente în comun cu el. Prea robotic, prea fără sentimente și brusc, își da seama ce contează cu adevărat. Am mai citit asta în 1000 de carți, doresc altceva, sau cel puțin așa consider eu. În plus, relația dintre cei doi nu mi s-a părut credibilă și nu am simțit-o într-un mod autentic, care să crească de la sine. În plus, mi-a fost puțin greu să îmi dau seama când este adevărat și când este minciună.

Sper că fanii seriei să nu mă înjure pentru acest review semi-negativ, însă acesta este punctul meu de vedere și consider că sinceritatea mereu este apreciată. Urmează „Terms and Conditions”, volumul lui Declan, care este ceva mai bun față de acesta. Sunt curioasă când se va lansa la noi…

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTENȚII ASCUNSE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: INTENȚII ASCUNSE
Autor: Lauren Asher
An apariție : 2023
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 1068

Alte recenzii de la Lauren Asher:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2312 zile și a scris până acum 516 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments