Recenzie „Între noi și eternitate” de Corina Rodica Farago

de | iul. 4, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNTRE NOI ȘI ETERNITATE PE www.librariaonline.ro

Se spune că există momente în care ai nevoie de cineva care să îți arate cât de frumoasă este viața, cu fiecare provocare cu care ea te întâmpină. În cazul meu, este vorba despre autoarea Corina Rodica Farago, care prin intermediul romanului său „Între noi și eternitate” mi-a arătat zeci de lecții, pe care nu le-am conștientizat.

Lecturând povestea Coraliei, personajul central al acestei cărți, mi-am dat seama că viața este o linie care urcă și coboară, la fel ca ritmul inimii noastre. De cele mai multe ori, este greu să înfruntăm dificultăți de orice fel și să traversăm punți de durere care ne leagă de oameni și evenimente.

„«Înțeleg, este momentul să-mi iau la revedere și să plec, îmi este foarte, foarte greu.» O parte din sufletul ei dorea să rămână, cealaltă parte știa că și-a atins scopul, iar drumul ei urma să-și schimbe traiectoria.”

Coralia a devenit pentru mine un exemplu uman care a reușit să treacă prin evenimente catastrofale, armele ei fiind credința, iubirea și puterea de a o lua mereu de la capăt. Ea acceptă cu smerenie fiecare moment și fiecare pierdere, fără să se lase învinsă și izbutește în tot acel haos al durerii să își regăsească echilibrul. Înzestrată cu înțelepciune, știe să își pună mereu întrebările potrivite, care să o conducă spre lecțiile ce se cer a fi învățate.

Pe parcursul cărții, am înțeles împreună cu ea, că victimizarea nu reprezintă o alegere atunci când Universul te obligă să faci slalom printre jaloanele stâncoase, pe care ți le așează în cale.
Am citit fiecare pagină cu sufletul la gură, am recitit anumite pagini de multe ori, pentru că fiecare frază devenea pentru mine un moment de inspirație și motivație.

„De ce s-au întâmplat toate acestea? Este vorba despre lecții, despre legile universului, despre ciclicitatea vieții? Îmi îndeplinesc astfel misiunea de mesager al iubirii divine pe pământ? Singurul care poate ști este Bunul Dumnezeu!”

Te invit, cu încântare, să descoperi o altă perspectiva asupra vieții, împreună cu Coralia Roșu.
Cartea se poate comanda de pe unul din site-urile de mai jos :

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNTRE NOI ȘI ETERNITATE PE www.librariaonline.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Între Noi și Eternitate
Autor: Corina Rodica Farago
An apariție : 2018
Editura: CONTRAFORT
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 4.07.2019
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 316

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1992 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments