Recenzie „La cinci pași de tine” de Rachael Lippincott

by | Jun 12, 2020 | Dragoste, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LA CINCI PAȘI DE TINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Romanul La cinci pași de tine, de Rachael Lippincott, este o adaptare a filmului cu același nume, dedicat celor care se luptă cu fibroza chistică și familiilor acestora.

Pregătiți-vă cutia cu șervețele, pentru că această carte o să vă poarte prin atât de multe stări – de la nedreptate, confuzie, bucurie, dezamăgire până la fericire – încât o să aveți nevoie de ea.

Stella ajunge la spitalul care îi este ca o a doua casă, în urma unei răceli care s-a agravat. Are tot timpul o listă cu lucruri de făcut, care o ajută să își respecte cu strictețe tratamentul care ar putea să o ajute să primească un transplant de plămâni. În ciuda lucrurilor numeroase pe care i le răpește boala – precum ultima excursie cu colegii de liceu, își ocupă timpul filmând pentru canalul ei de youtube prin care le arată tuturor ce înseamnă boala ei, și lucrează la o aplicație pe mobil care să îi ajute pe cei bolnavi să își urmeze schema de tratament. Mya și Camila sunt cele mai bune prietene ale ei, care o sprijină necondiționat alături de părinții săi.

Stella și-a decorat rezerva cu desenele surorii ei, Abby, care este amatoare de senzații tari și face o mulțime de lucruri pe care Stella abia și le-ar putea imagina, cu dificultățile ei respiratorii. Dar de câte ori vorbește despre Abby, se întristează, deși o iubește nespus.

Will este opusul Stellei, tipul rebel căruia nu îi pasă de reguli. El nu urmează întocmai toate procedurile tratamentului, își dorește doar să se bucure la maxim de puținul timp pe care știe că îl are. În schimb, mama sa este gata să facă tot posibilul să îl ajute, astfel reușește să îl integreze într-un program experimental, care îl aduce în același spital cu Stella. Will a vizitat nenumărate spitale încă din copilărie, când a fost părăsit de tatăl său. Va funcționa oare acest tratament experimental?

Will obișnuiește să se urce pe acoperișul spitalelor și să privească luminile orașelor. A văzut atâtea țări, însă numai prin intermediul spitalelor unde se internează. Își dorește să viziteze cu adevărat lumea, să se bucure de libertatea pe care o au toți ceilalți, însă nu știu.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rachael Lippincott

Cum de ea este atât de împăcată și puternică? De ce el este nemulțumit tot timpul? Este posibil ca dragostea să te facă cu adevărat să trăiești?

Cei doi tineri se îndrăgostesc, deși nu se pot apropia la mai mult de șase pași unul de altul, fără să își riște viața. Tinerii se gândesc totuși „cât de periculoși ar putea fi numai cinci pași între ei, dacă asta îi ajută sufletește?”.

Dragostea îi schimbă pe amândoi, iar când apare oportunitatea ca Stella să primească plămâni noi, ceva cu totul neașteptat se întâmplă.

Capitolele sunt scrise intermitent din perspectiva Stellei și a lui Will, iar autorul te face să empatizezi într-atât cu personajele, încât nu-ți dai seama când se termină povestea. Este o carte emoționantă care te face să reconsideri anumite aspecte din viață.

 

🔥 CARTEA LA CINCI PAȘI DE TINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: La Cinci Pași De Tine
Autor: Rachael Lippincott
,
Mikki Daughtry
,
Tobias Iaconis
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 282
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 12.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 117 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments