Recenzie ”Intimidare” de Penelope Douglas

de | oct. 3, 2018 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA INTIMIDARE ARE REDUCERE PE:

Penelope Douglas mă surprinde plăcut, odată cu citirea romanului ”Intimidare”. Reușește să contureze personajele in mare fel și ascunde tot ce înseamnă adevăr, sub o pânză atent țesută.

In plan personal, această carte m-a făcut să văd dincolo de aparențe, m-a îndemnat să caut răspunsuri și să înteleg că ceea ce se află la exterior, nu înseamnă adevăr.

Tate este tiparul protagonistei proscrise, temătoare și neîncrezătoare. Odinioară fusese o elevă plină de viață, dar toate acestea s-au schimbat după întoarcerea celui mai bun prieten dintr-o vacanță avută la tatăl său.

 Jared este adolescentul intrat în atenția tuturor celor din liceu, frumos și misterios în același timp. Problema apare atunci când prietenia ce îi lega odată s-a transformat în ură, șicanări, reproșuri și divergențe. Jared are ca scop denigrarea lui Tate și drept rezultat, aceasta se izolează, având-o alături doar pe buna ei prietenă, K.C.

Urmele lăsate de vorbele si acțiunile lui o dărâmă pe tânăra adolescentă, alegând să își petreacă un an de studiu în străinătate, cu dorința de a se liniști. Contrat acestor speranțe, la întoarcerea sa, primește înapoi și mai multă furie, aparent fără niciun motiv intemeiat. Tate dorește să afle care sunt motivele justificate pentru care Jared se comportă atât de urât. Apelează la singura soluție – amintirile pe care le iubește și care o rănesc în același timp, dar răspunsul nu îl va găsi acolo. Totul este mult mai profund, dar adevăratele motive se ascund în spatele unui adolescent rănit, distrus, părăsit.

Printr-un exces emoțional, aceasta reușește să-și transmită propriile sentimente prin intermediul unui monolog spus în timpul unei ore de curs. își pune pe foaie toate gândurile, apoi le da glas prin cele mai tainice cuvinte. Deși totul pare a fi viziune artistică, cert este că, cele spuse de adolescentă reușesc să îl afecteze pe Jared.

Nimic nu are un răspuns, dar totul se află în trecut, un trecut aparent comun, dar ramificat în două direcții diferite și având ca drept rezultat distrugerea prieteniei ce îi lega. Oare va reusi Tate să îi topească gheața ce i s-a inrădăcinat adolescentului în interiorul inimii sau va fi mistuită de răceala cu care este tratată?

Ți-a plăcut recenzia cărții INTIMIDARE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Penelope Douglas

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTIMIDARE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Intimidare
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2014
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 3.10.2018
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 407

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1334 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments