Recenzie „Legea iubirii” de Jean-Marc Parisis

de | apr. 8, 2017 | Dragoste, Recenzii cărți

Legea iubirii de Jean-Marc Parisis este cartea care ilustrează cu exactitate contemplarea Avei – personajul feminin.

 ,,Ava avea un stil, Ava avea un suflet.”

Aventură petrecută în Paris, acţiunea este echivalentă cu sentimentele autorului.

 Filă după filă numele iubitei este prezent, deşi cei doi trec de la prietenie la iubire şi viceversa. Cu precizarea că trăirile romancierului în legătură cu Ava rămân pe veşnicie.

 Dragostea este declarată în fiecare rând şi în fiecare cuvânt, cu pasiune : ,,Orice viaţă este supusă legilor atracţiei. Ava o polarizase pe a mea foarte repede, la o dată când anumite corpuri sunt foarte sensibile la lumină.”

El îşi aminteşte de ea la fiecare pas: pe aleile pe care le străbăteau împreună o vede constant iar pe băncile goale îşi închipuie întâlnirea.

În viziunea lui, ei nu se despărţiseră, erau împreună şi o aştepta cu nerăbdare. Amândoi împărtăşesc aceeaşi pasiune: literatura. Ea amatoare de poezie, el ziarist care pregăteşte un roman. În realitate, el este însuşi autorul, Jean-Marc Parisis.

  Legea iubirii este cel de-al şaptelea roman al acestuia, finalist la un premiu important în Franţa.

Titlul original Les Aimants (Magneţii) capturează încă de la început cititorii de romane bune de dragoste. Naratorul este un celebru jurnalist şi prozator, premiat pentru creaţiile sale. Scrie pe lângă romane şi proză însă şi o biografie.

Autorul consideră că Ava este singura femeie adevărată pe care a întâlnit-o şi vede perioada trăită alături de ea ca apogeul vieţii sale. Ava este persoana care i-a adus primăvara în cale, care l-a ridicat spre cer şi a uitat să îl mai aducă înapoi.

,, Ea m-a ridicat.[…] Astăzi, cerul este gol.”

Despărţirea de ea i se pare tragică, motiv pentru care o păstrează mereu în suflet:

,, Dispariţia Avei a sfâşiat fluxul necontenit. Ea a trasat o despăţire a apelor, a descoperit un deşert.”

O carte la superlativ.

Titlu: LEGEA IUBIRII
Autor: Jean-Marc Parisis
An apariție : 2010
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1987

Alte recenzii de la Jean-Marc Parisis:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor a fost redactor Booknation.ro și a scris 94 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments