Penelope Douglas mă surprinde plăcut, odată cu citirea romanului ”Intimidare”. Reușește să contureze personajele in mare fel și ascunde tot ce înseamnă adevăr, sub o pânză atent țesută.

In plan personal, această carte m-a făcut să văd dincolo de aparențe, m-a îndemnat să caut răspunsuri și să înteleg că ceea ce se află la exterior, nu înseamnă adevăr.

Tate este tiparul protagonistei proscrise, temătoare și neîncrezătoare. Odinioară fusese o elevă plină de viață, dar toate acestea s-au schimbat după întoarcerea celui mai bun prieten dintr-o vacanță avută la tatăl său.

 Jared este adolescentul intrat în atenția tuturor celor din liceu, frumos și misterios în același timp. Problema apare atunci când prietenia ce îi lega odată s-a transformat în ură, șicanări, reproșuri și divergențe. Jared are ca scop denigrarea lui Tate și drept rezultat, aceasta se izolează, având-o alături doar pe buna ei prietenă, K.C.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Penelope Douglas.

Urmele lăsate de vorbele si acțiunile lui o dărâmă pe tânăra adolescentă, alegând să își petreacă un an de studiu în străinătate, cu dorința de a se liniști. Contrat acestor speranțe, la întoarcerea sa, primește înapoi și mai multă furie, aparent fără niciun motiv intemeiat. Tate dorește să afle care sunt motivele justificate pentru care Jared se comportă atât de urât. Apelează la singura soluție – amintirile pe care le iubește și care o rănesc în același timp, dar răspunsul nu îl va găsi acolo. Totul este mult mai profund, dar adevăratele motive se ascund în spatele unui adolescent rănit, distrus, părăsit.

Printr-un exces emoțional, aceasta reușește să-și transmită propriile sentimente prin intermediul unui monolog spus în timpul unei ore de curs. își pune pe foaie toate gândurile, apoi le da glas prin cele mai tainice cuvinte. Deși totul pare a fi viziune artistică, cert este că, cele spuse de adolescentă reușesc să îl afecteze pe Jared.

Nimic nu are un răspuns, dar totul se află în trecut, un trecut aparent comun, dar ramificat în două direcții diferite și având ca drept rezultat distrugerea prieteniei ce îi lega. Oare va reusi Tate să îi topească gheața ce i s-a inrădăcinat adolescentului în interiorul inimii sau va fi mistuită de răceala cu care este tratată?

Titlu: Intimidare
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2014
Editura: epica
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 3.10.2018
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 515 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra