Recenzie “Legături” de Alexandre Testa

de | oct. 26, 2016 | Beletristică, Dragoste, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA LEGĂTURI ARE REDUCERE PE:

legaturi_1_fullsize„Legături” este un roman foarte bine scris, direct, poate cam explicit pentru persoanele pudice, dar o adevărată desfătare plină de erotism.
De fapt, îl catalogăm din start ca fiind roman erotic, asta ca să nu apară niciun fel de confuzii. Dar este un roman ertoic bine creionat, Alexandre Testa nu se vrea a fi un mare adept al figurilor de stil, ceea ce presupune din start că stilul este direct.
David, personajul principal, este elev de liceu care nu se împacă prea bine cu școala, deoarece pentru el oricum importante sunt pasiunile, ne spune chiar el asta.

Are probleme cu media la purtare din cauza absențelor și nu a fost niciodată la vreo olimpiadă, dar asta e irelevant. Cele mai importante lucruri pentru el sunt anturajul și experiențele de o nopate, mai mereu cu altă fată, după cum ne dăm seama citind cartea.

Viața de noapte, anturajul, consumul de alcool și partidele sunt la ordinea zilei în carte, dar mai ai plăcerea uneori de a fi surprins de câte un dialog profund dintre David și vreo „tipă bună” în care tinerii- între două fumuri – își împărtășesc unul altuia speranțele și așteptările de la viață.

“Am întrebat-o de familie, de relație, de planuri. În unele subiecte s-a aventurat să îmi povestească. În altele se simțea stânjenită și n-am insistat.”

Dacă îți place recenzia cărții LEGĂTURI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alexandre Testa

Cu toate că este un aventurier, David nu este lipsit ca personaj și de latura sa umană, adolescentină și rebelă. Dorința de a face ce îi place, de a nu fi legat de o relație stabilă și alte complicații sociale, sunt foarte bine exprimate în acțiunea la persoana întâi a cărții.

„Întâlneșit inocență sau fantezie. Îți întâlnești lipsuirile sau asemănările. O întâlnești pe singura femeie cu care ți-ai petrece fiecare dimineață și o lași să plece.”

Pe scurt, „Legături” este un roman indecent de bine scris, fără a fi lăsate pe dinafara latura umana e personajelor, dar și dorința lor de a acumula experiențe noi în materie de dragoste.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LEGĂTURI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: LEGĂTURI
Autor: Alexandre Testa
An apariție : 2016
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 410
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2530

Alte recenzii de la Alexandre Testa:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments