Recenzie ”Kenan” de Lena Hills

de | oct. 20, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA KENAN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Sunt femeie. Știu cum percepem noi viața, cât de complex e modul nostru de gândire sau cum am acționa în situații limite. Însă… un bărbat ce ar face? Ce gândește? Cum vizualizează ei emoțiile? Astea sunt întrebări ale căror răspuns nu le vom afla niciodată, din păcate. De aceea, cărțile în care întreaga acțiune ne este relatată prin prisma personajului masculin sunt mica mea plăcere nevinovată, iar Kenan de Lena Hills e un exemplu potrivit. Nu doar că subiectul abordat a fost interesant, dar faptul că autoarea a încercat să intre în pielea unui bărbat — treabă deloc ușoară — și a reușit să scrie un roman de 352 de pagini din perspectiva acestuia m-a surprins într-un mod plăcut.

Deși Kenan e fiul unui preot, cu siguranță, toate acțiunile sale nu sunt prea potrivite pentru această etichetă socială. Mare fustangiu, are o relație bună de prietenie cu alcoolul și drogurile, iar de petreceri nici nu mai zic… e primul la distracție. Cândva a fost un copil bun și ascultător, însă unele evenimente din viața sa l-au determinat să se schimbe. De aceea, tatăl său îl aduce într-o tabără creștină unde speră că va redeveni tânărul din trecut. Bineînțeles, aceasta speranță a bătrânului nu se concretizează. Ba chiar, situația pare să se înrăutățească. Totul până în clipa când, aflat sub influența drogurilor, face un lucru de care nu e tocmai mândru și îl determină să ia măsuri în ceea ce privește comportamentul său. Nu l-am agreat prea mult în primele pagini, dar mi-a plăcut evoluția sa ulterioară.

Cel de al doilea personaj principal al romanului și unul din motivele ce stau la baza transformării lui Kenan într-o persoană mai bună, este Salome. O tânără delicată și sensibilă care a venit în această tabără în speranța de a găsi vindecare și o cale de a face pace cu trecutul său. Nu s-a pus deloc accent pe ceea ce simte ea sau pe trauma sa, fapt care m-a determinat să scad puțin din punctajul final al cărții. Nu e tocmai ușor de asimilat prin ce a trecut tânăra, iar de uitat nici atât.

…sunt un atom de iubire într-un abis întunecat, iar ea va fi lumina care mă va scoate de aici.

Per total, cartea a fost minunată. Mai puțin acel minus menționat mai sus. Nu e foarte lungă, deci se citește foarte repede. Nici nu simți când zboară paginile. Abia aștept să pun mâna pe volumul lui Kyle și să descopăr cine îi va fura inima.

 

 

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții KENAN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lena Hills sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA KENAN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Kenan
Autor: Lena Hills
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 20.10.2021
Nota recenzorului: 8.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 265 zile și a scris până acum 33 articole. Se află pe poziția 19 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments