Recenzie ”La adăpostul nopții vântul ne va purta înapoi acasă” de Majok Tulba

by | Dec 16, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA LA ADĂPOSTUL NOPȚII VÂNTUL NE VA PURTA ÎNAPOI ACASĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

În Obinna din Africa, într-o noapte târzie, rebelii pun stăpânire pe copii și încep să îi recruteze după înălțime iar Obinna și fratele lui, Akot, au înălțimea perfectă și sunt luați de lângă familia lor și aruncați în ceea ce urma să fie un iad.

De aici, cei doi vor avea parte numai de bătăi severe și de pedepse, vor vedea propriii camarazi uciși în fața lor și nu vor putea face nimic. Obinna este observat deși încearcă să facă tot posibilul să nu iasă în evidență și curând, devine cel mai popular în rândul recruților.

Deși cei mai mulți plângeau, el nu își arată sentimentele și se ține tare în fața ororilor pe care trebuie să le îndure. Iar indiferența lui face ca el să ajungă cel mai bun soldat. El urăște să vadă ce le fac bărbații femeilor, urăște recruții care iubesc doar durerea, urăște că trebuie să nu se gândească la cei pe care îi iubește dar trebuie să facă față.

Singurul pe care nu îl urăște este Preotul. El devine singurul lui prieten, chiar dacă nu trebuie să afle nimeni asta. Când porecla lui Obinna de schimbă, toată viața, comportamentul și acțiunile lui devine crude, lipsite de emoții. Își pârăște camarazii, ucide, păcătuiește, varsă sânge, dar și-a pus un zid în jurul inimii.

Când cunoaște un nou fel de moarte, el este gata să fugă. Acum este singur și nu mai are pe nimeni. Ce final va avea un copil care a fost smuls din brațele familiei sale și în loc să mai simtă brațele mamei și ale fraților lui, el este obligat să simtă metalul puștii și sângele victimelor lui? Cum se va sfârși povestea lui?

Am citit multe cărți destul de violente, crude și agresive, însă ceva din cartea lui Majok Tulba m-a intrigat atât de mult și m-a făcut să îmi doresc să o termin mai repede, să scap de ea. Este o carte pe care am văzut că mulți au îndrăgit-o, o carte pe care mulți au citit-o și din care au învățat ceva.

Ceea ce văd eu este o realitate îngrozitoare, pentru că este, într-adevăr, o poveste inspirată din realitate. Este o poveste care mă întristează pentru că știu că departe de ficțiune, departe de gândul că totul este doar o carte, undeva, lucrurile povestite de autor s-au întâmplat. Mi-a părut rău de transformarea lui Obinna, mi-a părut rău că s-a încheiat așa dar totuși, știu că poate sunt multe persoane care vor aprecia această carte și o vor citi. Eu, însă, nu am putut să văd decât aspectele cumplite prezentate aici, deși toate emoțiile dovedesc că este o carte scrisă foarte bine. Însă nu este genul meu de carte. Poate va fi al vostru!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LA ADĂPOSTUL NOPȚII VÂNTUL NE VA PURTA ÎNAPOI ACASĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Majok Tulba sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LA ADĂPOSTUL NOPȚII VÂNTUL NE VA PURTA ÎNAPOI ACASĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: La Adăpostul Nopții Vântul Ne Va Purta înapoi Acasă
Autor: Majok Tulba
An apariție : 2019
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 263
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 16.12.2020
Nota recenzorului: 5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 117 articole. Se află pe poziția 6 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments