🔥 CARTEA INTIMIDARE ARE REDUCERE PE:

Auzisem multe despre această carte, dar cred că amânam să o citesc pentru că mă așteptam să găsesc băiatul rău îndrăgostit de tocilara timidă și atrăgătoare.

Nu pot spune că m-am înșelat în totalitate, deoarece părerea mea este că autoarea are la baza acestei cărți o idee cliseica, însă asta nu mai contează, pentru că a adus destule elemente originale și a reușit să o scoată rapid din această zonă.

Cele două personaje sunt niște palete complexe. Culori închise, plus culori deschise. Defecte, plus calități.

Jared este protagonistul popular și impunător, tipul destul de sociabil și însoțit mereu de gașca sa. Obișnuia în trecut să facă absolut totul cu Tate. Era prietenul ei cel mai bun. Dar, odată întors vara de la tatăl său, acesta se schimbă drastic. Așa cum sugerează și titlul, Jared ajunge să o intimideze pe Tate și să o pună în ipostaze jenante în liceu.

Ea dorește să-și termine ultimul an de liceu fără să mai aibă probleme cu Jared, cu toate că după atâția ani, ea încă nu știe motivul distrugerii prieteniei dintre ei. Simte că trebuie să facă mai mult decât să tacă și să plângă pe ascuns. Trebuie să riposteze.

Am văzut în protagonistă un caracter tare, o femeie independentă, care ajunge să știe când și unde să spună stop neplăcerilor aduse de Jared. Are curajul de a-și impune propriile limite.

Jared este surprins de noua Tate, dar până la urmă, de ce i-a făcut și îi face toate astea? A umilit-o și i-a distrus orice posibilă relație cu orice băiat. Apoi îi ia apărarea la liceu și îi spune că nu-i pasă de ea.

Toate astea până când? Cât timp va dura până ca ea să afle motivul schimbării lui Jared? Va fi dispusă să-l ierte pentru toți anii în care i-a făcut viața un coșmar?

 

“This is how bullies are made. I’d just purposely made him feel unloved and unwanted. I’d told him he was alone. Even with everything he’d pulled on me, I’d never felt abandoned or isolated. There was always someone that loved me, someone I could count on.”

Și ce se întâmplă după ce, într-o zi, Tate își mărturisește toate sentimentele din trecut și din prezent, privindu-l pe Jared în ochi? Ea dorește doar să se elibereze, însă lucrurile degenerează cu o reacție foarte stranie din partea lui Jared. Oare în sfârșit el va vedea cu adevărat suferința pe care Tate a purtat-o din acea zi de vară? Va fi dispus să mărturisească tot adevărul?

Intimidare nu are un cliffhanger end. Nici nu te va seca de lacrimi. De fapt, aș putea spune că este un final chiar potrivit pentru povestea celor doi. Este un roman pentru adolescenți, unul reușit, care îți va modifica puntul de vedere asupra unor lucruri frecvente în viața unui adolescent. Este un roman al iertării, al redescoperirii sinelui și de cucerie a persoanelor iubite.

Recomand această carte ușor piperata, amuzantă, dramatică și romantică. Este o altă operă numai bună de citit pe nisipul fierbinte, sub o umbrelă.

 

“You were my tempest, my thunder cloud, my tree in the downpour. I loved all those things, and I loved you. But now? You’re a fucking drought. I thought that all the assholes drove German cars, but it turns out that pricks in Mustangs can still leave scars.”

Ți-a plăcut recenzia cărții INTIMIDARE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Penelope Douglas

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTIMIDARE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Intimidare
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2014
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1957

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Mi-am făcut o cafea tare. Am deschis larg geamul și am lăsat să intre aerul rece, îmbibat de aromele unei lungi ploi de vară. În casă e liniște și copila-mi doarme dusă. Este momentul perfect să-mi aleg o carte de pe raft și, pentru că am o stare de liniște lăuntrică,...

0 0 votes
Article Rating
Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1879 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments