🔥 CARTEA LEMNUCI ARE REDUCERE PE:

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc… un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță.

Aceste noduri din lemn au prins viață în viziunea autoarei, formând o lume fantastică împărțită în două părți distinctive: Lumea văzută și Lumea nevăzută. Fiecare lume dintre cele două este populată de personaje fictive, cu caractere și personalități inspirate din realitate.

Lemnucii – Ținutul Cloposului este real!

Aceste lumi au și o locație reală, un loc desprins ca din Rai. Poalele Retezatului și Munții Țarcu sunt regăsiți în carte sub numele Ținutul Cloposului și au inspirat povestea acestor suflete idilice. Alte zone superbe învecinate acestor munți, reprezintă ținuturi diferite unde călătoresc personajele poveștii și sunt prezentate într-o hartă deosebită.

Dacă îți place recenzia cărții LEMNUCI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de AG Saga

Shamanicus este personajul principal și este întruchiparea bătrânului sfătos și înțelept din toate timpurile. Inoxis îi este toiag, atât la propriu cât și la figurat. Cei doi pornesc într-o călătorie pentru a descoperi misterul dispariției lemnucilor. Drumul nu le este scutit de primejdii și pe parcurs ei  întâlnesc alte personaje sub chipul lucrurilor și necuvântătoarelor ce ne înconjoară.

Povestea are un iz dulceag, prezentând intensitatea vieții cu toate întrebările sale existențiale. Concepută ca și poveste destinată copiilor între 7 și 12 ani, aceasta cu siguranță poate reprezenta o lectură profundă și relaxantă inclusiv pentru adulți.  Sfaturi și conversații cu tâlc dau poveștii un ușor parfum de filozofie.

Acțiunea se desfășoară într-un ritm ușor, precum un pârâiaș de munte ce curge și își întinde brațe răcoroase prin pădurici și văi. Să citești Lemnuci e ca și cum ai petrece câteva ore la Spa… te destinde și te hrănește oferindu-ți o stare de liniște plină de Zen.

Ilustrații desenate manual!

Iar ilustrațiile… Doamne… ilustrațiile sunt divine! Fiecare pagină este desenată de mână, într-un mod atât de măestruos încât merită înrămate și expuse undeva. Chiar mă gândeam că ar fi deosebit să se organizeze o expoziție în care să se expună imaginile acestor lumi.

M-a cucerit cartea! 💚

⚠️În curând apare și volumul 2!⚠️

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LEMNUCI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lemnuci
Autor: AG Saga
,
Ilustrații - AC Gardean
An apariție : 2019
Editura: CLOPOTIVA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 723

Alte recenzii de la AG Saga:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 412 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments