Recenzie “Iubește și fii iubit(ă)” de Domnica Petrovai

by | Dec 17, 2018 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți, Romantism

ACUM GĂSEȘTI CARTEA IUBEȘTE ȘI FII IUBIT(Ă) PE cartepedia.ro

Iubește și fii iubit(ă) de Domnica Petrovai a fost cartea care mi-a atras atenția imediat. Și nu m-am lăsat până nu mi-am făcut timp câteva zile ca să pot să trec prin fiecare pagină.

De la primele pagini mi-am dat seama că este o carte care mă îndruma pas cu pas spre o relație de cuplu sănătoasă, bazată în primul rând pe o gândire sănătoasă. Bazele unei relații de durată trebuie să fie stabilite încă din primele luni de conviețuire, astfel încât acestea să se sedimenteze și să evolueze corect. Dacă nu se întâmplă acest lucru, se poate că relația să continue într-un mod eronat, cu principii false și greu de întors. Trebuie mare atenție atunci când citiți această carte, pentru că te pune în fața faptului împlinit și îți arată exact unde ai greșit sau unde ai tendința de a greși în relația ta cu persoana iubita.

Mi-am dat seama prin cartea ei că sunt genul de om care fuge de emoții, și că oricât aș fugi nu o să pot să trec peste ele dacă nu am grijă de mine și dacă nu mi le înfrunt. Durerea, trădarea, minciuna sunt doar câteva lucruri de care mi-am dat seama că sunt cele mai mari temeri ale mele.

Am trecut prin scenarii de cuplu, încredere, afectivitate masculină și feminină, sexualitate, intimitate și separare, implicare și angajament, fiecare pas m-au dus spre varianta mea reală într-o relație.

”O relație este un organism viu care evoluează. Inevitabil ne transformăm alături de partener. Avem nevoie de timp, de experiențe de viață comune ca să-l cunoaștem și să ne cunoască. Interesant este că, la începutul relației, este vorba mai mult despre proiecțiile noastre, despre noi mai mult decât despre celălalt. (…) Pentru a înțelege mai bine relația avem nevoie să-i înțelegem și etapele: cum evoluează ea, de la momentele de îndrăgostire la cele de criză, de ruptură, apoi de recâștigare a încrederii, a siguranței. ”

Dacă îți dorești ca problemele de cuplu să rămână în cuplu fără să vă afecteze, dacă îți dorești să îți pui în față oglindă’a care să îți arate realitatea relației tale îți recomand cu căldură să ai grijă de tine prin citirea cărții Iubește și fii iubit(ă).

ACUM GĂSEȘTI CARTEA IUBEȘTE ȘI FII IUBIT(Ă) PE cartepedia.ro

Titlu: Iubește și Fii Iubit(ă)
Autor: Domnica Petrovai
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 17.12.2018
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1306 zile și a scris până acum 668 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments