Recenzie Între pământ şi apă de Raluca Andreea Chiper

Titlu: Între Pământ şi Apă
Autor: Raluca Andreea Chiper
An apariție : 2016
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 370
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ancuta Pietaru
Publicată la 10.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Între pământ şi apă de Raluca Andreea Chiper
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI ÎNTRE PĂMÂNT ŞI APĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Recunosc nu am citit foarte multe cărți scrise de autori contemporani români, iar după două eșecuri nu prea mai aveam mari speranțe, dar cartea ” Între pământ și apă” de Raluca Andreea Chiper m-a cucerit ușor, ușor cu modul în care este  scrisă, dar si cu povestea  cărți în sine.

Chiar dacă ideea de bază a acestei cărți este cea tipică “fata săracă întâlnește și se îndrăgostește de bărbatul bogat” , Andreea a avut curajul să ne prezinte fața mai puțin plăcută a unei astfel de iubiri, chiar pot să merg puțin mai departe şi să o numesc o iubire bolnavă.

Karina Baldin este o tânără de 18 ani, din Oradea, care vine la Constanța la Academia de Balet cu un singur gând: să devină prim-balerină, să cucerească cele mai mari scene din țară și cine știe poate și pe cele din străinătate.

Fiind nouă îi va fii puțin mai greu la început cu noii colegi, cu obiceiurile lor, mai ales că aceştia sunt copii de bani gata, în timp ce părinții ei sunt oameni obişnuiți care trăiesc la țară.

  “Eram o familie frumoasă şi educată, chiar dacă trăiam între dealuri şi animale,într-un sătuc la țară din Oradea.”

După multe ore de muncă și sacrifici, ajutată de Iustin , profesorul ei , dar și de Mario, colegul ei , Karina este numită prim-balerină în piesă “Giselle” deşi acest lucru nu este pe placul tuturor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Raluca Andreea Chiper.

“Pielea îmi era vânătă, bătătorită şi palpita dureros.”

   Treptat prioritățile Karinei se vor schimba după ce îl va cunoaște și va deveni prietena lui Dragoș, pentru că dacă până atunci singurul lucru care o motiva să se ridice din pat dimineața era dansul, acum doar un simplu mesaj cu ” bună dimineața” de la acesta e suficient să o facă să zâmbească.

Dragoș Ahtum este bărbatul perfect pe care toate colegele Karinei , inclusiv  ea şi l-ar dori ca iubit. Este bogat, educat si deși are 40 de ani, acest lucru nu o împiedică pe micuța noastră balerină să nutrească sentimente pentru el, dar din păcate diferența de vârstă nu este singura problemă a celor doi porumbei ci faptul că Dragoș este însurat și are trei copii.

“Crezi că un nebun poate fugi de propria lui nebunie?”

 

Ce decizii vor lua cei doi îndrăgostiți și ce urmări vor avea asupra lor veți află doar citind această minunată poveste.

 

ACUM GĂSEȘTI ÎNTRE PĂMÂNT ŞI APĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Andreea reuşeşte să aducă ceva nou poveşti de iubire tipică dintre o fată săracă şi bărbatul bogat să iasă din tipar dând dovadă de mult curaj. Descrierea acțiunii este atât de bine conturată încât uneori am avut impresia că mă aflu în primele rânduri şi vad cu proprii mei ochi spectacolul de balet al Karinei.

Aspecte Negative:

După felul în care reacționează Carmen, soția lui Dragoş, mi-ar fii plăcut să citesc în carte mai multe pasaje cu ea, pentru că m-a surprins foarte plăcut.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.