Recenzie “Legături” de Alexandre Testa

Autor: Alexandre Testa
An apariție : 2016
Editura: Smart Publishing
Nr. Pagini: 410
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

47.25 RON pe Elefant 47.25 RON pe Cărturești
Aspecte Pozitive:

O carte cu un erotism foarte bine construit, fără a fi lăsate pe dinafară latura umană a personajelor.

legaturi_1_fullsize„Legături” este un roman foarte bine scris, direct, poate cam explicit pentru persoanele pudice, dar o adevărată desfătare plină de erotism.
De fapt, îl catalogăm din start ca fiind roman erotic, asta ca să nu apară niciun fel de confuzii. Dar este un roman ertoic bine creionat, Alexandre Testa nu se vrea a fi un mare adept al figurilor de stil, ceea ce presupune din start că stilul este direct.
David, personajul principal, este elev de liceu care nu se împacă prea bine cu școala, deoarece pentru el oricum importante sunt pasiunile, ne spune chiar el asta.

Are probleme cu media la purtare din cauza absențelor și nu a fost niciodată la vreo olimpiadă, dar asta e irelevant. Cele mai importante lucruri pentru el sunt anturajul și experiențele de o nopate, mai mereu cu altă fată, după cum ne dăm seama citind cartea.

Viața de noapte, anturajul, consumul de alcool și partidele sunt la ordinea zilei în carte, dar mai ai plăcerea uneori de a fi surprins de câte un dialog profund dintre David și vreo „tipă bună” în care tinerii- între două fumuri – își împărtășesc unul altuia speranțele și așteptările de la viață.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alexandre Testa.

“Am întrebat-o de familie, de relație, de planuri. În unele subiecte s-a aventurat să îmi povestească. În altele se simțea stânjenită și n-am insistat.”

Cu toate că este un aventurier, David nu este lipsit ca personaj și de latura sa umană, adolescentină și rebelă. Dorința de a face ce îi place, de a nu fi legat de o relație stabilă și alte complicații sociale, sunt foarte bine exprimate în acțiunea la persoana întâi a cărții.

„Întâlneșit inocență sau fantezie. Îți întâlnești lipsuirile sau asemănările. O întâlnești pe singura femeie cu care ți-ai petrece fiecare dimineață și o lași să plece.”

Pe scurt, “Legături” este un roman indecent de bine scris, fără a fi lăsate pe dinafara latura umana e personajelor, dar și dorința lor de a acumula experiențe noi în materie de dragoste.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

47
25 LEI
Elefant
47
25 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Article Tags

Iubim comentariile tale :)