ACUM GĂSEȘTI ÎNTRE NOI ȘI ETERNITATE PE:

Se spune că există momente în care ai nevoie de cineva care să îți arate cât de frumoasă este viața, cu fiecare provocare cu care ea te întâmpină. În cazul meu, este vorba despre autoarea Corina Rodica Farago, care prin intermediul romanului său „Între noi și eternitate” mi-a arătat zeci de lecții, pe care nu le-am conștientizat.

Lecturând povestea Coraliei, personajul central al acestei cărți, mi-am dat seama că viața este o linie care urcă și coboară, la fel ca ritmul inimii noastre. De cele mai multe ori, este greu să înfruntăm dificultăți de orice fel și să traversăm punți de durere care ne leagă de oameni și evenimente.

„«Înțeleg, este momentul să-mi iau la revedere și să plec, îmi este foarte, foarte greu.» O parte din sufletul ei dorea să rămână, cealaltă parte știa că și-a atins scopul, iar drumul ei urma să-și schimbe traiectoria.”

Coralia a devenit pentru mine un exemplu uman care a reușit să treacă prin evenimente catastrofale, armele ei fiind credința, iubirea și puterea de a o lua mereu de la capăt. Ea acceptă cu smerenie fiecare moment și fiecare pierdere, fără să se lase învinsă și izbutește în tot acel haos al durerii să își regăsească echilibrul. Înzestrată cu înțelepciune, știe să își pună mereu întrebările potrivite, care să o conducă spre lecțiile ce se cer a fi învățate.

Pe parcursul cărții, am înțeles împreună cu ea, că victimizarea nu reprezintă o alegere atunci când Universul te obligă să faci slalom printre jaloanele stâncoase, pe care ți le așează în cale.
Am citit fiecare pagină cu sufletul la gură, am recitit anumite pagini de multe ori, pentru că fiecare frază devenea pentru mine un moment de inspirație și motivație.

„De ce s-au întâmplat toate acestea? Este vorba despre lecții, despre legile universului, despre ciclicitatea vieții? Îmi îndeplinesc astfel misiunea de mesager al iubirii divine pe pământ? Singurul care poate ști este Bunul Dumnezeu!”

Te invit, cu încântare, să descoperi o altă perspectiva asupra vieții, împreună cu Coralia Roșu.
Cartea se poate comanda de pe unul din site-urile de mai jos :

Titlu: Între Noi și Eternitate
Autor: Corina Rodica Farago
An apariție : 2018
Editura: CONTRAFORT
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 4.07.2019
Nota recenzorului: 9/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1229 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate