Recenzie Între pământ şi apă de Raluca Andreea Chiper

de | mart. 10, 2017 | Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ÎNTRE PĂMÂNT ŞI APĂ ARE REDUCERE PE:

Recunosc nu am citit foarte multe cărți scrise de autori contemporani români, iar după două eșecuri nu prea mai aveam mari speranțe, dar cartea ” Între pământ și apă” de Raluca Andreea Chiper m-a cucerit ușor, ușor cu modul în care este  scrisă, dar si cu povestea  cărți în sine.

Chiar dacă ideea de bază a acestei cărți este cea tipică „fata săracă întâlnește și se îndrăgostește de bărbatul bogat” , Andreea a avut curajul să ne prezinte fața mai puțin plăcută a unei astfel de iubiri, chiar pot să merg puțin mai departe şi să o numesc o iubire bolnavă.

Karina Baldin este o tânără de 18 ani, din Oradea, care vine la Constanța la Academia de Balet cu un singur gând: să devină prim-balerină, să cucerească cele mai mari scene din țară și cine știe poate și pe cele din străinătate.

Fiind nouă îi va fii puțin mai greu la început cu noii colegi, cu obiceiurile lor, mai ales că aceştia sunt copii de bani gata, în timp ce părinții ei sunt oameni obişnuiți care trăiesc la țară.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNTRE PĂMÂNT ŞI APĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Andreea Chiper

  „Eram o familie frumoasă şi educată, chiar dacă trăiam între dealuri şi animale,într-un sătuc la țară din Oradea.”

După multe ore de muncă și sacrifici, ajutată de Iustin , profesorul ei , dar și de Mario, colegul ei , Karina este numită prim-balerină în piesă „Giselle” deşi acest lucru nu este pe placul tuturor.

„Pielea îmi era vânătă, bătătorită şi palpita dureros.”

   Treptat prioritățile Karinei se vor schimba după ce îl va cunoaște și va deveni prietena lui Dragoș, pentru că dacă până atunci singurul lucru care o motiva să se ridice din pat dimineața era dansul, acum doar un simplu mesaj cu ” bună dimineața” de la acesta e suficient să o facă să zâmbească.

Dragoș Ahtum este bărbatul perfect pe care toate colegele Karinei , inclusiv  ea şi l-ar dori ca iubit. Este bogat, educat si deși are 40 de ani, acest lucru nu o împiedică pe micuța noastră balerină să nutrească sentimente pentru el, dar din păcate diferența de vârstă nu este singura problemă a celor doi porumbei ci faptul că Dragoș este însurat și are trei copii.

„Crezi că un nebun poate fugi de propria lui nebunie?”

 

Ce decizii vor lua cei doi îndrăgostiți și ce urmări vor avea asupra lor veți află doar citind această minunată poveste.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTRE PĂMÂNT ŞI APĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎNTRE PĂMÂNT ŞI APĂ
Autor: Raluca Andreea Chiper
An apariție : 2016
Editura: QUANTUM
Nr. Pagini: 370
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1501

Alte recenzii de la Raluca Andreea Chiper:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 2162 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Tot citesc pareri pozitive despre aceasta carte dar eu nu am reusit pana acum sa o iau. Sper sa o fac in viitorul apropiat.