🔥 CARTEA LEMNUCI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc… un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță.

Aceste noduri din lemn au prins viață în viziunea autoarei, formând o lume fantastică împărțită în două părți distinctive: Lumea văzută și Lumea nevăzută. Fiecare lume dintre cele două este populată de personaje fictive, cu caractere și personalități inspirate din realitate.

Ținutul Cloposului este real!

Aceste lumi au și o locație reală, un loc desprins ca din Rai. Poalele Retezatului și Munții Țarcu sunt regăsiți în carte sub numele Ținutul Cloposului și au inspirat povestea acestor suflete idilice. Alte zone superbe învecinate acestor munți, reprezintă ținuturi diferite unde călătoresc personajele poveștii și sunt prezentate într-o hartă deosebită.

Shamanicus este personajul principal și este întruchiparea bătrânului sfătos și înțelept din toate timpurile. Inoxis îi este toiag, atât la propriu cât și la figurat. Cei doi pornesc într-o călătorie pentru a descoperi misterul dispariției lemnucilor. Drumul nu le este scutit de primejdii și pe parcurs ei  întâlnesc alte personaje sub chipul lucrurilor și necuvântătoarelor ce ne înconjoară.

Povestea are un iz dulceag, prezentând intensitatea vieții cu toate întrebările sale existențiale. Concepută ca și poveste destinată copiilor între 7 și 12 ani, aceasta cu siguranță poate reprezenta o lectură profundă și relaxantă inclusiv pentru adulți.  Sfaturi și conversații cu tâlc dau poveștii un ușor parfum de filozofie.

Acțiunea se desfășoară într-un ritm ușor, precum un pârâiaș de munte ce curge și își întinde brațe răcoroase prin pădurici și văi. Să citești Lemnuci e ca și cum ai petrece câteva ore la Spa… te destinde și te hrănește oferindu-ți o stare de liniște plină de Zen.

Ilustrații desenate manual!

Iar ilustrațiile… Doamne… ilustrațiile sunt divine! Fiecare pagină este desenată de mână, într-un mod atât de măestruos încât merită înrămate și expuse undeva. Chiar mă gândeam că ar fi deosebit să se organizeze o expoziție în care să se expună imaginile acestor lumi.

M-a cucerit cartea! 💚

⚠️În curând apare și volumul 2!⚠️

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LEMNUCI?

Vezi toată lista de cărți scrise de AG Saga sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LEMNUCI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Lemnuci
Autor: AG Saga
,
Ilustrații - AC Gardean
An apariție : 2019
Editura: CLOPOTIVA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 17.10.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Ce bine sună subiectul: Memoriile unei femei care îmblânzește un uliu în încercarea de a face față durerii pierderii tatălui său... ...sau despre inducerea în eroare a cititorului anticipând o poveste care să rupă din suflet, dar care-ți ține o lecție despre păsări....

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 104 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments